fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Lasinverter

16 resultaten
Sorteer op
Filters

Lasinverter

Een lasinverter is een apparaat dat veel gebruikt wordt in verschillende sectoren. Een lasinverter is handig om te gebruiken als professional, maar ook als hobbyist kan een lasinverter goed van pas komen. Dit komt omdat een lasapparaat handig is om metalen aan elkaar te kunnen maken. Dit is ideaal om gebruik van te maken. Als je graag aan auto's sleutelt kan een lasinverter goed van pas komen.

Een andere naam voor een lasinverter is ook wel een lasapparaat. Er zijn verschillende soorten lasapparaten te vinden waar je gebruik van kunt maken. Door hier gebruik van te maken, is het mogelijk om het juiste lasapparaat te vinden om gebruik van te maken. Verschillende lasinverters hebben ook verschillende doeleinden. Dit komt omdat niet elk lasapparaat overal voor te gebruiken is.

De soorten lasinverters

Als je het over een lasinverter hebt, zijn er 3 soorten waar je gebruik van kunt maken. Als eerste heb je het elektrode lassen. Dit is de vorm van lassen waar het meeste gebruik van gemaakt wordt. Een andere naam voor deze vorm van lassen is ook wel elektrisch lassen. Hierbij smelt een elektrode samen met het werkstuk. Dit zorgt ervoor dat alles één geheel wordt.

De volgende vorm van lassen is TIG lassen. Bij TIG lassen wordt er een elektrische boog gecreëerd tussen een wolfraam elektrode en het werkstuk. Hier wordt een lasdraad aan toegevoegd. De las wordt beschermd door een neutraal gas zoals argon om te voorkomen dat de las gaat verbranden. Het TIG lassen wordt vooral toegepast op dunne werkstukken.

De laatste vorm van lassen is autogeen lassen. Dit is een vorm van lassen waarbij twee gassen gebruikt worden om een vlam te maken. Hierbij worden acetyleen en zuurstof gebruikt om een warme vlam te maken. Hierbij is het belangrijk om de hoeveelheid acetyleen en zuurstof goed af te stellen. Bij te veel zuurstof verbrand de las. Bij autogeen lassen is er geen elektriciteit nodig.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een lasinverter?

Op het moment dat je een lasinverter aan wilt schaffen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Door op een aantal dingen te letten, is het mogelijk om iets selectiever te zijn in de aanschaf van een lasapparaat. Echter is het als eerste wel belangrijk om de soort lasinverter te selecteren.

Het vermogen van de lasinverter

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de lasinverter. Hoeveel vermogen een lasinverter te bieden heeft, is te bepalen door te kijken naar het amperage dat geleverd moet worden voor het gebruik van een lasinverter. Het is per millimeter staal dat je wilt lassen nodig om een vermogen van 40 ampère te hebben. Dit houdt in dat je voor 10 millimeter staal een vermogen van 400 ampère nodig hebt. Echter is het in de meeste gevallen handig om meer vermogen te hebben dan je nodig hebt om te lassen. Hierdoor heb je altijd nog wat vermogen over om goed mee te kunnen werken.

Inschakelduur

Ook is het belangrijk om te kijken naar de inschakelduur. De inschakelduur bepaald hoe heet een lasapparaat kan worden. Een te heet lasapparaat kan voor onveilige situaties zorgen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lasinverter automatisch uit kan schakelen bij een te hoge temperatuur. Er staan op het lasapparaat percentages met een vermogen. Het percentage geeft aan hoe lang je op dat vermogen kunt werken. Als je een percentage van 100% hebt, houdt dit in dat je 10 minuten op een bepaald vermogen kunt werken. Als je een percentage van 60% hebt, gaat het om 6 minuten.

Bekijk ook onze andere lasapparatuur: