fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Gaslenscup

Filters

Gaslenscup

Als je gaat lassen, is de gaslenscup niet te missen. Vooral als je bezig gaat met TIG lassen, kun je niet zonder. Bij het lassen komt er veel warmte vrij en werk je met verschillende gassen. Om ervoor te zorgen dat je geen gevaarlijke situaties krijgt, is een gaslenscup daarom niet te missen. Aangezien lassen voor veel werkplaatsen een belangrijke vorm van bevestiging is, is het belangrijk om een goede gaslenscup te hebben.

Lassen is één van de meest betrouwbare manier om metalen aan elkaar te bevestigen. Vooral als je gebruik maakt van kwaliteit techniek, zoals het TIG lassen, is het mogelijk om prachtige verbindingen te maken. Bij het maken van deze verbindingen is de gaslenscup absoluut niet te missen. Hierdoor bescherm je jezelf goed tijdens het lassen. Voor de meeste werkplaats is dit daarom ook een must-have.

Wat is een gaslenscup?

Het is wel zo handig om te weten wat een gaslenscup precies is. Het kan soms lastig zijn om te weten wat dit precies is. De officiële benaming voor de gaslenscup is keramisch gasmondstuk. Het is precies zoals de naam zegt; een mondstuk dat van keramiek gemaakt is. Door de keramiek heeft het een isolerende werking. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om een steun te hebben tijdens het lassen. In veel gevallen kan dit belangrijk zijn om optimaal te lassen.

De andere functie van dit gasmondstuk is het geleiden van het gas. Tijdens het TIG lassen wordt er veel gebruik gemaakt van gassen om het lassen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Om deze gassen naar de juiste plek te sturen, is het belangrijk om een geleider te hebben. De gaslenscup neemt deze taak op zich. Hierdoor heb je een ideale gasbescherming doordat het beschermgas ideaal gebruikt kan worden.

Waar op letten bij een gaslenscup?

Als je een gaslenscup wilt kopen, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Over het algemeen is het aan te raden om een zo groot mogelijke cup te gebruiken, zodat je zoveel mogelijk bescherming hebt tijdens het lassen. Er zijn echter veel verschillende maten cups. Dit heeft vooral te maken met de toepassing. Om in kleine ruimtes te kunnen lassen, zijn kleine cups ontworpen. Het is altijd handig om voor de grootste optie voor in de ruimte te kiezen.

Hierbij is het ook handig om te kijken naar de lastoorts. Het type lastoorts heeft een grote invloed op welke gaslenscup je kunt gebruiken. De maten van de cups worden gemeten in nummers 1 tot en met 16. Doordat het TIG lassen uit Amerika komt, wordt dit gemeten in inches. Als je een gaslenscup maat 8 hebt, betekent dit dus dat je 8/16 inch hebt. In de meeste gevallen worden maten 6, 7 en 8 het meeste gebruikt.

Voordelen van TIG lassen

TIG lassen kan veel verschillende voordelen met zich meebrengen. Deze vorm van lassen is de meest hoogwaardige manier waarop je kunt lassen. Als je een kwaliteit las zoekt, is TIG lassen je beste optie. Door het beschermgas is het een hele schone las. Dit houdt in dat er geen lasspetters vrijkomen die het zichtveld belemmeren tijdens het lassen.

Het is mogelijk om veel verschillende metalen met de TIG techniek aan elkaar te lassen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de dikte en bepaalde metalen een andere techniek nodig hebben. Voor de gezondheid van de lasser is het TIG lassen ook een stuk beter. Er komen vrij weinig lasgassen vrij, waardoor de gezondheid van de lasser hierdoor niet aangetast wordt. Dit houdt echter niet in dat je de afzuiging achterwege kan laten.