fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Lasdampafzuiging

Wetgeving verplicht bedrijven om lasrook, in de ademzone van een lasser, onder een bepaalde grenswaarde te houden. Omdat lasrook schadelijk kan zijn v Lees meer...

Wetgeving verplicht bedrijven om lasrook, in de ademzone van een lasser, onder een bepaalde grenswaarde te houden. Omdat lasrook schadelijk kan zijn voor de gezondheid, moeten deze verminderd en/of afgezogen worden van de plaats waar deze zich verzameld. Kippers heeft diverse effectieve oplossingen voor het verwijderen van lasrook.

Filters

Lasdampafzuiging

Aangezien lassen een risicovolle activiteit kan zijn, is het belangrijk om jezelf – of jouw werknemers – te beschermen. Zo kan er tijdens laswerkzaamheden zogenoemde lasdamp vrijkomen. Bij langdurige of regelmatige blootstelling kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom slim om te investeren in lasdampafzuiging. Bij Kippers Rijssen ben je daarom aan het juiste adres voor kwalitatief goede lasdampafzuiging, voor een prettige en gezonde werkomgeving.

Wat is lasdamp?

Lasdampafzuiging is geschikt voor het afzuigen van zogenoemde lasdamp. Dit is in principe een verzamelnaam voor verschillende stofdeeltjes, dampen en gassen die vrijkomen bij verschillende metaalbewerkingsactiviteiten. Zo kan lasdamp niet alleen vrijkomen tijdens het lassen, maar ook bij processen als solderen en slijpen.

Gelukkig hoeft inademing niet direct klachten te veroorzaken, maar wetgeving verplicht bedrijven wel om lasdamp in de ademzone van een lasser onder een bepaalde grenswaarde te houden. Een richtlijn hierbij is dat er over een 8-urige werkdag slechts 1mg/m3 gemeten mag worden. Het kan daarom zeker lonen om te investeren in lasdampafzuiging.

Het belang van lasdampafzuiging

Door te investeren in een kwalitatief goede lasdampafzuiging, ben je in staat om de geldende richtlijnen te behalen en creëer je daarnaast een veilige en prettige werkomgeving. Zo is lasdampafzuiging in staat om lasdamp in de ademzone van een lasser te verminderen en af te zuigen. Er bestaan verschillende manieren om lasdamp af te zuigen. Denk bijvoorbeeld aan bronafzuiging: hierbij wordt de lasrook direct bij de bron afgezogen door middel van een afzuigarm. Daarnaast bestaan er ook mobiele afzuigingen, zodat het verwijderen van lasdamp mogelijk is op ieder gewenste locatie.

Lasdampafzuiging van Kippers Rijssen

Een goede lasdampafzuiging is dus zeer belangrijk. Wij raden het daarom ook aan om te investeren in een afzuiging voor het verwijderen van lasdamp. Bij Kippers Rijssen maak je kennis met een ruim aanbod lasdampafzuiging, waarbij wij enkele producten graag verder toelichten:

·         Lasdampafzuiging LA2801. Een filterunit voor het afzuigen van lasrook, dampen en stof. De lasdampafzuiging beschikt over een hoge filternauwkeurigheid en brengt gezuiverde lucht terug in de werkplaats. Met een vlot roteerbare arm van drie meter en vier draaibare wielen met rem.

·         Lasdampafzuiging LA2800. Een stationaire lasrookafzuiging zonder arm. Deze unit kan opgesteld worden op verdiepingen of uiteinden van een lasafdeling. In combinatie met een vast buizenstel en optionele afzuigarmen profiteer je van een hoog debiet van 2800 m3/h.

·         Lasdampafzuiging LA1201. Een wandmodel van 230V met een totaal debiet van 2000 m3/h. Een compacte filterunit voor het afzuigen van lasrook, dampen en stof middels een 90°  roteerbare arm van 2,5 meter. Hierbij profiteer je van een hoge filternauwkeurigheid door een 3-traps filtratie.

Lasdampafzuiging bestellen

Zowel particuliere klussers als bedrijven kunnen zeker baat hebben bij een lasdampafzuiging van Kippers Rijssen. Wij dragen namelijk graag bij aan een prettige en gezonde werkomgeving. Onze filterunits zijn eenvoudig te bestellen via de webshop. Dankzij ons ruime aanbod filterafzuigingen zal je gegarandeerd een geschikt model vinden voor jouw volgende klus. Hierbij leveren wij uit eigen voorraad, zodat wij een vlugge bezorging kunnen realiseren. Daarnaast profiteer je bij ons van een betrokken klantenservice.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een geschikte lasdampafzuiging te kiezen. Gelukkig sta je er bij Kippers niet alleen voor. Zo zijn al onze units ook te vinden in onze showroom in het Overijsselse Rijssen, waar onze deskundige medewerkers je graag voorzien van persoonlijk advies. Breng gerust eens een bezoek aan Kippers Rijssen en vind gegarandeerd een geschikte lasdampafzuiging voor jouw werkplaats.

Lasapparatuur onderdelen

Bij Kippers Rijssen heb je de keuze uit het volgende lasapparatuur assortiment: