fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Plaatwalsen

U weet als geen ander dat plaatwalsen onmisbaar zijn voor het bewerken van plaatmateriaal. Een plaatwals stelt u in staat om plaatmateriaal te vervorm Lees meer...

U weet als geen ander dat plaatwalsen onmisbaar zijn voor het bewerken van plaatmateriaal. Een plaatwals stelt u in staat om plaatmateriaal te vervormen tot bijvoorbeeld buizen en kokers. De plaatwalsen uit ons assortiment zijn allen van professionele kwaliteit. U neemt immers met minder toch geen genoegen? Bekijk hieronder ons volledige assortiment plaatwalsen en bestel deze snel en eenvoudig in onze webwinkel!

Filters

Wat zijn plaatwalsen?

De plaatwals is een langwerpige machine die het mogelijk maakt om plaatmateriaal te vervormen. Een plaatwals bestaat uit onder andere uit een onderstel, één of meerdere rollen en een hendel. Door het gebruik van de plaatwals kan staal of een ander type materiaal door meerdere walsrollen worden vervormd zodat het het gewalste materiaal vlak wordt. Er bestaan zowel automatische als handmatige walsen. Bij de handmatige plaatwalsen dient men zelf de rollen te laten draaien door het gebruik van een hendel, terwijl men bij een automatische plaatwals de knop in kan drukken en vervolgens de machine het werk laten doen. Bij het plaatwalsen worden ten eerste de plaateinden gebogen. Vervolgens bewerkt men de platen met de gewenste radius. Daarna worden de rompen aan elkaar gelast en ten slotte wil men door middel van de nabewerking het product afmaken. Dit proces is met het gebruikt van een plaatwals vrij eenvoudig.

De voordelen van plaatwalsen

Plaatwalsen zijn hele handige machines die ervoor zorgen dat een dikke stalen platen dunner gemaakt kunnen worden. Het walsproces is niet heel ingewikkeld. Je plaatst de plaat op de juiste manier in de machine en vervolgens is het gemakkelijk om de plaat te walsen. Het gebruik van plaatwalsen zorgt ervoor dat je op een snelle, efficiënte en duurzame manier aan vlakke platen kunt komen. Indien je al over stalen of metalen platen beschikt hoef je deze niet aan te schaffen. Dit bespaart een hoop tijd en het is bovendien ook nog heel milieuvriendelijk. Een bijkomend voordeel is het feit dat plaatwalsen niet ingewikkeld is met het gebruik van deze machines. Ook qua prijs-kwaliteitsverhouding is het gebruik van plaatwalsen voordelig.

Waar worden plaatwalsen gebruikt?

Plaatwalsen worden veel gebruikt in de metaal en staalindustrie. Dit is geen verrassing, aangezien het bij plaatwalsen vaak gaat om stalen platen die worden gebruikt. In deze industrieën zijn plaatwalsen vaak zelfs onmisbaar. Er zijn namelijk geen andere soorten machines die deze werkzaamheden zo nauwkeurig en effectief kunnen uitvoeren. Vaak vindt men de plaatwalsen terug in de fabriekshal, in de buurt van andere machines. Het is noodzakelijk om ruimte boven en naast de plaatwals vrij te houden zodat de werkzaamheden zonder vertraging uitgevoerd kunnen worden.

Verschillende typen plaatwalsen

Plaatwalsen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende typen. U vindt bij Kippers Rijssen altijd die plaatwals die geschikt is voor uw werkzaamheden en activiteiten. Het meest voordelige en meest compacte type uit ons assortiment is de Plaatwals 0,8 x 305mm voor in de bankschroef. Deze specifieke wals is eenvoudig te bedienen. Bovendien laat het plaatwerk zich gemakkelijk verwijderen uit de wals, omdat de bovenste rol simpel los is te maken. Een tweede type dat eenvoudig in de bankschroef te klemmen is , is de Optimum BM3 plaatwals voor in de bankschroef.

De typen voor in de bankschroef zijn voor veel werkzaamheden een uitstekende oplossing. Echter kan het natuurlijk goed zijn dat deze voor u ‘te beperkt’ zijn in mogelijkheden. Mogelijke alternatieven voor u zijn dan de Plaatwals RBM 610x1,0mm of bijvoorbeeld de Plaatwals RBM 1300x1,5mm. Deze kunt u dus niet in de bankschroef klemmen. Kippers Rijssen heeft speciaal voor plaatwalsen zogenaamde ‘onderstellen’ in het assortiment opgenomen. Deze onderstellen zorgen ervoor dat de plaatwals op een stabiel en stevige ondergrond staan, zodat hier veilig mee kan worden gewerkt.

Naast de plaatwalsen beschikt Kippers over de volgende plaatwerkingsmaterialen:

Veiligheid bij het gebruiken van plaatwalsen

Het gezegde: “veiligheid staat voorop” is uiteraard ook van toepassing bij het gebruik van plaatwalsen. Hoewel deze machines er op het eerste oog niet heel gevaarlijk uitzien kan verkeerd gebruik wel tot nare situaties leiden. Zo moet men te alle tijde voorkomen dat ze zich te dicht bij de machine bevinden. Door passende afstand te houden en je verstand te gebruiken tijdens de werkzaamheden met plaatwalsen zal het niet snel misgaan. 

De kosten van plaatwalsen

Interesse in het kopen van een plaatwals? Dan is Kippers de ultieme (web)winkel om er één of zelfs meerdere aan te schaffen. We beschikken namelijk over plaatwalsen die geproduceerd zijn door topfabrikanten. Bovendien kun je bij Kippers niet alleen beschikken over plaatwalsen, maar ook over onderstellen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de plaatwals op een geschikt onderstel neerzet als je aan de slag gaat. Op dit moment kun je bij Kippers vanaf zo’n 100 euro al een plaatwals aanschaffen van zeer goede kwaliteit.

Tips bij het aanschaffen van plaatwalsen

Bij het aanschaffen van plaatwalsen is het ten eerste van belang dat je zeker weet dat het om een betrouwbaar product gaat. Doe daarom van tevoren goed onderzoek en bekijk waar een plaatwals van goede kwaliteit aan moet voldoen. Daarnaast is het handig om te weten met wat voor soort afmetingen je aan de slag gaat. Zo weet je namelijk precies welk soort plaatwals je nodig hebt als je aan de slag gaat.

Plaatwalsen bestellen

Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit ons assortiment plaatwalsen, dan voegt u deze eenvoudig toe aan uw ‘winkelmandje’. Voordat u overgaat tot het betalen van uw bestelling heeft u natuurlijk eerst nog gekeken of Kippers Rijssen u nog meer te bieden heeft. Immers, Kippers Rijssen heeft alles voor de zakelijke professional en de particuliere doe-het-zelver als het gaat om gereedschap, machines en werkplaatsinrichting. Nadat het bestel –en betaalproces is afgerond maken wij uw bestelling klaar voor verzending naar de door u opgegeven locatie. In de meeste gevallen wordt uw bestelling de volgende werkdag al bij u afgeleverd.