fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Naaldbikhamers

Een naaldbikhamer is een pneumatisch aangedreven gereedschap. Men gebruikt dit gereedschap voor het veilig verwijderen van roest, verfresten, lasslakk Lees meer...

Een naaldbikhamer is een pneumatisch aangedreven gereedschap. Men gebruikt dit gereedschap voor het veilig verwijderen van roest, verfresten, lasslakken en meer. Ook voor het opruwen van beton kunt u een naaldbikhamer gebruikten. Door middel van een groep naalden die op en neer beweegt, kunt u meerdere oppervlaktes bewerken. Om het gewenste resultaat te bereiken bij uw klus is het belangrijk er op te letten welke soort naaldbikhamer en welke soort naalden u gebruikt. Daarnaast is het ook altijd van belang uw veiligheid te waarborgen tijdens het werken met dergelijk gereedschap door bijvoorbeeld het dragen van een stofmasker.

Filters

Naaldbikhamer pneumatisch

Een naaldbikhamer wordt over het algemeen pneumatisch aangedreven. Dit houdt in dat dit gereedschap werkt door middel van perslucht. Om met een naaldbikhamer aan de slag te gaan heeft u dus een compressor nodig. Een naaldbikhamer werkt gemiddeld met een luchtdruk van 6,3 bar en heeft een verbruik van gemiddeld 113 liter per minuut. Wanneer u een naaldbikhamer aanschaft is het verstandig hier goed naar te kijken, zodat u zeker weet dat u een geschikte compressor gebruikt.

Naaldbikhamer werking

Wanneer u een naaldbikhamer gaat kopen, zult u zien dat u keuze heeft uit verschillende soorten naaldbikhamers met verschillende soorten naalden. De twee meest gebruikelijke naaldbikhamers zijn die met een rechte as en naaldbikhamers met een pistoolgreep. De vorm van de naaldbikhamer heeft invloed op de manier waarop u het gereedschap gebruikt. Een naaldbikhamer met een pistoolgreep is gunstig wanneer u veel neerwaartse kracht moet uitoefenen. Het bereik van het gereedschap is echter minder goed. Deze naaldbikhamers zijn dus geschikt wanneer u veel kracht moet uitoefenen op eenvoudig bereikbare plekken. Wanneer u te werk wilt gaan op plekken die moeilijker bereikbaar zijn, doet u er verstandig aan om een naaldbikhamer met een rechte as te gebruiken. Wanneer u hier in een keuze heeft gemaakt, rest nog het kiezen van de juiste naalden. Voor materialen met een harde textuur kunt u het beste gaan voor beitel-tip naalden. Moet u op een kleiner gebied veel kracht zetten? Dan zijn wees-getipt naalden de beste keus. Met deze naalden verwijdert u eenvoudig corrosie, lasslakken, verf en roest van verschillende harde metalen.

De types luchtgereedschap beschikbaar bij Kippers

Zoals u nu weet heeft Kippers dus een breed aanbod aan verschillende gereedschappen die werken door middel van pneumatiek. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: