fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Magneetboormachines

De magneetboormachine is vrijwel onmisbaar in de metaalindustrie. Om in metaal of staal te boren, dient er namelijk gebruik gemaakt te worden van hier Lees meer...

De magneetboormachine is vrijwel onmisbaar in de metaalindustrie. Om in metaal of staal te boren, dient er namelijk gebruik gemaakt te worden van hiervoor bestemd boormateriaal. Een magneetkernboormachine is hier uiterst geschikt voor. Een magneetboormachine is licht in gewicht en hierdoor eenvoudig te transporteren en op verschillende plekken te gebruiken. Door de magneet die in de boormachine zit, creëert u in een ogenblik een stabiele booropstelling. Dankzij deze opstelling gaan de boren van de machine langer mee. Dit komt doordat er vrijwel geen kans is op trillingen, waardoor de boren niet gauw zullen breken.

21 resultaten
Sorteer op
Filters

Magneetboormachines werking

Één van de belangrijkste functies van een magneetboormachine die altijd in werking moet zijn, is de magneetkracht. Met deze magneetkracht staat de boormachine vast op de ondergrond. Hierdoor wordt de kans op trillingen behoorlijk verkleind met als gevolg dat de boren minder snel afbreken en dus langer meegaan. In een magneetboormachine zitten krachtige dual coil elektromagneten. Deze magneten zijn licht, maar hebben een zeer sterke magneetkracht.

Een magneetboormachine werkt pas wanneer de magneet ingeschakeld is. Voor extra veiligheid beschikken sommige magneetboormachines over een magneetindicator. Deze indicator laat zien of de magneet genoeg kracht kwijt kan. Er wordt ook het advies gegeven aan gebruikers om de boormachine zelf te controleren door te proberen om de magneetboormachine te verschuiven. Is dit mogelijk terwijl de magneet in werking is? Dan is de magneetkracht onvoldoende en kan er niet veilig gewerkt worden.

Magneetboormachines gebruik

Om de werking van uw magneetboormachine in orde te houden is het van belang dat de boor van de machine voldoende gesmeerd en gekoeld wordt. Bij Kippers Rijssen vindt u verschillende magneetboormachines in het assortiment waarbij de koeling door de boor heen wordt geleid.

Een ander punt waarop gelet moet worden bij het gebruik van een magneetboormachine is de druk die op de boormachine wordt uitgeoefend. Wanneer de gebruiker te veel druk op de boormachine zet, kan het een verminderd boorrendement als gevolg hebben. Het is de bedoeling dat een magneetboormachine werkt zonder dat de gebruiker hier hard op hoeft te drukken.

Magneetboormachines Euroboor

Een merk wat u veel tegenkomt in het aanbod van Kippers Rijssen is Euroboor. Euroboor noemt zichzelf met recht dé producent van portable industrieel gereedschap. Euroboor is hierbij onder andere gespecialiseerd in kernboortechniek. Bij een kernboormachine, of wel een magneetboormachine, van dit merk kunt u dus kwaliteit verwachten. Een uniek model van dit merk is de Euroboor EBM 360. Deze magneetboormachine loopt op een accu en is daarom uiterst geschikt om mee te werken op plekken waar geen bekabeling is en waar stabiliteit van belang is.

Daarnaast zal deze boormachine niet loslaten van de ondergrond wanneer de elektriciteit zou uitvallen. Niet alleen handig, maar ook veilig!

Kippers Rijssen beschikt ook over een ruim assortiment:

Magneetboormachines Metallkraft

Het tweede merk dat Kippers Rijssen u kan leveren is het Duitse Metallkraft. Metallkraft metaalbewerking machines zijn machines met een hoge kwaliteitsstandaard van zorgvuldig geselecteerde en kwaliteitsbewuste fabrikanten. Op de site van Kippers staan verschillende modellen van dit merk weergegeven en kunt u op uw gemak kijken welke het beste bij u en uw werkzaamheden past.