fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Schuurmachines

Een schuurmachine wordt over het algemeen aangedreven door middel van elektriciteit. Ook zijn er uiteraard schuurmachines die op andere manieren worde Lees meer...

Een schuurmachine wordt over het algemeen aangedreven door middel van elektriciteit. Ook zijn er uiteraard schuurmachines die op andere manieren worden aangedreven. Bijvoorbeeld door middel van pneumatiek. Een schuurmachine wordt gebruikt om verschillende materialen te vormen, glad te maken of om verfresten te verwijderen. Bij Kippers kunt u verschillende soorten schuurmachines kopen. Deze worden elektrisch aangedreven of door middel van luchtdruk. De verschillende soorten schuurmachines hebben elk hun eigen mogelijke toepassingen.

Filters

Soorten schuurmachines

Net als bij vele andere apparaten, kunnen schuurmachines voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Hierbij is het belangrijk dat u de juiste schuurmachine gebruikt. Een aantal veelvoorkomende schuurmachines zijn:

  • Vlakschuurmachine
  • Delta-schuurmachine
  • Multischuurmachine
  • Excentrische schuurmachine
  • Bandschuurmachine

Al deze schuurmachines hebben dus hun eigen functie en toepassing. Voordat u een schuurmachine aanschaft is het dus belangrijk om eerst te kijken welke schuurmachine het beste bij uw klus past.

Schuurmachines toepassingen

Een vlakschuurmachine is zeer geschikt voor het bewerken van grote oppervlaktes. Denk hierbij aan deuren, kasten, of zelfs zachthouten vloeren. Onder de machine zit een groot schuurvlak dat heen en weer beweegt. Zo kunt u een groot oppervlak gelijkmatig schuren zonder al te veel inspanning.
Een Delta-schuurmachine ziet wat anders uit dan de vlakschuurmachine. Het schuurvlak is namelijk driehoekig in plaats van rechthoekig. Hierdoor is het vrij eenvoudig om ook te hoeken mee te pakken tijdens het schuren. Voor grotere oppervlakten is deze schuurmachines echter wat minder geschikt.
Een combinatie van de twee bovengenoemde schuurmachines is de multischuurmachine. Deze is dus te gebruiken voor het schuren van grote oppervlakten en voor het schuren van hoeken.
Een ander soort schuurmachine is de excentrische schuurmachine. Deze is bedoeld voor het stevigere schuurwerk, zoals het kaalschuren van een deur of een deurpost. De schuurkop van deze schuurmachine draait en maakt daarnaast nog excentrische bewegingen. Bij het gebruik van deze schuurmachine is het dan ook niet nodig om op de nerfrichting te letten. Wanneer u de juiste schijf gebruikt, is deze schuurmachine ook geschikt voor het polijsten van metaal.
Tot slot is er de bandschuurmachine. Voor het werken met dit apparaat heeft u enige ervaring nodig. De rondlopende schuurbanden draaien namelijk erg snel en de machine vreet zich hierdoor erg snel in het hout. Het resultaat van deze schuurmachine heeft dan ook wel iets weg van een schaafmachine.

Schuurmachines Makita

Een van de schuurmachines uit het assortiment van Kippers Rijssen is de Makita schuurmachine. Dit is een vlakschuurmachine die altijd geleverd wordt met een stofzak, een houder, een perforatieplaat en een schuurvel. Deze vlakschuurmachine van Makita is geschikt voor zowel verticaal als horizontaal werken en heeft een variabel instelbaar toerental. Als u geïnteresseerd bent, maar nog met vragen zit. Kunt u contact opnemen met Kippers of eens binnenlopen in de showroom te Rijssen.

Bekijk ook: