fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Zaag- en cirkelzaagmachines

Bij Kippers Rijssen kunt terecht voor al het gereedschap dat u niet kunt missen in uw werkplaats of garage. Hieronder valt natuurlijk ook de zaagmachi Lees meer...

Bij Kippers Rijssen kunt terecht voor al het gereedschap dat u niet kunt missen in uw werkplaats of garage. Hieronder valt natuurlijk ook de zaagmachines. De zaagmachines zijn van goede kwaliteit en geschikt voor professioneel gebruik. In het assortiment komt u merken tegen als Bosch en Makita. Ook voor bijbehorende accessoires zit u bij Kippers goed. Op de site vindt u dan ook onder andere bijbehorende zaagbladen en geleiderails.

Filters

Zaag- en cirkelzaagmachines soorten

Ook zaagmachines komen in verschillende soorten en maten. Ook deze zijn uiteraard verkrijgbaar bij Kippers. Een van deze zaagmachines is de cirkelzaagmachine van Bosch. Een cirkelzaagmachine is ook wel bekend als radiaalzaag. Dit is een machine waarbij het zaagblad cirkelvormig is. Deze stalen cirkel heeft aan de buitenkant vertandingen die kunnen verschillen van vorm en grofheid. Door middel van een motor wordt deze cirkelvormige schijf aangedreven, waardoor deze zeer snel gaat draaien. Een cirkelzaagmachine kan voor verschillende doeleinde gebruikt worden, maar wordt kort gezegd gebruikt voor het doorzagen in rechte lijnen.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om een cirkelzaagmachine te monteren op een zaagtafel. Wanneer u dit doet, kunt u het werkstuk over de tafel bewegen tot dat deze de cirkelzaag raakt. Om het werkstuk goed te begeleiden kunt u een geleiderail aanschaffen. Deze zorgt ervoor dat het materiaal in een rechte en vaste lijn naar de cirkelzaag beweegt.  Omdat een tafelcirkelzaag een ingebouwde zaag heeft, hoeft u deze dus niet zelf vast te houden. Hierdoor is de cirkelzaag vaak zwaarder uitgevoerd, waardoor u zwaardere en dikkere materialen kunt bewerken in vergelijking met een gewone cirkelzaagmachine.

Zaag- en cirkelzaagmachines handcirkelzaag

Voor minder zware projecten kunt u natuurlijk ook een gewone handcirkelzaag kopen. Deze zijn een stuk lichter en daardoor ook draagbaar. Dit betekent wel dat u met deze zaagmachine veel dunner materiaal zaagt.
Naast de grootte of de zwaarte van het apparaat zit er ook nog verschil in de vormen van cirkelzaagmachines. Dit hangt meestal af van de diameter van het zaagblad. Over het algemeen is deze diameter rond de 25 centimeter. Voor industriële cirkelzaagmachines zijn er ook veel grotere zaagbladen verkrijgbaar. De reden dat de doorsnee van het zaagblad belangrijk is, is omdat dit bepaalt hoe diep u ermee kunt zagen. De maximale zaagdiepte staat namelijk gelijk aan de straal van het zaagblad.

Bekijk ook: