fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Reduceerventiel

Reduceerventielen zijn een uiterst belangrijk product wanneer iemand bezig is met laswerkzaamheden. Ze helpen namelijk bij het generen van de juiste d Lees meer...

Reduceerventielen zijn een uiterst belangrijk product wanneer iemand bezig is met laswerkzaamheden. Ze helpen namelijk bij het generen van de juiste druk dat uit gascilinders komt.

20 resultaten
Sorteer op
Filters

Hoe werkt een reduceerventiel?

De druk in een gascilinder is erg hoog. Deze druk is zelfs zo hoog dat deze eerst verlaagd dient te worden voordat er met het betreffende gas kan worden gewerkt. Een reduceermeter, ook wel reduceerventiel, maakt dit mogelijk. Een reduceerventiel bestaat altijd uit twee verschillende meters. Op de eerste meter van dit instrument kunt u de druk in de gasfles aflezen. Op de tweede meter kunt u heel nauwkeurig de door u gewenste werkdruk instellen. Wanneer het ventiel open gedraaid wordt, komt het gas precies op de door u ingestelde druk uit de cilinder.

Het instellen van een reduceermeter is een relatief gemakkelijk proces met de volgende stappen:

1. Sluit het koppelstuk aan op de CO2 fles
2. Doe de gaskraan dicht door de kraan horizontaal te zetten
3. Draai de ronde knop op de CO2 fles geheel open en draai hem één slag terug zodat de fles altijd weer dicht kan
4. Wacht totdat de wijzer stijgt naar een bepaalde waarde (bij een volle fles is dit normaal gesproken 50 bar)
5. Stel nu de juiste waarde in met de instelschroef in het midden van de reduceermeter
6. Open nu de gaskraan en het proces is klaar!

Soorten reduceerventielen bij Kippers Rijssen

Bij Kippers bieden we verschillende soorten reduceerventielen aan. Deze reduceermeters verschillen in merk, uiterlijk en mogelijkheden.

Ten eerste bieden we het type Hercules M70 aan. Dit formeergasreduceerventiel heeft een goudkleurig uiterlijk, en is beschikbaar vanaf een standardprijs van €121,00.

Daarnaast hebben we 3 types reduceermeters van het merk Kayser:

1. Kayser acetyleen. Deze reduceermeter is instelbaar van 0 tot 1,5 bar, en is geschikt voor Nederlandse gasflessen. Te koop voor een standaardprijs van €107,60
2. Kayser argon-menggas groot. Dit product heeft een instelling van 0 tot 30 Liter per minuut, en is tevens ook geschikt voor Nederlandse gasflessen. Beschikbaar vanaf een standaardprijs van €83,49
3. Kayser zuurstof groot. Vanaf een standaardprijs van €95,59 kun dit type reduceermeter al aanschaffen. De instelling bedraag 0 – 10 bar, en deze meter is ook geschikt voor Nederlandse gasflessen.

Deze reduceerventiel past op de Supergas gasflessen en beschikt over een dubbele manometer voor het aflezen van de druk in de gasfles (0 – 300 bar) én voor de instelling van de gasdoorstroming in Liter per minuut.

Ook kun je bij ons een gasfles adapter voor de reduceermeters aanschaffen. Deze is uiteraard alleen van nut bij hervulbare flessen. De standaardprijs van deze adapters is €15,61. Klik hier voor meer info.

Overigens zijn de bovenstaande prijzen inclusief betaalwaarde (btw). Voor bedrijven betekent dit het feit dat de btw kan worden teruggevorderd, waardoor de uiteindelijke kosten veel lager uitvallen. Daarnaast hebben we bij Kippers ook op den duur aanbiedingen en kortingen, waardoor de prijzen lager uitvallen.

Aandachtspunten bij het aansluiten van reduceerventielen

Het aansluiten van reduceermeters is geen ingewikkelde materie. Toch vereist het wel enige kennis en bovendien moet u ook de nodige veiligheidsvoorschriften in acht nemen. Voordat u deze meter aansluit raden wij u aan om de gasfles even te openen en direct weer te sluiten. In vaktermen wordt dit ook wel ‘het snuiten van de fles’ genoemd. Door de fles te snuiten voorkomt u dat er vuil of vocht vanuit de kraan op de cilinder in het reduceerventiel terecht komt.

Een tweede punt van aandacht is het daadwerkelijke aansluiten van dit soort ventielen. Zorg er hierbij altijd voor dat er niemand aan de kant van het ventiel staat als de gasfles wordt geopend. Het kan immers voorkomen dat de reduceermeter in kwestie defect is of niet goed is bevestigd. We hoeven u vast niet nader uit te leggen dat het gevaarlijk is als er ruim 200 bar door een defect of niet goed aangesloten ventiel raast.

Waarom reduceerventiel kopen bij Kippers?

Bij Kippers zijn we gespecialiseerd in machines & gereedschap. Onze werknemers beschikken over jarenlange ervaring en kennis. Kom daarom gerust een keer langs in Rijssen, hier bevindt zich onze gigantische showroom van 1100m2.

Het is mogelijk om via de webshop een van onze producten te bestellen. Voor 16.00 besteld? Dan wordt het product de volgende werkdag al geleverd! Bij vragen zijn wij per mail of via de chatbox op onze website bereikbaar. Uiteraard kun je ook bellen naar 0548 51 75 75.

Lasapparatuur onderdelen

Bij Kippers Rijssen heb je de keuze uit het volgende lasapparatuur assortiment: