fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Schroevendraaiers

Voor alle onmisbare gereedschappen kunt u bij Kippers terecht. Zo bent u hier ook aan het juiste adres voor verschillende schroevendraaiers sets. Zond Lees meer...

Voor alle onmisbare gereedschappen kunt u bij Kippers terecht. Zo bent u hier ook aan het juiste adres voor verschillende schroevendraaiers sets. Zonder de juiste schroevendraaiers is het onmogelijk om schroeven aan te brengen en te verwijderen. Schroevendraaiers zijn er in verschillende soorten, afmetingen en kwaliteiten. Het is erg belangrijk om tijdens het aanbrengen of verwijderen van schroeven er zeker van te zijn dat u de juiste schroevendraaier gebruikt. Wanneer de schroevendraaier te groot of te klein is, of wanneer u de verkeerde soort gebruikt, kan de schroevendraaier of de schroef beschadigd raken. Wanneer een schroef te beschadigd is, kan het vrijwel onmogelijk zijn om deze nog te verwijderen. Een bekende wijsheid hierover luidt: Schroevendraaier te groot, schroefje dood. Schroevendraaier te klein, beide pijn. Schroevendraaier past, niemand last.

16 resultaten
Sorteer op
Filters

Sleufkopschroevendraaier

In de loop der tijd zijn er verschillende schroeven en schroevendraaiers ontwikkeld. De eerste en eenvoudigste schroef is de schroef met een gleuf er in. Voor deze schroef wordt dan ook de meest eenvoudige schroevendraaier gebruikt. Deze schroevendraaier is bekend als de platte schroevendraaier, platkop schroevendraaier of sleufkopschroevendraaier. Deze schroevendraaier wordt over het algemeen gebruikt wanneer er met zachtere materialen gewerkt wordt. Wanneer de platkop schroevendraaier gebruikt wordt bij harde materialen, moet er erg veel kracht gezet worden. Doordat de schroeven een gleuf hebben, kan de schroevendraaier vrij snel wegschieten. Hierdoor is de kans op verwondingen een stuk groter. Om dit te voorkomen is het dus verstandig om deze schroevendraaier alleen te gebruiken wanneer u een schroef gaat aanbrengen in zacht materiaal en om er op te letten dat de punt van de schroevendraaier even breed is als de gleuf van de schroef.

Kruiskop schroevendraaier

Jaren na de platkop schroef en schroevendraaier, is de kruiskop schroef ontwikkeld. In plaats van een gleuf heeft deze schroef een kruis in de kop. De schroevendraaier die hiervoor gebruikt dient te worden is de kruiskop schroevendraaier of de Philips schroevendraaier. Door het kruis in de kop kan er meer kracht gezet worden en is de kans op uitschieten met de schroevendraaier een stuk kleiner. Om deze reden kan deze schroef en bijbehorende schroevendraaier gebruikt worden bij hardere materialen. Vaak wordt de Philips schroevendraaier gebruikt voor het vastdraaien van schroeven in hout.

Pozidriv kruiskopschroevendraaier

Nog een tijd na de kruiskop schroevendraaier kwam de Pozidriv schroevendraaier op de markt. Deze schroevendraaier heeft een kruiskop met een extra sterretje, als het ware dus een dubbel kruis. Dit geeft de schroevendraaier nog meer grip dan bij de Philips schroevendraaier. Met de Pozidriv schroevendraaier kunt u dus nog meer kracht zetten en de schroef nog strakker vastzetten.

Ons assortiment handgereedschap bestaat uit: