fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Wolfraam

Wolfraam elektroden zijn een belangrijk element in het lasproces. Ze zijn erg geschikt voor het TIG lassen, en zijn dus anders dan de reguliere lasele Lees meer...

Wolfraam elektroden zijn een belangrijk element in het lasproces. Ze zijn erg geschikt voor het TIG lassen, en zijn dus anders dan de reguliere laselektroden die gebruikt worden voor booglassen. Wolfraam is een scheikundig element (symbool W) dat heel geschikt is voor het lassen aangezien het materiaal de hardheid behoudt boven de 2000°C , het materiaal heeft zelfs een smeltpunt van 3410°C. Het toepassingsgebied van TIG-lassen is hoog gelegerd staal of aluminium. Aangezien de lassnelheid relatief laag is, kan het ook worden gebruikt bij laag gelegeerd staal. 

Filters

Welke dikte moet je gebruiken?

Er zijn richtlijnen bekend van welke dikte je het beste kunt gebruiken in combinatie met ampère, deze staan hieronder beschreven.

Ampère - Dikte

15 – 50 DC stroom - 1,0mm
50 – 120 DC stroom - 1,6 mm
80 – 150 DC stroom - 2,4 mm
130 – 250 DC stroom - 3,0 mm
20 – 30 AC stroom - 1,0 mm
30 – 80 AC stroom - 1,6 mm
60 – 130 AC stroom - 2,4 mm
120 – 200 AC stroom - 3,0 mm

Het is belangrijk om de elektroden te slijpen voordat je begint met lassen. Er wordt aanbevolen om het slijpen in de lengterichting van de elektrode te doen, om te zorgen voor een boog die stabiel is. Vergeet tevens niet om de elektrode droog op te slaan in de verpakking totdat je het gaat gebruiken.

Soorten wolfraam bij Kippers

Bij Kippers hebben we op dit moment 4 types wolfraam, allen van het merk Soldatech.

Soort - Afmeting - Aantal - Geschikt voor - %

Tungsten - 2,0 x 120 mm - 10 stuks - Aluminium lassen - 100% wolfraam
Tungsten - 2,4 x 150 mm - 10 stuks - Aluminium lassen - 100% wolfraam
Tungsten - 3,2 x 150 mm - 10 stuks - Aluminium lassen - 100% wolfraam
Lanthane - 3,2 x 150 mm - 10 stuks - Normaal en roestvrijstaal lassen - 1,5 % lanthaan

De kosten van Wolfraam

Wolfraam is een relatief goedkoop materiaal. De kosten hangen af van de afmetingen en waarvoor het type wolfraam geschikt is. De standaardprijs van de minimale afmeting dat geschikt is voor aluminiumlassen is €24.20. De maximale standaardprijs is de prijs voor de wolfraam elektroden van 3,2mm, die ook beschikken over 1,5% lanthaan. De standaardprijs voor dit type wolfraam is €54.45.

Overigens zijn de kosten op de website inclusief én exclusief BTW weergeven. Dit is omdat het mogelijk is voor bedrijven om de BTW terug te vorderen, waardoor zij uiteindelijk een stuk minder hoeven te betalen.

Interesse in meer las gerelateerde artikelen?

Bij Kippers bieden wij nog veel meer producten aan die voor jou relevant kunnen zijn. Wij zijn kenners op het gebied van lasapparatuur en materiaal. Hieronder staan een paar categorieën die deel uit maken van ons complete las assortiment:

Ook voor beschermende kleding en helmen ben je bij Kippers aan het juiste adres. Klik hier voor meer informatie voor:

  • Kleding
  • Lashelmen

Wolfraam bestellen bij Kippers?

Via de webshop kun je gemakkelijk en snel wolfraam bestellen. Tevens zijn er diverse betaalmogelijkheden zoals iDeal, Visa, PayPal en Mastercard. Voor 16.00 besteld? Dan wordt het product de volgende dag al geleverd. Voor 30kg of lager zijn de verzendkosten slechts €7,50 exclusief btw (in de gehele Benelux).

Daarnaast hebben wij een eigen winkel in Rijssen, Overijssel. Hier staan al onze producten tentoongesteld, en kun je uiteraard ook aankopen doen. Onze werknemers zijn uiteraard beschikbaar voor hulp of om advies te geven.

Ook zijn wij telefonisch bereikbaar, kun je ons een mailtje sturen of met onze werknemers praten via de chatfunctie op de website.