fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Laselektroden

Lassen is een techniek uit de werktuigbouwkunde waarmee het mogelijk is om zeer stevige verbindingen te maken tussen twee onderdelen. Door middel van Lees meer...

Lassen is een techniek uit de werktuigbouwkunde waarmee het mogelijk is om zeer stevige verbindingen te maken tussen twee onderdelen. Door middel van druk en warmte kan deze verbinding tot stand komen. Om te kunnen lassen heeft u naast een lasapparaat uiteraard ook de juiste accessoires nodig. Een van de onmisbare benodigdheden voor het lassen zijn laselektroden. Bij Kippers zijn er meerdere soorten laselektroden beschikbaar voor al uw lasklussen. Maar wat is een laselektrode precies? En wat is het verschil tussen de verschillende elektroden?

34 resultaten
Sorteer op
Filters

Wat zijn laselektroden?

Laselektroden zijn kleine metalen staafjes die als elektrisch geleidend voorwerp dienen tijdens het lassen.  Een laselektrode wordt gebruikt om beide onderdelen die verbonden moeten worden te verhitten. Hierbij gaat het dus om het werkstuk en het las toevoegmateriaal. Door middel van de laselektrode kunnen deze tot een smeltbad gebracht worden waardoor ze vervolgens aan elkaar te verbinden zijn. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende soorten laselektroden. Laselektroden zijn in te delen in twee groepen, namelijk:

  • Afsmeltende laselektroden
  • Niet afsmeltende laselektroden

Afsmeltende laselektroden

Afsmeltende laselektroden hebben een dubbele functie. Deze laselektroden functioneren namelijk niet alleen als geleider voor de stroom die nodig is bij het lassen, maar voegt ook materiaal toe aan het lasproces om de twee onderdelen te kunnen verbinden. Afsmeltende laselektroden worden gebruikt mij MIG/MAG lassen en kunnen gebruikt worden bij het lassen met een beklede elektrode (BMBE). Afsmeltende laselektroden hebben een laagsmeltpunt. Dit zijn bijvoorbeeld RVS laselektroden of laselektroden van gietijzer.

Niet afsmeltende laselektroden

Niet afsmeltende laselektroden zijn laselektroden die gemaakt zijn van materiaal met een zeer hoog smeltpunt. Deze laselektroden worden gebruikt om een elektrische boog te creëren, maar smelten niet. Een laselektrode met een hoog smeltpunt zijn bijvoorbeeld laselektroden die gemaakt zijn van wolfraam. Deze soort elektrodes worden gebruikt bij TIG lassen.

Laselektroden stiftlassen

Stiftlassen is een speciale lastechniek waarbij op de stift een klein lipje is geplaatst die versmolten wordt. Zo hecht deze zich aan de ondergrond. De elektroden die u hiervoor nodig heeft, creëren een spanning die langs de lasstift loopt. Door deze spanning smelt het lipje en kan er een verbinding gemaakt worden. De lasstift zelf blijft intact. Eigenlijk wordt er gebruik gemaakt van een niet afsmeltende laselektrode, maar gecombineerd met een beperkt afsmeltende lasstift. Het uiteinde van deze lasstift kan worden gezien als een druppel las toevoegmateriaal.

Lasapparatuur onderdelen

Bij Kippers Rijssen heb je de keuze uit het volgende lasapparatuur assortiment: