fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Contiweld Contiweld

0 resultaten
Sorteer op
Er zijn geen resultaten
Filters

CONTI-WELD is een Nederlands techniekbedrijf gevestigd in Beemte-Broekland (Apeldoorn). Bij CONTI-WELD zijn ze voornamelijk gespecialiseerd in las- en snijtechnieken. Het assortiment aan producten van CONTI-WELD is erg uitgebreid. De kwaliteitsproducten die ze bieden vallen onder de categorieën machines, accessoires, gereedschappen en overige onderdelen en materialen gerelateerd aan las- en snijtechniek. De producten worden geproduceerd naar de meest recente Europese richtlijnen, uitvoeringen en uiteraard normen.

De vakhandel die CONTI-WELD in het assortiment aanbiedt is erg deskundig. Daarnaast zijn de garantiebepaling op de producten uitstekend.

Ben je op zoek naar producten die zijn geproduceerd door een bedrijf met hoogstaande kennis over lassen en snijden? Dan zijn de producten van CONTI-WELD de juiste voor je.

 

Soorten lasprocessen van CONTI-WELD       

Er zijn verschillende soorten lasprocessen, en de producten die nodig zijn verschillend voor elk lasproces. Voor elk soort lasproces biedt CONTI-WELD bijbehorende toestellen en machines aan, waardoor je gegarandeerd bent van het juiste soort product om een optimaal lasproces te beleven. De lasprocessen verschillen in veelzijdigheid, snelheid en beheersbaarheid. Lees hieronder meer over de mogelijkheden:

1.       MMA (BMBE) Lassen

Het proces van MMA (BMBE) lassen betekent dat er wordt gelast met beklede elektroden. Andere benaming zijn ook wel stick-lassen, elektrodelassen, smaw-welding, handlassen en elektrisch booglassen. MMA-lassen staat bekend om de zeer grootte veelzijdigheid. Tijdens dit lasproces wordt een elektrische boog tot stand gebracht en onderhouden tussen het uiteinde van een beklede laselektrode en een werkstuk.

2.       MIG/MAG (GMAW) lassen

Als je doel is om erg snel te kunnen lassen, dan is het MIG/MAG lassen geschikt. Bij dit type lassen wordt het lassen gedaan met een lasdraad op rol. Het lasdraad wordt van een rol af toegevoerd naar het werkstuk. De lasstroom wordt dan door de lasdraad naar de boog gedragen, die tegen inwerking van de omgevingslucht wordt afgeschermd door een beschermingsgas. Hierdoor kunnen ook koper-legeringen, aluminium, staal en roestvrijstaal gelast worden. Daarnaast zijn er vele variaties beschikbaar van dit lasproces.  Een voorbeeld hiervan is PULS-MIG lassen. Ook zijn er vele soorten machines hiervoor beschikbaar, zoals lucht of watergekoelde machines.

Het verschillen tussen MIG lassen en MAG lassen is het feit dat bij MAG actief gas wordt gebruikt, en bij MIG inert gas. MIG lassen is het beste toepasbaar bij RVS en aluminium lassen, omdat het geen reactie aangaat met het smeltbad.

3.       TIG-lassen

Ten slotte is er TIG-lassen. In tegenstelling tot MIG/MAG lassen is TIG-lassen een rustig lasproces, waardoor het erg beheersbaar is. Bij het TIG-lassen wordt de boog ontstoken tussen het werkstuk en afsmeltende wolframelektroden. De delen kunnen bij erg dun materiaal en de bijbehorende lasnaden zeer gemakkelijk aan elkaar gevloeid worden. Handmatig toevoegmateriaal in de vorm van lasstaven kan ook gebruikt worden.

Het soort lasproces dat je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeuren

 

Plasmasnijden met CONTI-WELD

Het plasmasnijden met perslucht is een ander proces waar CONTI-WELD gespecialiseerd in is. Bij het plasma snijden wordt er een elektrische boog getrokken tussen het werkstuk en een gering afsmeltende elektrode. In dat geval ontstaat er een boog omdat de lucht in combinatie met een speciale elektrode ioniseert. Door een sterke insnoering stijgt de temperatuur van de boog vervolgens sterk. Het lucht-plasma snijden staat erom bekend dat het proces een zeer hoge intensiviteit heeft. Het is tevens beschikt voor verschillende elektrische geleidende materialen. Denk hierbij aan aluminium, koperlegeringen en staal (on- en laag-gelegeerd, roestvrij) .

Overige producten van CONTI-WELD

Naast de reguliere machines voor het las- of snijproces biedt CONTI-WELD nog veel meer soorten producten aan om het las-of snijproces te verbeteren. Het gaat hierbij om de volgende soorten:

1.       Compressors

2.       Individuele veiligheid

3.       Apparatuur voor mechaniseren van laswerkzaamheden

Als je dus op zoek bent na een merk dat garantie staat voor uitstekende kwaliteit, dan weet je zeker dat er bij CONTI-WELD een product beschikbaar is om je las-of snij ervaring te verbeteren. En dat allemaal tegen scherpe prijzen.