fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Zetbanken

Heb je een zetbank nodig voor in je bedrijf of voor een ander doeleinde? Dan is het een verstandig idee om eens een kijkje te gaan nemen bij Kippers R Lees meer...

Heb je een zetbank nodig voor in je bedrijf of voor een ander doeleinde? Dan is het een verstandig idee om eens een kijkje te gaan nemen bij Kippers Rijssen! We bieden namelijk diverse soorten zetbanken aan tegenover scherpe prijzen. Benieuwd naar welke soorten er allemaal beschikbaar zijn? Of wil je wat meer weten over zetbanken? Lees dan verder! Dan leggen we je namelijk tot in detail uit wat een zetbank is, wat de voordelen ervan zijn en hoeveel ze kosten. Ook kun je op deze pagina zien welke zetbanken er allemaal in het aanbod van Kippers staan. Op deze manier weet jij straks alles over zetbanken waardoor je een verstandige beslissing kunt maken!

Filters

Wat is een zetbank?

Een zetbank of een afkantpers wordt gebruikt in de plaatbewerkingstechniek. Dit is een machine waarmee metalen platen in een bepaalde hoek gebogen kunnen worden. Voor dunnere metalen platen en voor kleinere buigbreedtes worden voornamelijk handmatige zetbanken gebruikt. Voor het zwaardere werk worden er mechanisch aangedreven zetbanken gebruikt. Op de site van Kippers staat een ruim aanbod aan handmatige zetbanken die zowel geschikt zijn voor in de industrie als voor ambachtswerk. Met vragen kun je terecht in de showroom of kun je telefonisch contact opnemen met Kippers.

De voordelen van zetbanken

Zetbanken zijn hele handige apparaten. Dit komt omdat het makkelijk is om de zetliniaal je gewenste lengte te geven. Zetbanken zijn ook nog eens heel veilig, je hebt er veel controle over en het is mogelijk om met deze apparaten heel nauwkeurig te werk te gaan. Hierdoor zal je in bijna alle gevallen blij zijn met het eindresultaat. Ook zal een zetbank je niet snel in de steek laten. Ze gaan namelijk voor hele lange tijd mee en hierdoor kun je ze bijna eeuwig gebruiken zonder dat problemen zich voordoen. Ook zijn er verschillende soorten zetbanken beschikbaar. Dit betekent dat je dus een zetbank uit kunt kiezen met een afmeting die het beste past bij soorten platen die je wilt gaan zetten. Daarnaast zijn er ook zetbanken beschikbaar die over segmenten beschikken, wat dus ook weer een bijkomend voordeel is omdat het hierdoor nog beter toe te passen is op de werkzaamheden.

Werking zetbanken

Zetbanken bestaan in verschillende soorten en groottes en worden dus gebruikt om platen in een hoek te buigen. Dit wordt zetten of kanten genoemd. Wanneer u een plaat gaat zetten, klemt u deze tussen de bovenbalk en de onderbalk. Een andere naam voor de bovenbalk is bovenbuiglijst. Dit is als het ware de bovenkant van de bek waartussen de plaat wordt geklemd. De onderbalk is dan vanzelfsprekend de onderkant van de bek. De plaat moet stevig in de bek geklemd worden zodat deze over de hele lengte steun heeft. Dit voorkomt dat de plaat tijdens het proces gaat schuiven. Wanneer de plaat zou schuiven kan dat een verschil in de maatvoering veroorzaken of kan die scheef onder de bekken komen te liggen waardoor de plaat scheef wordt gezet. Wanneer dit gebeurt, kan de plaat niet meer terug naar zijn oorspronkelijke vorm en gaat de plaat verloren.

Toepassingen zetbanken

Een zetbank kan platen van verschillende materialen zetten, waaronder:

  • RVS
  • Zink
  • Aluminium
  • Plaatstaal
  • Koper

In platen van deze materialen kan een zetbank verschillende soorten hoeken en profielen aanbrengen, zowel afgerond als scherp. Wanneer er precisiewerk geleverd moet worden, kun je het beste een handmatige zetbank gebruiken. Voor seriematig werk of voor het werken met dikkere platen zijn mechanische zetbanken een stuk geschikter.

Een voordeel van zetten is dat er in een plaat meerdere hoeken gezet kan worden. Zo hoeven er dus niet verschillende platen aan elkaar gelast te worden. Dit bespaart een hoop tijd en is daarnaast ook een stuk netter. Ook hoeven er geen lasnaden nabewerkt te worden en heb je gegarandeerd geen last van spetters die vrij kunnen ontstaan tijdens MIG/MAG lassen.

Hoeveel kost een zetbank?

Zetbanken zijn er in verschillende soorten en in verschillende maten. Ook beschikken sommige zetbanken over toepassingen waar andere zetbanken weer niet over beschikken. Al deze factoren beïnvloeden uiteraard de prijs van deze apparaten. De merknaam kan bovendien ook nog eens invloed hebben op de prijs. Hierdoor is het niet gemakkelijk om een duidelijke prijs aan te duiden wat betreft een gemiddelde zetbank. Wel is het zo dat een eenvoudige zetbank vaak al onder de 100 euro beschikbaar is, terwijl de zetbanken die iets geavanceerder zijn vaak (dus inclusief segmenten) vaak vanaf 500 euro beschikbaar zijn. Neem gerust eens een kijkje op deze webpagina zodat je de prijzen van de verschillende soorten zetbanken kunt vergelijken.

Vergelijkbare artikelen

Zetbanken zijn niet de enigste producten die we bij Kippers aanbieden. Het is uiteraard handig als er ook vergelijkbare artikelen/producten/machines beschikbaar zijn zodat je gelijk alles in één keer kunt regelen. Als je iets bij Kippers bestelt is het dus niet nodig om daarna nog langs 10 andere winkels te gaan om alles voor elkaar te krijgen. Je kunt simpelweg alle benodigde artikelen meteen bestellen, tegenover scherpe prijzen, zodat je straks zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan met de werkzaamheden! Dat is toch hartstikke handig? Naast zetbanken bieden we bij Kippers onder andere de volgende (vergelijkbare) artikelen aan:

Waarom zetbanken kopen bij Kippers Rijssen?

Het is absoluut geen slecht idee om bij Kippers een zetbank te bestellen. Allereerst is het mogelijk om zowel online te bestellen (tegenover lage verzendkosten). De levertijd van de zetbanken ook nog eens heel kort als je ze online besteld. Normaal gesproken kun je al binnen één week beschikken over een gloednieuwe zetbank! Het is echter ook begrijpelijk als je liever eerst de zetbanken wilt gaan bekijken voordat je een beslissing maakt. Hiervoor kun je gerust een keer langskomen in onze schitterende zaak in Rijssen. Hier kun je dan tot in detail de zetbanken bezichtigen en dan kun je uiteraard ook onze medewerkers om professioneel advies vragen. Naast zetbanken hebben we ook nog eens veel meer machines en andere relevante producten beschikbaar, en deze zijn allemaal te bezichtigen in de gigantische 3000m2 showroom! Wees dus verstandig en ga voor een zetbank van Kippers!