fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Laswagens

Bij goed en vakkundig lassen komt veel kijken. Het belangrijkste bij lassen is natuurlijk het vakmanschap van de lasser, dat staat buiten kijf. Om zij Lees meer...

Bij goed en vakkundig lassen komt veel kijken. Het belangrijkste bij lassen is natuurlijk het vakmanschap van de lasser, dat staat buiten kijf. Om zijn laswerkzaamheden zo goed mogelijk uit te kunnen voeren heeft een lasser tal van accessoires tot zijn beschikking. Uiteraard rekenen we het lasapparaat en gasfles(sen) tot de standaarduitrusting van een lasser. Voor zowel overzicht als praktisch nut zijn laswagens een grote meerwaarde te noemen voor elke zichzelf respecterende lasser.

Filters

Wat zijn laswagens?

Laswagens zijn karretjes die ervoor dienen om lasapparatuur op te slaan en te vervoeren. Voor het lasproces heb je namelijk verschillende soorten gereedschap en materiaal nodig. Als je dit wilt verplaatsen met de hand is dit geen pretje. Met het gebruik van laswagens hoeft dit echter geen probleem te zijn. En het bijkomende voordeel is dat je de lasapparatuur dan ook niet op een andere plek op hoeft te slaan. Er zijn verschillende types laswagens verkrijgbaar bij Kippers. Toch beschikken ze allemaal wielen zodat het makkelijk verplaatst kan worden. Ook is er bij elke laskar genoeg ruimte om de lasapparatuur op te kunnen slaan.

Waar worden laswagens toegepast?

Laswagens worden eigenlijk uitsluitend toegepast door lassers. Uiteraard kun je er ook andere materialen in opslaan, maar de wagens zijn specifiek ontworpen voor het opslaan en verplaatsen van lasapparatuur. Lassers zijn eigenlijk in heel veel industrieën onmisbaar, waardoor er bij de meeste industrieel bedrijven wel lassers werkzaam zijn. Vooral in de metaalindustrie, de werktuigbouw en de machine-industrie worden lassers ingezet. In dit soort bedrijven zijn laswagens dus echt van toegevoegde waarde. Lassers werken namelijk lang niet altijd op dezelfde plek. Ook komt het regelmatig voor dat de ene lasser apparatuur  nodig heeft van de andere lasser. En er is geen betere manier om dit materiaal dan te verplaatsen door middel van een laswagen!

De beschikbare laswagens bij Kippers

Bij Kippers bieden we een breed en divers aanbod aan laswagens aan. We begrijpen namelijk dat er voor het ene bedrijf andere laswagens nodig zijn dan voor het andere. Daarom kun je bij ons zowel beschikken over kleine en lage laswagens als hoge laswagens. Uiteraard beschikken de meeste laswagens over een gasfleshouder met een ketting. Zo kun je de gasfles op een veilige manier vastmaken zodat deze tijdens het verplaatsen niet om zal vallen. Weet je trouwens niet zeker welk soort laswagen het meest geschikt is voor in jouw bedrijf? Dan kun je bij Kippers altijd om advies vragen door contact met ons op te nemen. Onze werknemers zullen dan met een goede oplossing komen.

Praktisch nut van laswagens

Een laswagen heeft als groot voordeel dat u al uw lasapparatuur en lasbenodigdheden overzichtelijk op één plaats op kunt bergen. Kleine onderdelen raken zo veel minder snel zoek. Bovendien heeft u hierdoor een beter overzicht over uw lasbenodigdheden. Ze zijn immers overzichtelijk op één vaste plaats ondergebracht. Hierdoor kunt u in één oogopslag zien of alle lasbenodigdheden nog voor handen zijn en in welke staat zij verkeren. U kunt snel anticiperen op tekorten of lasbenodigdheden van mindere kwaliteit snel vervangen door deze (bij) te bestellen. Uiteraard doet u dit bij Kippers Rijssen. Wij hebben immers alles voor de professionele garage en werkplaats.

Altijd alles bij de hand bij laswagens van Kippers

Er is niets zo vervelend als werkzaamheden moeten onderbreken, omdat u niet alles voor handen hebt om de werkzaamheden af te kunnen maken. U moet dan op zoek naar ontbrekende apparatuur of accessoires en dat komt de productiviteit, en soms de kwaliteit, van het werk niet ten goede. Door laswagens te gebruiken voorkomt u dit probleem. Een laswagen is namelijk voorzien van stevige wielen. U neemt de laswagen, waarvan u de inhoud uiteraard regelmatig checkt, op deze manier gemakkelijk met u mee naar de plek waar de werkzaamheden plaatsvinden. U grijpt nooit mis en verspilt geen tijd met heen en weer lopen of naar het zoeken van onderdelen en dergelijke.

Tips bij het gebruiken van laswagens

Hoewel het gebruik van laswagens niet heel ingewikkeld is, kan het wel handig zijn om rekening te houden met een paar aspecten. Zo is het aan te raden om altijd te controleren of de lasapparatuur niet uit de lades kan vallen. Check ook of de gasfles daadwerkelijk goed vast zit door middel van de ketting. Let er bij het verplaatsen van de laskar ook goed op dat je de laskar niet ergens tegenaan stoot. Ze kunnen natuurlijk wel goed tegen een stootje, maar elke botsing brengt risico’s met zich mee. Zet de laswagen tijdens het lassen ook op een goede plek neer. Je wilt de lasapparatuur natuurlijk binnen bereik hebben, maar het is ook belangrijk dat niemand er last van heeft. Ten slotte kan het handig zijn om de lasapparatuur telkens op dezelfde plaats in de laswagen te zetten. Zo weet je meteen waar de lasapparatuur zich bevindt.

Hoe duur zijn laswagens?

Laswagens bij Kippers zijn voor scherpe prijzen beschikbaar. Op het moment van schrijven is het meest goedkope model is al beschikbaar vanaf zo’n 50 euro. Uiteraard is de prijs afhankelijk van het aantal lades, het merk en de kwaliteit van de laswagen. Bij Kippers kun je er zeker van zijn dat de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend is. Zo kun je heel veel jaren zonder problemen gebruik maken van deze handige laswagens van goede kwaliteit.

Lasapparatuur onderdelen

Bij Kippers Rijssen heb je de keuze uit het volgende lasapparatuur assortiment:

Laswagens kopen

In onze webwinkel vind u verschillende modellen/typen laswagens. Het meest voordelige model, de Laswagen Welding cart klein, biedt ruimte aan gasfles en beperkte ruimte aan accessoires en dergelijke. Meer ruimte nodig? Dan is de Laskar voor lasapparaat met artikelnummer WC03LK wellicht voor u de juiste oplossing.

Voor welk type laskar u ook kiest, Kippers Rijssen levert deze snel aan u uit, vaak al de volgende werkdag. En wat de prijs betreft? Maakt u zich daar geen zorgen over, want Kippers Rijssen levert altijd tegen de meest voordelige prijzen!