• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Hijsmateriaal

Hijsmateriaal

In uw werkplaats of garage zult u soms ongetwijfeld met zwaardere materialen of ladingen moeten werken. Het zal ook zeker voorkomen dat u deze materialen of ladingen moet verplaatsen, heffen of hijsen. Hier kan erg veel tijd en energie in gestoken worden of het kan zelfs onmogelijk zijn om dit voor elkaar te krijgen zonder het juiste hijsmateriaal. Kippers heeft daarom een breed aanbod aan hijsmaterialen die het zware werk van u overnemen en uw materialen op de juiste plek en hoogte brengen. In dit aanbod vindt u onder andere staaldraadkabels, spanbanden, hefmagneten, krikken en verschillende takels en lieren. Klik door op de foto’s in het onderstaande overzicht om het product te vinden die aan uw eisen voldoet. Mocht u nog met vragen zitten, kunt u telefonisch contact opnemen met Kippers of langskomen in de showroom te Rijssen.

Hefmagneten

In het aanbod van Kippers vindt u onder andere hefmagneten. Hefmagneten worden gebruikt om stalen werkstukken snel en veilig te verplaatsen. Hefmagneten besparen op opslagruimte en tijd en kunnen dienen als vervanging voor stroppen, kettingen en klemmen. Wanneer u een hefmagneet gaat gebruiken is het van belang goed op alle factoren te letten die meespelen in de veiligheid. Hierbij kunt u denken aan de hefwaarden, het gewicht van de te heffen materialen, de veiligheid van de werkomgeving en de factoren die van invloed zijn op de hefcapaciteit 

Staaldraadtakels

Een staaldraadtakel, ook bekend als tirfor, wordt gebruikt voor het verplaatsen van zware objecten. In dit werktuig bevindt zich een staalkabel die door de stalen behuizing gevoerd wordt. In deze behuizing zitten stalen klauwen die waarmee de staalkabel wordt vastgeklemd. Op de behuizing zijn normaal gesproken twee hendels bevestigd. Door deze hendels heen en weer te bewegen, worden de klauwen bewogen, waardoor de kabel in beweging gebracht wordt. De ene hendel dient voor het vooruit trekken van de kabel en de andere hendel wordt gebruikt om de kabel te laten vieren.

Hijsbanden

Zoals de naam al doet vermoeden, helpen hijsbanden bij het hijsen van verschillende materialen. Hijsbanden hebben verschillende kleuren en dit is niet zonder reden. De kleur van de hijsband geeft de WLL aan. WLL staat voor de Working Load Limit, of te wel de werkbelasting. Er zijn 9 verschillende kleuren waarbij elke volgende kleur betekent dat de hijsband een extra ton aan werkbelasting aan kan. Ook bij hijsbanden is de veiligheid erg belangrijk. Het is daarom niet verantwoord om een hijsband te gebruiken die beschadigd is, vies is, geknoopt of waarvan het label ontbreekt.

Hijsmateriaal Kippers

Voor meer informatie over de verschillende hijsmaterialen van kippers kunt u rustig rondkijken op de site of in de showroom. Wilt u bijvoorbeeld weten welk product het beste bij uw werkzaamheden past? Of heeft u vragen over de exacte werking en veiligheidsmaatregelen van bepaalde producten? Aarzel dan niet contact op te nemen met Kippers.