fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Plasmasnijders

Heb je één of meerdere plasmasnijders nodig voor in de werkplaats? Dan kun je zeker wel bij Kippers terecht voor deze geweldige machines. Ze zijn hand Lees meer...

Heb je één of meerdere plasmasnijders nodig voor in de werkplaats? Dan kun je zeker wel bij Kippers terecht voor deze geweldige machines. Ze zijn handig in gebruik, gaan lang mee en bovendien ook nog eens kwalitatief hoogstaand. Neem eens een kijkje op deze pagina, alle beschikbare plasmasnijders worden hier namelijk weergeven.

Filters

Plasmasnijders

Voor de details kun je simpelweg op een specifieke plasmasnijder klikken en dan kom je op de juiste pagina terecht. Wil je echter meer weten over plasmasnijders in het algemeen? Dan mag je gerust verder lezen, we leggen je namelijk alle relevante aspecten uit van deze ideale machines.

De geschiedenis van Plasmasnijders

Plasmasnijders worden gebruikt voor het snijden van verschillende metalen. Deze techniek is ontstaan vanuit het TIG lassen, wat een verbindingstechniek is. Rond 1950 werd ontdekt dat wanneer de lasboog nauwer wordt, de gassnelheid en hittebestendigheid omhoog gaan. Dit heeft als gevolg dat de voltage en temperatuur ook toenemen. De hoge temperatuur smelt het metaal en de hoge gassnelheden blazen het gesmolten materiaal weg. Dit is hoe de snijvoeg ontstaat. In de loop der tijd is het plasmasnijden verbeterd en nauwkeuriger geworden en wordt het gebruikt om materialen te snijden die niet geschikt zijn om door middel van andere technieken gesneden te worden. Voorbeelden hiervan zijn aluminium en RVS.

De voordelen van plasmasnijders

Plasmasnijders zijn hele handige machines die vele voordelen bieden aan de gebruiker(s) ervan. Allereerst is het gebruik van plasmasnijders simpelweg de meest effectieve manier om verschillende soorten metalen te kunnen snijden. Zoals al eerder beschreven is het mogelijk om zowat alle soorten materiaal te kunnen snijden, iets wat met andere technieken vaak niet mogelijk is. Vergeleken met autogeen snijden is plasmasnijden ook nog eens vele malen sneller. Ook is het werken met plasma een stuk gemakkelijker dan vaak wordt gedacht. De techniek is sterk verbeterd en een modern plasma systeem werkt tegenwoordig lekker makkelijk. Door de snelheid waarmee je met plasmasnijders bespaar je heel veel tijd en moeite.

Plasmasnijders onderdelen

De belangrijkste plasmasnijder onderdelen zijn de stroombron, het mondstuk, de stroomtoevoer draad, de persleiding en de massakabel. Door de persleiding spuit met hoge snelheid een inert gas of perslucht naar het mondstuk. Tegelijkertijd wordt er een vlamboog opgewekt tussen de elektrode en het materiaal in. Deze vlamboog wordt omgeven door het inert gas of de perslucht. Hierdoor wordt een deel van dit gas in plasma omgezet. Plasma ontstaat dus wanneer de elektriciteit en het gas met elkaar in aanraking komen. Plasma is de term voor geïoniseerd gas. De temperatuur van plasma kan wel oplopen tot bijna 30.000 graden. De vlamboog in een plasmasnijder wordt ontstoken door de ontsteking en wordt bij de uitmonding en het mondstuk omgevormd naar een straal. Dit mondstuk is doorgaans gemaakt van koper en is goed geïsoleerd en gekoeld. Sommige plasmasnijders maken, net als bij TIG-lassen, gebruik van een lift-arc-ontsteking. Dit houdt in dat de elektrode op het materiaal wordt gezet. Vervolgens wordt er zwakke stroom opgewekt zodat ze elektrode niet beschadigt. De hoge gasdruk zorgt ervoor dat de elektrode omhoog wordt gedrukt waardoor de vlamboog ontsteekt. Op dat moment moet de stroomsterkte verhoogd worden totdat de juiste snijsterkte is bereikt.

Tips bij het aanschaffen van een plasmasnijder

Hoewel plasmasnijders geweldige machines zijn, is het wel noodzakelijk om te vermelden dat je wel over een machine van goede kwaliteit dient te beschikken. Niet elke plasmasnijder is kwalitatief even goed. Op de markt zijn vaak spotgoedkope plasmasnijders van vage merken beschikbaar, maar deze zijn niet betrouwbaar en kwalitatief van zeer matige of zelfs slechte kwaliteit. Check daarom altijd van tevoren of de plasmasnijders van een bepaald merk aan te raden zijn of niet. Bij Kippers hebben we deze quality check al voor het inkopen gedaan. Hierdoor is het een garantie dat de plasmasnijder over een prima kwaliteit beschikt, en dit geldt ook voor de wat goedkopere types. Zorg er daarnaast ook voor dat je over de juiste onderdelen beschikt voor het plasmasnijden. Zonder deze is het namelijk onmogelijk om te werk te gaan. Ten slotte is het ook noodzakelijk om over bescherming te beschikken. Plasmasnijden gaat namelijk gedaan onder hoge temperaturen. Indien je roekeloos te werk gaat zonder beschermkleding kan dit leiden tot (ernstige) brandwonden. Wees daarom verstandig en zorg dat je ten alle tijde beschermd wordt als je met een plasmasnijder aan het werk gaat!

Hoeveel betaal je voor een plasmasnijder?

De prijzen van de plasmasnijders uit het assortiment variëren van 325 euro tot 950 euro.  Een plasmasnijder is niet spotgoedkoop, maar bij Kippers ben je wel gegarandeerd van topkwaliteit en betrouwbaarheid. Dit kan bij lange na niet gezegd worden voor sommige andere aanbieders. Daarnaast kun je ook tegenover voor scherpe prijzen de benodigde beschermende kleding of lashelmen aanschaffen zodat je veilig te werk kunt gaan. Ook overig lasapparatuur kan is bij Kippers verkrijgbaar. Voor vragen en tips kun je de medewerker telefonisch bereiken of kun je langskomen in de showroom van Kippers.

Op zoek naar meer lasapparatuur?

Uiteraard is het belangrijk dat je naast plasmasnijders ook over meer lasapparatuur beschikt zodat je meteen te werk kunt gaan. Bij Kippers zijn we daarop voorbereid en daarom staan ook de volgende lasproducten in ons assortiment:

Zorg er in ieder geval voor dat je over voldoende materiaal beschikt zodat jij of je personeel meteen aan de slag kunt gaan zonder problemen. Het zou namelijk jammer zijn als je twee keer of zelfs meerdere keren nog wat bij moet bestellen omdat je bepaalde apparatuur of materiaal mist. Weet je niet helemaal zeker wat je precies nodig hebt? Vraag het dan aan een van onze vakkundige werknemers. Zij helpen je met je vraag en voorzien je van advies. Dan weet je vervolgens exact wat er allemaal nodig is voor het plasmasnijden of voor andere werkzaamheden.

Plasmasnijders Kippers

Kippers heeft alles wat je nodig heeft in voor in jouw werkplaats. Zo ook plasmasnijders. Eén van de populairste plasmasnijders van Kippers is de plasmasnijder CUT 40. Dit apparaat beschikt over een speciale ontsteking die het ontsteken van de vlamboog erg eenvoudig maakt. Ook kan deze plasmasnijder zonder problemen door geroest, gecoat of gestructureerd materiaal snijden. Dit compacte apparaat is in staat om metalen te snijden met een dikte tot 12 mm en bevat een ingebouwde klok en regelaar. Bij de aanschaf van de cut 40 krijg je een kabelset, een aardeklem en een professionele plasma toorts geleverd. De plasmasnijder CUT 70 verschilt niet veel van de cut 40. Een belangrijk verschil is dat de CUT 70 tot 20 mm dikte kan snijden. Daarnaast heeft dit apparaat een digitaal schermpje en een traploze regelbaarheid. Deze zorgt ervoor dat je eenvoudig en nauwkeurig kunt instellen zodat je op professioneel niveaus kunt plasmasnijden.