fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Machineklemmen

Machineklemmen vallen onder het zogenaamde ‘spangereedschap’. In een machineklem zet u het te bewerken materiaal vast, zodat dit zeer precies en vakku Lees meer...

Machineklemmen vallen onder het zogenaamde ‘spangereedschap’. In een machineklem zet u het te bewerken materiaal vast, zodat dit zeer precies en vakkundig bewerkt kan worden met behulp van bijvoorbeeld frees, boor of zaag. Machineklemmen behoren tot de meest gebruikte spanmiddelen en alleen daarom al zijn ze onmisbaar, ook in uw garage of werkplaats. Kippers Rijssen biedt u een ruime keus in dit spangereedschap. Het volledige aanbod ervan treft u hieronder aan.

53 resultaten
Sorteer op
Filters

Wat zijn machineklemmen?

Machineklemmen zijn hulpmiddelen die het mogelijk maken om materiaal te bewerken. Ze zijn geschikt voor verschillende types machines. Zo kunnen machineklemmen gebruikt worden voor tafel- en kolomboormachines, maar bijvoorbeeld ook voor boorfreesmachines en reguliere freesmachines. Een machineklem geschikt voor deze laatst genoemde machines wordt ook wel een freesklem genoemd.  Er bestaan vele soorten soorten machineklemmen, toch zien de meeste machineklemmen er ongeveer hetzelfde uit. De klem bestaat uit een metalen behuizing met twee bekken en een handvat. Machineklemmen zijn niet heel groot van stuk. Een machineklem is meestal niet breder dan 20 centimeter. Ze wegen vaak rond de 5 kilogram. De machineklem zorgt ervoor dat het werkstuk of materiaal waarmee je aan de slag gaat niet snel zal bewegen. Machineklemmen zijn vooral geschikt voor materialen of werkstukken met relatief kleine afmetingen.

Hoe werkt een machineklem?

Om bezig te gaan met materiaal of een werkstuk is opspannen eerst noodzakelijk. Hiervoor wordt de machineklem gebruikt. Ten eerste plaats je het materiaal of werkstuk tussen de openstaande bekken. Vervolgens gebruik je het handvat om het materiaal of werkstuk vast te zetten door er aan te draaien. Controleer daarna of het materiaal of werkstuk daadwerkelijk goed vast zit. Daarna kun je aan de slag met de geplande werkzaamheden zonder dat het materiaal of werkstuk zal verplaatsen. Het kan hierbij gaan om boorwerkzaamheden, freeswerkzaamheden of andere activiteiten. Na afloop gebruik je opnieuw het handvat om de bekken weer naar de andere kant te schuiven. Vervolgens verwijder je het bewerkte materiaal of werkstuk. Het is dus heel eenvoudig om de werking van een machineklem te begrijpen en deze kennis toe te passen. Uiteraard zijn er machineklemmen die qua werking iets afwijken van de bovenstaande beschrijving.

De voordelen van machineklemmen

Machineklemmen zijn onmisbare hulpmiddelen voor veel personen die ervan houden om aan de slag te gaan met boren of frezen. Ze zijn helemaal niet duur maar wel van toegevoegde waarde. Zonder een machineklem kun je er namelijk niet zeker van zijn dat het materiaal of werkstuk daadwerkelijk op de plek blijft bij de werkzaamheden. Daarnaast nemen machineklemmen heel weinig ruimte in beslag. Je kunt ze gemakkelijk ergens opbergen of onder een machine plaatsen. Ook is het niet moeilijk om de werking van machineklemmen te begrijpen. Al met al zijn er dus bijna alleen maar voordelen verbonden aan het gebruik van machineklemmen.

Waar worden machineklemmen toegepast?

Er zijn heel veel bedrijven en particulieren die gebruik maken van machineklemmen. Dit is ook heel logisch als je kijkt naar de toegevoegde waarde en de voordelen van deze hulpmiddelen. Machineklemmen worden daarom toegepast door mensen die bezig gaan met het bewerken van materiaal of werkstukken. Vooral in technische bedrijven, waarin veel machines staan, worden machineklemmen regelmatig gebruikt.

Verschillende typen machineklemmen

Machineklemmen zijn er in een aantal verschillende typen. Ze zijn er in een heel eenvoudige uitvoering, waar de Machineklem boorklem 75MM een goed voorbeeld van is. Deze tool is tevens de meest voordelige en is van professionele kwaliteit. De hoekklem lasklem MW 100mm stelt u in staat om uit te lijnen, vast te houden en te fixeren in een rechte hoek. De meest geavanceerde machineklem uit ons assortiment is de Machineklem Optimum FMS 150. Deze biedt u verschillende mogelijkheden en is uit hoogwaardig gietijzer gemaakt. Uiteraard kunt u bij Kippers Rijssen ook terecht voor bij dit gereedschap horende accessoires als opspansets.

Technische –en productspecificaties van machineklemmen

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij alle machineklemmen uit ons assortiment voorzien van een gedetailleerde omschrijving. Vanzelfsprekend ontbreken duidelijke productfoto’s hierbij niet. Alle specifieke informatie, zoals afmetingen, gewicht en technische details vind u door te klikken op de machineklem van uw interesse. Wanneer u twijfelt over welk type het meest geschikt is voor uw werkzaamheden, neemt u dan contact op met één van de verkoopspecialisten van Kippers Rijssen. Zij helpen u uiteraard graag verder. Daarnaast beschikken wij over een ruim assortiment van:

Machineklemmen kopen

In onze webwinkel is een machineklem snel een eenvoudig te bestellen. Net zoals het overgrote deel van ons assortiment hebben wij dit spangereedschap voor u op voorraad. Hierdoor is de levertijd zeer kort. Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen, maken wij deze klaar voor verzending. Dit betekent dat u uw bestelling in de meeste gevallen al de volgende werkdag in huis heeft. Mocht dit niet snel genoeg zijn, dan bent u van harte welkom in onze vestiging in Rijssen om daar uw bestelling af te komen halen. Dit is tevens een mooie gelegenheid voor een nadere kennismaking met ons veelzijdige bedrijf.