fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Houtkloofmachines Houtkloofmachines

0 resultaten
Sorteer op
Er zijn geen resultaten
Filters

Scheppach houtkloofmachines

Kippers Rijssen is een van de Scheppach dealers in Nederland. Scheppach is een Duits bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van verschillende houtbewerkingsmachines. Met de 90 jarige ervaring van Scheppach mag erop vertrouwd worden dat de machines van het bedrijf van uitstekende kwaliteit zijn en mooie resultaten leveren. Scheppach levert verschillende soorten machines voor houtbewerking, waaronder houtkloofmachines. Ook bekend als kliefmachines of houtklovers. Met deze machines wordt het splijten van grote en zware stukken hout een eenvoudige klus.

Scheppach soorten houtkloofmachines

Wanneer u van plan bent een houtkloofmachine aan te schaffen heeft u de keuze uit verschillende soorten houtkloofmachines. Dit verschil heeft alles te maken met de manier waarom de machine aangedreven wordt. Zo zijn er handbediende houtkloofmachines, maar ook hydraulische, elektrische en benzine houtklovers. Daarnaast kan er ook nog onderscheid gemaakt worden tussen horizontale houtkloofmachines en verticale houtkloofmachines. Tot slot kan er ook nog verschil zitten in de drukkracht van houtkloofmachines. Hoe krachtig een houtklover precies is wordt gemeten in drukkracht. Dit wordt aangegeven in ton. Hoe hoger de drukkracht van de houtkloofmachine is, des te zwaarder en harder hout ermee gespleten kan worden. Een horizontale houtklover heeft over het algemeen een stuk minder drukkracht dan een verticale houtklover. De drukkracht van een horizontale houtklover ligt gemiddeld tussen de 4 en 10 ton. Wilt u een machine met meer drukkracht, dan is de verticale houtklover een aanrader. Bij deze machines ligt de drukkracht tussen de 8 en 16 ton.

Scheppach werking houtkloofmachines

De werking van een houtkloofmachine is niet ingewikkeld. Het stuk hout dat gespleten moet worden, wordt op de machine gelegd. Vervolgens wordt het stuk hout tegen de wig aangeduwd door de werktafel. Wig is een driehoekig gevormd stuk metaal met een scherpe hoek van 5 tot 10 graden. Doordat het hout met dusdanige kracht tegen deze wig wordt geduwd, zal het hout in tweeën splijten. Bij een horizontale houtklover kan het ook voorkomen dat de wig naar het hout beweegt in plaats van andersom, maar dit is echt een stuk gebruikelijker voor verticale houtkloofmachines. Bij deze machines staat het hout recht op de werktafel en beweegt de wig naar beneden zodat het hout splijt.

Scheppach houtkloofmachines veiligheid

Het werken met een bijl is een vak apart waarin zelfs bij professionele houthakkers nog te vaak ongelukken mee gebeuren. Voor mensen die zich geen professioneel houthakker mogen noemen, zijn de risico’s logischerwijs nog een stuk groter. U doet er dus verstandig aan om een houtklover te gebruiken in plaats van een bijl. Hierbij heeft u over het algemeen twee handen nodig om de machine te bedienen, waardoor deze in de veilige zone blijven. Daarnaast bespaart het u ook een hele hoop moeite, houthakken is namelijk een flinke bezigheid. Voorkom rugklachten, spierpijn en verklein het risico op ongelukken door een houtkloofmachine te kopen.