fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Diamantboorkronen

Lees meer...

Filters

De diamant dozenboor zorgt ervoor dat het mogelijk is om in één keer het juiste formaat voor een contactdoos uit te boren. Het is niet mogelijk om dit voor elkaar te krijgen met een normale boor. Dit komt omdat deze niet geschikt zijn voor droge muren.

De diamant dozenboor is ideaal om gebruik van te maken. Dit komt omdat deze boren niet alleen droog te gebruiken zijn, maar ook voor nat boren is het mogelijk om een diamant dozenboor te gebruiken. Doordat muren vaak lastig zijn om te boren, is het ideaal om gebruik te maken van dit soort boren. Hierdoor weet je zeker dat je goed kunt boren.

Wat is een diamant dozenboor?

Het is als eerste natuurlijk prettig om te weten wat een diamant dozenboor precies is. Diamantboren zijn sterke boren om grote gaten te boren in verschillende soorten steen, zoals beton of baksteen. Niet alleen voor harde steensoorten zijn deze geschikt. Ook voor zacht steen is het mogelijk om de diamant dozenboor te gebruiken. Het type diamantboor die je wilt gebruiken, is vooral afhankelijk van het soort steen waar je mee te maken hebt.

De diamant dozenboor kan gemaakt zijn voor nat of droog boren. Beide kunnen handig zijn om gebruik van te maken. Welke vorm van boren je het beste kunt gebruiken, is vooral afhankelijk van de steen. In de meeste gevallen is nat boren de beste optie die je hebt, maar droog boren kan ook een optie zijn voor het boren van een contactdoos. Hierbij is het vooral kijken wat het beste bij je past.

Soorten diamant dozenboren

Er zijn drie soorten diamant dozenboren. Zo zijn er boren die geschikt zijn voor nat boren, voor droog boren of voor beide. Nat boren is in de meeste gevallen de meest geschikte manier. Dit zorgt voor minder stof, een betere afwerking en directe verkoeling van de boor. Daarnaast heb je veel minder last van staalwerk dat in beton verwerkt kan zijn. Nat boren is de beste optie als je grote gaten wilt gaan boren in beton. Voor harde steensoorten is dit eigenlijk de enige optie die je hebt.

Droog boren kan ook een optie zijn, maar wordt minder snel aangeraden dan nat boren. Droog boren is niet geschikt voor het boren in harde steensoorten, zoals beton. Wel is het mogelijk om in wat zachtere steensoorten, zoals baksteen of kalkzandsteen te boren. Vooral als je op de juiste manier gebruik maakt van deze boren, kun je hier ook veel uithalen. Als je beide vormen van boren wilt kunnen gebruiken, is een combinatie diamant dozenboor de beste optie.

Waar op letten bij een diamant dozenboor?

Op het moment dat je een diamant dozenboor wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het belangrijkste waar je naar moet kijken, is het materiaal waar je in wilt boren. Zachte materialen kunnen vaak goed droog geboord worden. De harde materialen zijn het beste voor nat boren. Nat boren is ook te gebruiken voor zachte materialen, maar droog boren niet voor harde materialen.

Daarnaast is het handig om te kijken naar de grootte van de contactdoos. Er zit nog best een verschil in de grootte van een contactdoos. Bij een grote contactdoos heb je een grotere diamant dozenboor nodig dan bij een kleine contactdoos. Daarom is het hierbij ook even passen en meten wat je nodig hebt om goed te kunnen gaan boren.