fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Kolomboormachines

Een ander woord voor kolomboormachine is tafelboormachine of zuilmachine. Met deze boormachine kunt u uiterst secuur en loodrecht boren. Een kolomboor Lees meer...

Een ander woord voor kolomboormachine is tafelboormachine of zuilmachine. Met deze boormachine kunt u uiterst secuur en loodrecht boren. Een kolomboormachine is een boormachine die met een voetplaat vaststaat op de vloer, op een tafel of op een werkbank. Tussen de ondergrond waarop van de boormachine en de boor zelf, zit een tafel.

21 resultaten
Sorteer op
Filters

Wat is een kolomboormachine?

Een kolomboormachine is een speciale boormachine die door middel van een plaat vast staat op een ondergrond. Deze ondergrond kan bijvoorbeeld een werktafel of een onderstel zijn. Doordat deze vast staat op een ondergrond, is het mogelijk om op een stabiele manier te boren. Vooral als je precies aan het werk moet gaan, is dit één van de beste manieren om hiervoor te zorgen.

Naast een voet en een boor is er een speciale verstelbare tafel te vinden. Op de tafel is het mogelijk om hetgeen wat je wilt boren vast te zetten. Op die manier is het mogelijk om precies te boren. Om te voorkomen dat je scheef boort, wordt de boor naar de tafel gebracht met een hendel. Met een tafelboormachine breng je dus de boormachine naar het werk. Hierdoor kun je erg precies te werk gaan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kolomboormachine?

Als je een kolomboormachine wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Er zijn vier punten waar je op moet letten. Zo is het als eerste belangrijk om te kijken naar het vermogen van de boormachine. Des te meer vermogen de boormachine heeft, des te krachtiger deze is. Verder is het handig om te kijken naar het toerental. Voor verschillende materialen zijn verschillende toeren nodig. Bij de meeste kolomboormachines is dit gelukkig in te stellen.

Het is ook handig om te kijken naar de diepte die de boor kan hebben. Voor sommige werkzaamheden is het soms namelijk nodig om erg diep te boren. De meeste kolomboormachines kunnen boren tot een diepte tussen de 60 mm en de 160 mm. Ook is het handig om te kijken naar de binnendiameter van de boorhouder. Des te groter deze is, des te meer soorten boren je hier in kunt passen.

Gemak met een tafelboormachine

De hoogte van een tafelboormachine is bijna altijd te verstellen. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om op je eigen hoogte te werken. Als je geen last wilt hebben van een verkeerde houding tijdens het werken, is het mogelijk om je boormachine hierop te verstellen. Ook de hoogte van de tafel is te verstellen zodat je de boordiepte zelf kunt verstellen. Hierdoor kun je ook een precieze diepte boren.

De tafel van de kolomboormachine biedt de mogelijkheid om de materialen vast te zetten. Dit kan gedaan worden met een klem van de boor zelf, maar als deze dit niet heeft, kan dit ook gedaan worden met een eigen klem. Hierdoor kun je het materiaal altijd precies op zijn plek houden tijdens het boren. Voor extra precisie werken sommige boren ook met een speciale lazer.

Voordelen van een zuilboormachine

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van een zuilboormachine. Het grootste voordeel van de boormachine is dat je veel stabiliteit en precisie hebt. Bij een normale boormachine moet je vertrouwen op je eigen precisie en stabiliteit. Bij een kolomboormachine is dit er al ingebouwd. Doordat je de boor recht naar beneden laat zakken, is het mogelijk om helemaal recht in het materiaal te gaan boren. Hierdoor kun je nooit zomaar fouten maken.

Bij een kolomboormachine is het ook mogelijk om een stuk meer kracht uit te oefenen. Zo kun je er goed voor kiezen om harde materialen te gaan boren. Des te meer vermogen de boormachine heeft, des te meer kracht je uit kan oefenen. Zelfs hele harde materialen, zoals staal kunnen geboord worden met een zuilboormachine. Hierdoor weet je zeker dat het mogelijk is om alle materialen te boren die je wilt boren. Wel is het belangrijk om hier de juiste boor voor te gebruiken.

Kolomboormachine kopen?

Deze tafel is te verstellen in verschillende hoogtes en vaak ook in hoeken. Op deze tafel kunt u het materiaal waarin u wilt boren leggen en vastklemmen. Als u het materiaal heeft vastgeklemd kunt u de hendel aan de zijkant van het apparaat gebruiken om de boor omhoog en omlaag te brengen. Hierbij kunt u op de schaal zien wat de diepte is. Het is zelfs mogelijk om een dieptestop in te stellen, zodat u nooit per ongeluk verder kunt boren dan de gewenste diepte. Door de dieptestop en doordat u door middel van de hendel de boor loodrecht naar beneden kan bewegen, kunt u dus erg nauwkeurig en foutloos boren.

Een kolomboormachine bestaat standaard uit de volgende onderdelen:

 • Aandrijfriem
 • Hendel
 • Boorhouder
 • Boor
 • Tafel
 • Elektromotor
 • Kolom
 • Voetplaat

Een kolomboormachine is een ideaal apparaat voor professionals, maar ook voor doe-het-zelvers. Maar waar moet u nou op letten bij het aanschaffen van een kolomboormachine? Een belangrijke eigenschap van een kolomboormachine is veelzijdigheid. De volgende onderdelen zouden genoeg opties moeten bieden:

 • Hoogte en hoeken van de tafel
 • Boordiepte
 • Binnendiameter van de boorhouder
 • Toerental

De tafel van een goede kolomboor is op verschillende hoogtes en in verschillende hoeken in te stellen. Ook de maximale boordiepte is van belang. Als u diep kan boren, kunt u de boormachine voor meer projecten gebruiken. Daarnaast moet u ook letten op de binnendiameter van de boormachine. De snelspanboorhouder van de machine heeft een bepaalde binnendiameter. Hoe groter deze diameter is, hoe meer boren u kunt gebruiken. Het is gebruikelijk dat u deze diameter kan instellen van 1,5 mm tot 13 mm. Tot slot bepaalt het mogelijke toerental ook hoe veelzijdig de kolomboormachine is. Verschillende materialen moeten geboord worden met verschillende toerentallen. Hoe hoger het mogelijke toerental, hoe meer materialen u kunt bewerken. Zo zou u dus behalve hout, nog met vele andere materialen kunnen werken. De twee kolomboor freesmachines waar u uit kunt kiezen zijn:

 • Kolomboormachine optimum B40E
 • Kolomboormachine optimum DH40CT

Kolomboormachine gewicht

Een andere eigenschap waar u op moet letten bij het kopen van een kolomboormachine is de stevigheid en het gewicht. Met een stevige en zware kolomboormachine werkt u namelijk het meest nauwkeurig. Het zware gewicht van de boormachine voorkomt namelijk dat hij gaat zwalken tijdens het boren. U herkent een stevige kolomboormachine aan een grote voetplaat, een kolom met een grote diameter en aan de hoeveelheid metaal dat in de machine is verwerkt. Naast dit belangrijke voordeel, gaat een zwaardere en stevige kolomboormachine ook nog een stuk langer mee.

Bekijk ons andere assortiment boormachines ook:

 • Boorfreesmachines
 • Magneetboormachines
 • Toebehoren boormachines

Soorten kolomboormachines

Bij Kippers hebben we een groot aanbod aan kolomboormachines

waardoor het lastig kan zijn om een overwogen keuze te maken. Allereerst bieden we simpele tafelboormachines aan, deze zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Het is dan ook geen enorme investering en is vooral de juiste keuze bij sporadisch gebruik.  Daarnaast bieden we ook Optimum boormachines aan. Deze zijn kwalitatief hoogstaand en perfect voor veelvuldig en professioneel gebruik. Binnen dit merk zijn er ook verschillende types beschikbaar. Zo zijn er kolomboormachines met tandwielaandrijving en elektromagnetische boorvoedingen.

De kolomboormachines verschillen in de volgende specificaties:

 • Spanning
 • Vermogen
 • Boorcapaciteit
 • Gewicht
 • Afmetingen

Bovendien zijn kan de manier van gebruiken ook iets anders zijn. De tafelboormachines werken namelijk anders dan de boor freesmachines of de kolomboormachines met tandwielaandrijfing.

Uiteraard zijn de boren zelf ook belangrijk. Het beste kun je een boor kiezen per klus, zodat je altijd de meest geschikte boor hebt en het eindresultaat ook beter wordt. Het is daarom verstandig om een borenset aan te schaffen met diverse soorten boren, zodat je altijd over de juiste boor beschikt. Berg ze ook op een veilige plek op zodat je ze niet kwijtraakt.

Het grote voordeel van kolomboormachines zijn dat je erg nauwkeurig mee kunt werken en dat ze daarnaast heel stabiel zijn. Bovendien zijn de geavanceerde kolomboormachines multifunctioneel, waardoor je ze voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

De kolomboormachines bij Kippers beschikken ook standaard over een veiligheidskap, zodat je jezelf gemakkelijk in de vingers zal boren. Wel raden wij aan altijd nauwkeurig en voorzichtig te werk te gaan zodat je geen ongelukken veroorzaakt. Het is sowieso verstandig om geconcentreerd te werken met kolomboormachines, zodat je het mooiste resultaat creëert. Ten slotte raden we ook aan om de kolomboormachines op een geschikte plek neer te zetten. Het beste hiervoor is om het op een stevige tafel of werkbank neer te zetten, en zorg ervoor dat er niet te veel materialen naast liggen.

Wat kost een kolomboormachine?

De prijs van een kolomboormachine hangt er af van het type kolomboormachine. De simpele tafelboormachines zijn al vanaf zo’n 175 euro beschikbaar, terwijl de premium versies beginnen vanaf zo’n 1000 euro. de prijzen voor de kolomboormachines zijn daarnaast inclusief BTW aangegeven, waardoor het mogelijk is dat je nog voordeliger uit bent. Bij Kippers is het daarnaast ook mogelijk om online de machines te kopen en ze te laten bezorgen. Dit kan al binnen twee dagen waardoor je al snel aan de slag kunt met je kolomboormachine!

Waarom een kolomboormachine kopen bij Kippers?

Er zijn diverse redenen waarom het aan te raden is om bij Kippers in Rijssen een kolomboormachine te kopen. Allereerst beschikken onze medewerkers over de benodigde kennis omtrent kolomboormachines, waardoor ze altijd de juiste info met je kunnen delen. Ook geven we een eerlijk advies op basis van jouw wensen en budget, en zullen we je geen producten aansmeren die je niet daadwerkelijk nodig hebt. De tevredenheid van onze klanten is daarom ook heel belangrijk, en we zijn ook trots met een gemiddelde klantcijfer van een 8.0!

Bij Kippers is kwaliteit een prioriteit, en we zorgen er dan ook altijd voor dat het zeker is dat de kolomboormachines betrouwbaar zijn, omdat we willen dat je er nog lang van kunt genieten.

Langskomen kan maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00, en we zijn ook nog zaterdagochtend geopend. Bovendien kun je ons ook via de mail bereiken en je kunt ons uiteraard ook bellen voor vragen of advies. Ben je dus zeker dat je een kolomboormachine gaat kopen? Bestel er dan een bij Kippers en je zult geen spijt hebben van je aankoop!