fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Luchtsleutel

Een luchtsteutel is een soort gereedschap dat gebruikt kan worden voor het vastzetten en losdraaien van moeren en bouten. Luchtsteutels zijn een handi Lees meer...

Een luchtsteutel is een soort gereedschap dat gebruikt kan worden voor het vastzetten en losdraaien van moeren en bouten. Luchtsteutels zijn een handige vorm van gereedschap. Het is namelijk een manier om moeren en bouten heel strak vast te zetten en hele strakke bouten en moeren goed los te krijgen. Een luchtsleutel kan erg handig zijn om gebruik van te maken. Dit heeft ermee te maken dat je hierdoor een stuk minder kracht hoeft te zetten.

Het gebruik van een luchtsleutel is vooral ideaal voor mensen die werken in de onderhoudssector. Zo heeft bijvoorbeeld een automonteur een luchtsleutel nodig voor het losdraaien van de moeren van een autoband. Het is erg belangrijk dat deze goed vastzitten. Als deze niet goed vastzitten, kan de band er namelijk zomaar afvallen tijdens het rijden. Een luchtsleutel kan de zware moeren makkelijk losdraaien en ook weer heel strak vastmaken.

Filters

Wat is een luchtsleutel?

Een luchtsleutel, ook wel pneumatische slagmoersleutel genoemd, is een krachtig gereedschap dat gebruik maakt van perslucht om moeren en bouten met hoge snelheid en kracht vast of los te draaien. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor taken die veel kracht vereisen, zoals het losdraaien van vastzittende moeren en het stevig aandraaien van bouten.

Hoe werkt een luchtsleutel?

Een luchtsleutel werkt door perslucht via een slang naar de sleutel te voeren, waardoor deze met grote kracht gaat draaien. Deze perslucht wordt door een compressor geleverd en zorgt ervoor dat de moersleutel met een hoge koppel (Nm) werkt. Dit hoge koppel maakt het eenvoudig om zelfs de strakste moeren los te krijgen of stevig aan te draaien, wat vaak noodzakelijk is in de onderhoudstechniek en andere zware toepassingen.

Waarop letten bij het kopen van een luchtsleutel?

Impact per minuut: Een van de belangrijkste aspecten om te overwegen is de impact per minuut (IPM) van de luchtsleutel. Dit getal geeft aan hoeveel slagen de luchtsleutel per minuut maakt. Hoe hoger de IPM, hoe sneller en efficiënter het gereedschap werkt, vooral bij professioneel gebruik. Een hoog IPM betekent sneller werk en verhoogde productiviteit.

Vermogen: Het vermogen van een luchtsleutel wordt gemeten in Newtonmeter (Nm) en geeft aan hoeveel koppel de sleutel kan leveren. Voor zwaar werk is een hoger koppel essentieel. Zorg ervoor dat het vermogen van de luchtsleutel overeenkomt met de vereisten van uw werkzaamheden. Voorbeelden van krachtige luchtsleutels zijn de luchtsleutel 1" 5800Nm pinless en de luchtsleutel 1" 3500Nm pinless, die beide uitstekende keuzes zijn voor intensieve toepassingen.

RPM (toeren per minuut): De rotatiesnelheid, of RPM (revolutions per minute), van een luchtsleutel bepaalt hoe snel het gereedschap werkt. Een hoger RPM betekent sneller werken, maar kan ook betekenen dat er minder kracht is. Voor een balans tussen snelheid en kracht, is een RPM van rond de 3000 ideaal. De luchtsleutel 1" 2200Nm lang biedt een goede balans tussen snelheid en kracht, ideaal voor diverse toepassingen.

Toepassingen en voordelen van luchtsleutels

Luchtsleutels zijn onmisbaar in veel industriële en onderhoudstoepassingen. Ze zijn bijzonder nuttig voor:

  • Automotive werkzaamheden: Het snel en efficiënt wisselen van banden.
  • Onderhoud en reparaties: Losdraaien van vastzittende moeren op machines.
  • Industriële installaties: Aandraaien van grote bouten in constructies.

Voordelen van luchtsleutels

  • Hoge kracht: Luchtsleutels bieden een hoger koppel dan elektrische sleutels.
  • Snelle werking: Door de hoge RPM kunnen taken snel worden uitgevoerd.
  • Duurzaamheid: Ze zijn gebouwd om intensief gebruik te weerstaan en zijn daardoor duurzaam.

Aanbevolen luchtsleutels bij Kippers Rijssen

Bij Kippers Rijssen vindt u de perfecte luchtsleutel voor uw behoeften. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en bieden de prestaties die u nodig heeft voor elke taak. Bezoek onze website om ons volledige assortiment te bekijken en de juiste luchtsleutel voor uw projecten te kiezen.