fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Heteluchtpistool

Een heteluchtpistool is niet te missen als echte vakman. Het is een tool dat voor verschillende situaties goed gebruikt kan worden. In uw gereedschaps Lees meer...

Een heteluchtpistool is niet te missen als echte vakman. Het is een tool dat voor verschillende situaties goed gebruikt kan worden. In uw gereedschapskist is het heteluchtpistool dan ook niet te missen.

Filters

Heteluchtpistool

Het is een speciaal soort gereedschap dat gebruik maakt van hete lucht om materialen op te warmen. Dit kan in verschillende situaties goed van pas komen.

Meestal wordt een heteluchtpistool gebruikt voor verf. Zo kan verf op een eenvoudige manier verwijderd worden van een oppervlakte. Als u op zoek bent naar een heteluchtpistool, bent u hiervoor bij ons aan het juiste adres aangekomen. Op deze pagina kunt u namelijk kijken naar verschillende heteluchtpistolen en kunt u wat meer informatie vinden over het heteluchtpistool waar u naar op zoek bent!

Wat is een heteluchtpistool?

Voordat u zomaar een heteluchtpistool gaat kopen, is het natuurlijk wel zo prettig om te weten wat dit precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Een heteluchtpistool wordt ook wel een verfbrander genoemd. Het is een soort hele hete föhn die voor verschillende situaties gebruikt kan worden. Meestal wordt een heteluchtpistool gebruikt voor het afbranden van verf. Echter wordt er ook regelmatig voor gekozen om deze voor andere toepassingen te gebruiken.

Een verfbrander maakt gebruik van een stroom aan hete lucht. Deze lucht kan verschillende materialen zacht maken. Dit wordt meestal gedaan met verf of lak. Hierdoor komt de verf los van de ondergrond. Vervolgens is het mogelijk om de verf makkelijk helemaal los te krijgen met een verfkrabber. Dit is de makkelijkste manier om van een laag verf af te komen. De stroom hete lucht van een verfbrander is erg nuttig en kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden.

Wat kunt u met een heteluchtpistool?

Het is natuurlijk ook prettig om te weten wat u precies met een heteluchtpistool kunt. Deze hoeft namelijk niet alleen maar gebruikt worden voor het strippen van verf. Als u te maken heeft met onkruid in uw tuin, kan dit onkruid makkelijk weggebrand worden met een verfbrander. Hierdoor hoeft u geen giftige stoffen te gebruiken hiervoor. Ook kan een heteluchtpistool gebruikt worden om mee schoon te maken. De hoge temperatuur van de verfbrander brandt namelijk alle bacteriën weg.

Een verfbrander heeft verschillende mondstukken. Met deze mondstukken kunt u nog meer dingen doen. Zo is het mogelijk om met het reflectormondstuk de isolatie van een kabel weg te smelten. Het bundelen van kabels kan ook gedaan worden met een verfbrander. In sommige gevallen heeft u te maken met lijm die te snel droogt. Een verfbrander kan ook de lijm soepel maken zodat het weer plakt. Ook voor het losmaken van lijm kan dit erg goed werken. Als u verschillende materialen zoals PVC wilt buigen, kan dit ook met een heteluchtpistool gedaan worden.

Een heteluchtpistool kopen

Elk heteluchtpistool doet eigenlijk hetzelfde. Deze verwarmen namelijk een oppervlakte zodat u hier wat mee kunt doen. Echter zijn er wel een aantal verschillen tussen de verfbranders. Daarom is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Er zijn twee eigenschappen waar u naar moet kijken bij de aankoop van een verfbrander. Zo is het belangrijk om te kijken naar het verstellen van de warmte en de mogelijkheid van verschillende instellingen.

Het is vooral afhankelijk van uw klus welke heteluchtpistool het beste bij u past. Daarom hoeft het niet lastig te zijn om de beste mogelijkheid te vinden die voor u werkt. Om u de beste mogelijkheid te geven om een heteluchtpistool te kopen, staat er bij elk product een uitgebreide beschrijving. Hierdoor kunt u alles vinden wat u zoekt. Daarnaast kunt u altijd contact met ons opnemen als u een vraag heeft over een product!

Bekijk ook: