fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Profielwalsen

Een profielwals mag niet ontbreken in werkplaatsen waar men zich bezig houdt met metaalbewerking. Een profielwals stelt u in staat om patronen aan te Lees meer...

Een profielwals mag niet ontbreken in werkplaatsen waar men zich bezig houdt met metaalbewerking. Een profielwals stelt u in staat om patronen aan te brengen in metaal. Dit doet u door het metaal tussen twee walsen door te leiden. Profielwalsen zijn veelzijdige machines die in verschillende modellen op de markt zijn. Uiteraard vind u bij Kippers Rijssen een ruime keus in profielwalsen, natuurlijk tegen de meest voordelige prijzen. Bekijk hieronder ons volledige aanbod.

Filters

Wat zijn profielwalsen?

De profielwals, ook wel profielbuigmachine genoemd, is een bijzonder type wals die het mogelijk maakt om speciale patronen aan te brengen in bepaalde materialen. In tegenstelling tot de plaatwals is de profielwals er niet voor om materiaal als metaal vlak te maken, maar om profielijzer geperst kan worden. Met het persen kunnen er dan bijzondere patronen in worden aangebracht. Er bestaan zowel handmatige als elektrische profielwalsen. Bij de handmatige profielwals dient men door middel van een hendel de rollen te laten draaien, terwijl dit bij een elektrische profielwals automatisch gebeurd na het indrukken van een knop. Profielwalsen kunnen voor meerdere materialen worden gebruikt. In de meeste gevallen worden ze toegepast bij het profielwalsen van staal, koper of aluminium.

De toegevoegde waarde van profielwalsen

Profielwalsen zijn heel belangrijk voor heel veel bedrijven en particulieren. Door middel van een profielwals kun je namelijk mooie patronen creëren in metaal dat geleid wordt tussen twee walsen. Het eindresultaat, de gemaakte profielen, kunnen op diverse manieren heel bruikbaar zijn. Wist je dat je met een profielwals op een gemakkelijke manier onder andere kokers, buizen en hoeklijnen kunt bewerken? Hierdoor zijn profielwalsen machines die niet kunnen ontbreken in veel bedrijven. Bovendien zijn zowel de handmatige versie evenals de automatische variant heel snel en effectief. Het kan een tijdje duren voordat men heeft geleerd om deze machine te gebruiken maar dit is het zeker waard.

De werking van de profielwals

Bij het gebruik van een profielwals is het belangrijk om het werkstuk op de juiste manier te positioneren in de wals. Vervolgens kun je, automatisch of handmatig, ervoor zorgen dat het werkstuk kan buigen in de gewenste vorm doordat deze op een soepele manier door de walsen heen kan rollen. Het is wel van belang dat men op een verantwoorde manier omgaat met de profielwals. Hoe meer aandacht er wordt besteed aan de veiligheid en nauwkeurigheid, hoe beter het eindresultaat uiteindelijk zal zijn.

Welke soort bedrijven maken gebruik van de profielwals?

De profielwals wordt, evenals de plaatwals, voornamelijk gebruikt in de metaalindustrie. Hier komt deze machine duidelijk het beste tot zijn recht. Toch maken ook andere bedrijven buiten de metaalindustrie ook gebruik van de profielwals. Je hoeft immers geen onderdeel zijn van de metaalindustrie om met de profielwals aan de slag te gaan. Ook zijn er genoeg particulieren die het interessant vinden om te werken met een profielwals. Ben je benieuwd of de profielwals een toegevoegde waarde kan zijn voor jouw of voor in jouw bedrijf? Maak dan gebruik van de klantenservice van Kippers en vraag om advies!

Handbediende profielwalsen

Voor de wat lichtere klussen kunt u gebruik maken van de handbediende profielwalsen. Deze blinken uit in bedieningsgemak, al is hierbij natuurlijk wel enige kennis vereist. Groot voordeel van dit type is de compactheid ervan. Dit maakt het gemakkelijk om de wals mee te nemen op locatie in het geval dit noodzakelijk zou zijn. Een tweede voordeel van dit type is de prijs. Neem bijvoorbeeld de Profielwals handbediend - TR40. Deze heeft u voor een prijs ver beneden de tweehonderd euro (ex. btw) al in huis.

Elektrische profielwalsen

De grote tegenhanger van de handbediende profielwals is de elektrische profielwals. Deze machines bieden simpelweg meer mogelijkheden dan de handbediende variant. Ook zijn zij geschikt voor ‘het zwaardere werk’. Ondanks de uitgebreidere mogelijkheden zijn de elektrische profielwalsen uit ons assortiment nog steeds gemakkelijk te bedienen. Het zal u niet verbazen dat de prijs van dit type wals beduidend hoger ligt in vergelijking met de handbediende modellen. Weet hierbij dat u voor deze meerprijs veel terugkrijgt, zowel in kwaliteit als in mogelijkheden.

Meest populaire profielwalsen van Kippers

Profielwals handbediend - TR60: Deze handbediende profielwals is ideaal voor nauwkeurig metaalbewerking. Het compacte ontwerp maakt het eenvoudig te gebruiken en te vervoeren. De machine is robuust en geschikt voor lichte tot middelzware werkzaamheden. Het handmatige bedieningssysteem biedt gebruikers volledige controle over het buigproces. Bovendien is deze profielwals zeer betaalbaar, waardoor het een goede keuze is voor kleinere werkplaatsen.

Profielwals handbediend - TR60 - PROFI: De TR60 PROFI biedt verbeterde functionaliteit en duurzaamheid. Deze handmatige wals is ontworpen voor professionals die hoge precisie en betrouwbaarheid nodig hebben. Met zijn stevige constructie kan hij zwaardere materialen aan dan de standaard TR60. De ergonomische hendel zorgt voor comfortabel gebruik, zelfs tijdens langdurige klussen. Dit model is perfect voor professionele metaalbewerkers die consistentie en kwaliteit vereisen.

Profielwals 30HV elektrisch: Deze elektrische profielwals is ontworpen voor intensief gebruik en biedt een hoge mate van precisie en efficiëntie. De 30HV is uitgerust met een krachtige motor die zorgt voor een soepel en consistent buigproces. Geschikt voor zowel kleine als grote werkplaatsen, het model kan gemakkelijk zware en dikke materialen buigen. Dankzij de elektrische bediening is het werk minder fysiek belastend en aanzienlijk sneller dan handmatige modellen.

Profielwals 30H elektrisch (met 9 extra rollen): Dit model komt met negen extra rollen, wat het zeer veelzijdig maakt voor diverse buigtaken. De 30H biedt een hoge mate van precisie en is ideaal voor complexe en gespecialiseerde metaalbewerkingsklussen. De elektrische aandrijving zorgt voor een soepel en consistent buigproces, terwijl de extra rollen het mogelijk maken om verschillende profielen en vormen te creëren. Dit maakt het een uitstekende keuze voor professionele toepassingen waar veelzijdigheid en precisie vereist zijn.

Assortiment van Kippers Rijssen

Bij Kippers Rijssen vind je een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige gereedschappen en machines voor diverse toepassingen. Ons aanbod omvat meetsystemen die precisie en nauwkeurigheid garanderen bij elke klus, en taparmen die het tappen van schroefdraad moeiteloos maken. Voor slijpwerkzaamheden bieden we diverse slijpmachines, aangevuld met polijstmiddelen en schuurbanden om een perfecte afwerking te verzekeren. Metaaldraaibanken zijn beschikbaar voor nauwkeurig draaiwerk, terwijl rollenbanen en rolbokken zorgen voor efficiënte materiaalhandling. Onze collectie zaagbladen, polijstmachines, bandschuurmachines, bandzaagmachines en afkortzaagmachines biedt oplossingen voor alle zaag- en polijstbehoeften. Daarnaast hebben we klauwplaten die essentieel zijn voor het veilig vastzetten van werkstukken tijdens bewerkingen. Met ons ruime assortiment kunnen zowel professionals als hobbyisten bij Kippers terecht voor al hun gereedschaps- en machineriebehoeften, ondersteund door deskundig advies en uitstekende service.

Waar moet je aan denken bij het kopen van een profielwals?

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee kunt houden als je besluit om een profielwals te gaan kopen. Allereerst is het verstandig om na te denken over welk type profielwals je nodig hebt. Is een handbediende profielwals voldoende of heb je een elektrische profielwals nodig? Ook is het handig om stil te staan bij de capaciteit van de profielwalsen. Werk je bijvoorbeeld met buizen die groter dan gemiddeld zijn? Dan kan het wel eens zo zijn dat niet elke profielwals hier geschikt voor is. Bij Kippers kun je op elke productpagina de technische gegevens vinden. Op basis daarvan kun je de meest geschikte profielwals uitkiezen.

De prijs van een profielwals

De belangrijkste factor die van invloed is op de prijs van de profielwals is de bediening. Is deze elektrisch, dan zal de prijs hoger liggen dan bij profielwalsen met een handmatige bediening. Zo kun je voor minder dan 250 euro al beschikken over handmatige plaatwalsen van topkwaliteit! De elektrische profielwalsen, die meestal ook nog eens beschikken over extra rollen, zijn verkrijgbaar voor zo’n 1500-1700 euro.

Kies ook voor de professional, kies voor Kippers Rijssen

Kippers Rijssen heeft alles in huis voor de professionele werkplaats en/of garage. In onze webwinkel wacht een ruim assortiment machines, gereedschappen en werkplaatsinrichting op u. Ook de (gevorderde) doe-het-zelver kan hier zijn hart ophalen. Al onze producten en artikelen zijn voorzien van duidelijke foto’s. Uiteraard ontbreken de productomschrijving en productspecificaties niet, zodat u de juiste informatie heeft om de juiste keuze te maken.

Kippers Rijssen staat bekend om zijn uitstekende service, kwaliteit en lage prijzen en laat dit graag ook u ervaren. Neem dan ook gerust een kijkje in onze webwinkel en heeft u vragen? Neem dan contact op met één van onze verkoopspecialisten!