fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Accumachines

Bij Kippers kunt u allerlei soorten elektrisch gereedschap verkrijgen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u ook accumachines in het assortiment Lees meer...

Bij Kippers kunt u allerlei soorten elektrisch gereedschap verkrijgen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u ook accumachines in het assortiment van Kippers ziet. Elektrisch gereedschap werkt immers niet zonder een goede accu. Het gereedschap en de accu’s van Kippers beschikken over een simpel kliksysteem waarmee de accu eenvoudig aan de onderkant van het gereedschap bevestigd kan worden. Wanneer de accu leeg is, kan deze weer aan de oplader bevestigd worden, totdat deze weer klaar is voor gebruik.

172 resultaten
Sorteer op
Filters

Accumachines kopen

Wanneer u een accu gaat kopen, wilt u uiteraard een accu set die het beste uit uw elektrisch gereedschap haalt. Om ervoor te zorgen dat u de juiste accu aanschaft, zijn er een paar dingen waar u op zou kunnen letten. Om te beginnen kunt u kijken naar de levensduur van de accu. De levensduur wordt meestal uitgedrukt in ‘cycli’. Dit houdt in: het aantal keren dat een accu opgeladen kan worden. Dit kan tussen de 600 en 1000 cycli liggen, maar dit verschilt sterk per accumachine. Toch is dit voor veel mensen vaak minder belangrijk dan de capaciteit van de accu. Professionals kiezen vaker voor een accu met meer capaciteit en minder cycli, omdat zij graag willen dat hun gereedschappen een lange tijd achtereenvolgend bruikbaar zijn. Vervolgens bestaan er nog verschillende typen batterijen. Namelijk Nikkel-Cadmium (Ni-CD), Nikkel-Metaalhybride (Ni-MH) en Lithium-Ion (Li-Ion). Li-Ion wordt gebruikt voor accu gereedschap en is daarom ook te vinden in het assortiment van Kippers.

Accumachines Li-Ion

Een van de metalen in een Li-Ion accu is Lithium. Dit is een van de lichtste metalen die er is en heeft nog niet eens de helft van de dichtheid van water. Dit metaal is dus niet geschikt voor constructie. Echter is dit metaal wel uiterst geschikt voor accumachines. De Li-Ion accu is de meest voorkomende accu voor elektrisch gereedschap en dat is niet voor niks. Een aantal voordelen van deze accumachines zijn:

  • Een hoge energiedichtheid
  • Weinig zelfontlading
  • Geen geheugeneffect
  • Hoog vermogen
  • Milieuvriendelijk
  • Lange levensduur

Daarnaast Li-Ion accu’s een stuk lichter dan andere accu’s en kunnen deze goed tegen een stootje. Tot slot beschikken Li-Ion accu's over meerdere contactpunten. Om het vermogen van de accu naar het gereedschap over te brengen, heeft een Lithium-Ion batterij 16 contactpunten. Hierdoor kan er altijd een goed contact gemaakt worden, zelfs wanneer er sprake is van stof of trillingen.

Accumachines Makita set

Een aantal accumachines van Kippers die gebruik maken van een Li-Ion accu zijn de Makita sets. Zo biedt Kippers een Makita set speciaal voor een haakse slijper. Deze set bestaat uit een accu, een snellader, een MBox, een handgreep en een onder- en bovenflens. Andere Makita sets die u bij Kippers kunt verkrijgen zijn de accu sets voor de slagmoersleutels en de set voor de schroefboormachine.

Bekijk ook: