fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Vetspuiten

Bepaalde onderdelen van bijvoorbeeld machines of auto’s zijn moeilijk te bereiken als deze gesmeerd moeten worden. Vaak komt u dan niet weg met standa Lees meer...

Bepaalde onderdelen van bijvoorbeeld machines of auto’s zijn moeilijk te bereiken als deze gesmeerd moeten worden. Vaak komt u dan niet weg met standaard oplossingen als een spuitbus. De oplossing die dan uitkomst biedt vind u dan in zogenaamde vetspuiten. Dit handige hulpmiddel maakt het smeren van onderdelen op moeilijk bereikbare plaatsen heel eenvoudig. Natuurlijk heeft Kippers Rijssen heeft deze vetspuiten in het assortiment opgenomen. Zie hier ons volledige aanbod.

Filters

De werking van vetspuiten

Vanzelfsprekend moet er ergens een ‘toegang’ zijn om moeilijk te bereiken onderdelen überhaupt te kunnen smeren. Hiertoe zijn machines voorzien van zogenaamde smeernippels. Een andere benaming voor een smeernippel is vetnippel. Deze nippel is altijd gemaakt van metaal. De opening ervan wordt geblokkeerd door middel van een klein rond metalen kogeltje. Om de onderdelen te smeren zet u vetspuit op de vetnippel. Door middel van druk wordt het smeermiddel in de machine gebracht. Onder deze druk wijkt het kogeltje in de nippel terug en kan het smeermiddel zijn weg vinden en zijn werk doen.

Vetspuiten eenvoudig in gebruik

Vetspuiten zijn zeer praktische hulpmiddelen. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en daarmee zeer eenvoudig in het gebruik. Een vetspuit maakt gebruik van vetpatronen. Dit zijn cilinders gevuld met smeermiddel die u heel gemakkelijk in de vetspuit plaatst. Uiteraard kunt u ook deze vetcilinders, ook wel vetpatronen genoemd, bestellen in onze webwinkel. Ook willen wij u graag attenderen op het pneumatische kitpistool van het merk Eagle die we in deze productcategorie hebben ondergebracht.

De types luchtgereedschap beschikbaar bij Kippers

Zoals u nu weet heeft Kippers dus een breed aanbod aan verschillende gereedschappen die werken door middel van pneumatiek. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Vetspuiten kopen

Een vetspuit bestelt u heel eenvoudig in onze webwinkel. U heeft hierbij de keuze uit verschillende typen en merken. De technische details hebben wij bij ieder afzonderlijk artikel weergegeven. Deze raadpleegt u door op de productfoto van het desbetreffende artikel te klikken. Ook dit artikel leveren wij vanuit eigen voorraad, waardoor de levertijd ervan altijd zeer kort is. Vaak is dit namelijk al direct de volgende (werk)dag.

Naast dit specifieke artikel hebben wij u natuurlijk nog veel meer te bieden. Kippers Rijssen is namelijk de totaalleverancier als het gaat om het leveren van machines, gereedschap en werkplaatsinrichting. Benieuwd naar ons volledige assortiment? Bekijk dit in onze webwinkel of kom langs in onze vestiging in Rijssen.