fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Diamantboren

Filters

Diamantboor

De diamantboor is één van de handigste manieren om een gat te kunnen maken in de muur. Aangezien muren van steen gemaakt zijn, kun je hier niet zomaar een gat in boren. Hier heb je een speciale boor voor nodig. Deze boor is ideaal om te gebruiken voor het boren van gaten in de muur. Niet alleen harde stenen kunnen hiermee geboord worden, maar ook zachte stenen zijn ideaal om te boren met een diamantboor.

Aangezien steen erg kruimelig kan worden tijdens het boren, moet je hier een speciale boor voor gebruiken. Soms is het zelfs nodig om nat te boren in plaats van droog. Een diamantboor is dé manier om dit voor elkaar te krijgen. Wij hebben verschillende diamantboren om je hierbij te helpen. Aangezien deze boren erg nuttig kunnen zijn, is het ideaal om hier gebruik van te maken.

Wat is een diamantboor?

Een diamantboor is een speciale boor die erg hard is. Hierdoor zijn de boren erg sterk, waar de naam diamantboor ook vandaan komt. Deze boren zijn speciaal gemaakt voor het boren in harde en zachte steensoorten. Hierbij moet je denken aan beton of baksteen. Het type boor dat je nodig hebt, is vooral afhankelijk van het materiaal waar je in wilt boren. Hier kan namelijk nog best een groot verschil tussen zitten.

Het prettige aan een diamantboor is dat je hiermee nat en droog kunt boren. Nat boren is iets wat belangrijk is om te doen als je het beton te maken hebt. Aangezien dit harde steen is, is het belangrijk om dit goed aan te pakken. Het nat boren zorgt ervoor dat het boren een stuk voorspoediger loopt en ook makkelijker gedaan kan worden. Hierdoor heb je ook niet met stof te maken.

Welke soort diamantboor?

Bij het kopen van een diamantboor is het erg belangrijk om te kijken naar het soort boor. Er zijn verschillende soorten te vinden. Zo heb je drie verschillende soorten. Als eerste heb je de droog diamantboor. Dit is een diamantboor die vooral bedoeld is voor het droog boren. Dit is iets wat je kunt doen op zachte steensoorten, zoals baksteen of kalkzandsteen. Deze zijn niet te gebruiken voor beton, aangezien beton veel te hard is om fatsoenlijk in te boren.

Daarnaast heb je ook een diamantboor voor het nat boren. In de meeste gevallen is dit de beste optie om voor te kiezen. Hiermee kun je zowel harde als zachte stenen boren. Voor het boren van bijvoorbeeld een contactdoos kan zo’n boor erg goed van pas komen. Het water wat je tijdens het boren gebruikt, zorgt ervoor dat er nauwelijks stof vrijkomt. Daarnaast heb je geen last van betonstaal als dit in de weg zit. Dit is ook een groot voordeel.

Waar moet je op letten bij een diamantboor?

Als je een diamantboor wilt kopen, is het handig om op een aantal dingen te letten. Je kunt niet zomaar een diamantboor kopen. Daarom is het handig om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een boor. Als eerste is het handig om te kijken naar het materiaal waar je in wilt boren. Dit bepaalt namelijk of droog boren een optie voor je kan zijn.

Als dit niet het geval is, is het handig om te kiezen voor een nat boor of een nat en droog boor. Deze zijn ook een optie. Daarnaast is het handig om te kijken naar het soort boor die je nodig hebt en voor welke toepassing je deze wilt gebruiken. Dit kan ook een groot effect hebben op de boor. Kijk hier goed naar voordat je een diamantboor koopt!