fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Haakse slijpmachines

De haakse slijpmachine is ook bekend onder de naam flex, slijptol of haakse slijper. Dit is een apparaat die kan worden aangedreven door een elektromo Lees meer...

De haakse slijpmachine is ook bekend onder de naam flex, slijptol of haakse slijper. Dit is een apparaat die kan worden aangedreven door een elektromotor of door pneumatiek. Bij Kippers vindt u beide varianten. Een haakse slijper kan worden gebruikt voor het bewerken van verschillende soorten materialen, waaronder houtsoorten, steensoorten en metalen.

Filters

Haakse slijpmachines slijpschijven                  

De perslucht of de elektromotor drijft de slijpschijf van de haakse slijper aan. Door deze aandrijving gaat de schijf zeer snel draaien. Door de roterende schijf tegen het werkstuk te houden, wordt deze in de juiste vorm geslepen. Deze slijpschijven komen voor in verschillende soorten en maten. De diameter van de slijpschijf kan variëren van 115 mm tot en met 230 mm. Een kleine slijptol heeft slijpschijven met een diameter van 115 mm tot en met 150 mm. De grote slijptol gebruikt slijpschijven met een diameter van 180 tot 230 mm. Daarnaast kan de dikte van de schijf ook nog variëren. Deze ligt namelijk tussen de 1 en 8 mm. De diameter en dikte hebben invloed op de toepassing van de slijpmachine. Zo zijn er schijven die geschikt zijn voor het doorslijpen van metaal, voor het doorslijpen van steensoorten, voor het afbramen van staal of voor het bewerken van hout en speksteen. Voordat u aan de slag gaan met uw haakse slijper is het dus belangrijk om te kijken welke slijpschijf past bij de klus die u wilt uitvoeren.

Haakse slijpers Kippers

U heeft bij Kippers keuze uit veel verschillende haakse slijpmachines. U kunt ten eerste kiezen voor elektrische of pneumatische haakse slijpers. In het aanbod van elektrische haakse slijpmachines heeft u keuze uit verschillende merken zoals Bosch, Hitachi en FLEX. Deze modellen verschillen niet alleen in mogelijkheden en maten maar uiteraard ook in prijs. Deze modellen variëren van 78 euro tot en met 250 euro.

Haakse slijpmachines Bosch

De haakse slijpmachines van Bosch beschikken over verschillende functies die de levensduur van de apparaten verlengen, het gebruikers comfort vergroten en de veiligheid verhogen. Zo beschikken de meeste slijptollen van Bosch over een Kick Back Stop. Dit is een veiligheidsmechanisme waarbij het apparaat direct uitschakelt, wanneer deze een blokkade herkent. Ook beschikken alle Bosch slijpmachines over een eenvoudig verstelbare beschermkap. Een aantal Bosch slijptollen hebben ook een Vibration Control. Dit beperkt de trillingen van het apparaat met 40% tot 50%. Zo kunt u een stuk aangenamer werken zonder vermoeid te raken. De slanke behuizing van de Bosch haakse slijpmachines zorgt ervoor dat de slijpmachines makkelijk te hanteren zijn. De lange levensduur is onder andere te danken aan de directe motorkoeling van het apparaat.

Haakse slijpmachines veiligheid

Bij het gebruik van een haakse slijpmachine kan het voorkomen dat u wordt geraakt door slijpvonken, metaaldeeltjes of zelfs door de ronddraaiende schijf. Dit laatste kan gebeuren wanneer de haakse slijper wegslaat. Dit kan voorkomen bij het starten van de slijper of wanneer de slijpschijf klem komt te zitten. Ook is het mogelijk gehoorschade op te lopen tijdens het werken met een haakse slijpmachine. Draag daarom de juiste beschermende kleding, waaronder gehoorbescherming en een veiligheidsbril. Zorg dat het werkstuk goed is vastgezet en dat de beschermkap in de juiste hoek is afgesteld.

Bekijk ook: