fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Overig / Accessoires lasapparatuur

Lassen is een verbindingstechniek in de werktuigbouwkunde die gebruikt wordt om verschillende metalen aan elkaar te verbinden. Door middel van druk en Lees meer...

Lassen is een verbindingstechniek in de werktuigbouwkunde die gebruikt wordt om verschillende metalen aan elkaar te verbinden. Door middel van druk en warmte worden materialen vloeibaar gemaakt en aan elkaar gevoegd. Lassen zorgt voor een stevige en onomkeerbare verbinding. Bij het lassen is er keuze tussen verschillende lasprocessen, materialen en toevoegmaterialen. Bij het lassen kan aardig wat komen kijken, aan een lasapparaat alleen heeft u niet genoeg. Zowel het werkstuk als de lasser moeten beschermd worden tegen het licht, de gassen, stoffen en andere factoren die bij het lassen komen kijken. Alle benodigdheden om veilig en netjes te kunnen lassen vindt u hier op de site van Kippers.

61 resultaten
Sorteer op
Filters

Lassen bescherming

Lassen brengt meerdere risico’s met zich mee. Voorbeelden zijn het zeer felle licht of de grote hoeveelheid hitte die vrijkomt tijdens het lassen. Door van te voren de juiste maatregelen te treffen kunt u risicovolle situaties voorkomen. Een ander risico die bij het lassen komt kijken zijn de metaalspetters die opspringen. Deze hete metaalspetters kunnen nare brandwonden veroorzaken. Zorg er ten eerste voor dat u brandwerende, of brandvertragende kleding draagt. Ook erg belangrijk is het dragen van handschoenen. Wanneer u geen handschoenen draagt is de kans op het krijgen van brandwonden het grootst. Uw handen zijn immers het dichtste bij de vlam. Op de site van Kippers zijn verschillende lashandschoenen te vinden die zowel geschikt zijn bij TIG of MIG lasprocessen. Naast lashandschoenen, mag een lashelm ook niet ontbreken. Een lashelm beschermt uw ogen tegen het felle licht waar u aan wordt blootgesteld tijdens het lassen. Daarnaast beschermt een lashelm u ook tegen eventuele brandwonden in uw nek, gezicht en ogen door de hitte of opspattende metaalspetters. Het binnenspatruitje in de lashelm zorgt ervoor dat u beschermd bent, maar toch alles kan blijven zien wat u doet. Zo kunt u nauwkeurig en veilig blijven werken.

Lassen toebehoren

Voor alle overige las benodigdheden kunt u ook bij Kippers terecht. Van lastangen tot onderdelen voor uw plasmasnijder en van adapters tot gas-en zuurstofslangen. Wilt u weten welke onderdelen en toebehoren u het beste kunt gebruiken of heeft u een anderen vraag? Kippers staat u graag te woord. Neem telefonisch contact op of kom eens langs in de showroom voor gratis professioneel advies.

Lasapparatuur onderdelen

Bij Kippers Rijssen heb je de keuze uit het volgende lasapparatuur assortiment: