fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Zaagtafel

Een zaagtafel is ideaal als je veel aan het zagen bent tijdens het werken. Vooral als je veel gecontroleerd en veilig moet zagen, is een zaagtafel ide Lees meer...

Een zaagtafel is ideaal als je veel aan het zagen bent tijdens het werken. Vooral als je veel gecontroleerd en veilig moet zagen, is een zaagtafel ideaal om voor te gaan.

Filters

Zaagtafel

Voor veel bedrijven kan een zaagtafel goed van pas komen. Als je aan het werk bent met grote stukken hout waarbij veel kracht nodig is of juist stukken hout waarbij veel precisie nodig is, is een zaagtafel de beste optie om voor te gaan.

De zaagtafel is op verschillende manieren te vinden en kan erg prettig zijn om mee te werken. Het verschilt alleen wel welke zaagtafel de beste optie voor je werkzaamheden kan zijn. Er zijn namelijk veel zaagtafels te vinden die gespecialiseerd zijn op specifieke werkzaamheden. Naast hout is het namelijk ook mogelijk om metalen, kunststoffen en stenen te verwerken. Dit is natuurlijk ideaal als je veel bezig bent met het precies zagen van verschillende materialen.

Wat is een zaagtafel?

Hierbij is het prettig om eerst te weten wat een zaagtafel precies is. Een zaagtafel is namelijk een tafel met een cirkelzaag. Deze zaag steekt aan de onderkant uit de tafel. Het prettige hieraan is dat je de zaag gebruikt door het materiaal tegen de zaag aan te drukken. Hierdoor is het mogelijk om constant controle te houden over het materiaal dat je wilt zagen.

De dingen die je wilt zagen rusten constant op het werkblad van de zaagtafel. Dit zorgt ervoor dat je veel controle hebt over het materiaal en dat je precies kunt werken. Als je een nauwkeurige afmeting van een plank af moet zagen, is een zaagtafel één van de beste manieren om dit te gaan doen. Door een verstekgeleider te gebruiken, kan er ook schuin gezaagd worden. Om recht te zagen, kan er een parallelgeleider gebruikt worden. Het is met een zaagtafel niet mogelijk om bochten te zagen.

Waar op letten bij een zaagtafel?

Als je een zaagtafel aan wilt schaffen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De kosten hiervan kunnen flink uitlopen. De werkwijze van de zaagtafels loopt dan ook uiteen. Als eerste is het handig om te kijken naar de werkhoogte. Er verstelbare en onverstelbare zaagtafels te vinden. De verstelbare hebben een verstelbaar onderstel. Hierdoor kun je de hoogte verstellen. Een onverstelbare zaagtafel is daarentegen makkelijker mee te nemen.

Daarnaast is het handig om te kijken naar het vermogen van de zaagtafel. Des te hoger het vermogen, des te professioneler je ermee aan het werk kunt gaan. Het vermogen van een zaagtafel loopt vaak een beetje uiteen. Daarom is het handig om te kijken welk vermogen het beste bij je werkwijze past. Als laatste is het handig om te kijken naar de zaagdiepte. Als je hele dikke materialen wilt zagen, is het belangrijk om een hele hoge zaagdiepte te hebben. Daarom is het kijken naar de maximale verstelbare zaagdiepte handig om te doen voor een aankoop.

De juiste zaagbladen

Bij het gebruik van een zaagtafel zijn er verschillende soorten zagen te vinden. Deze zijn allemaal specifiek voor bepaalde materialen te gebruiken. Zo heb je zaagbladen voor hout, metaal en beton. Echter zijn er voor de verschillende soorten van deze materialen ook weer verschillende zagen te vinden.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om bij een zaagblad voor hout te kijken naar de hoeveelheid tanden. Bij hardhout moet er bijvoorbeeld een zaagblad met zo min mogelijk tanden gebruikt worden. Als je met zachthout werkt, is een zaagblad met meer tanden juist verstandig. Voor het zagen van metaal zijn er speciale hardmetalen zaagbladen te vinden. Bij het zagen van beton is het nodig om voor een diamandzaagblad te kiezen.