fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Zuurstof

Zuurstof, zonder kunnen we als mens niet, zoveel is natuurlijk wel duidelijk. Maar zuurstof is voor meerdere dingen dan enkel en alleen het menselijk Lees meer...

Zuurstof, zonder kunnen we als mens niet, zoveel is natuurlijk wel duidelijk. Maar zuurstof is voor meerdere dingen dan enkel en alleen het menselijk lichaam een onontbeerlijk iets. Het kent vele toepassingen en is mede hierdoor een zeer veelzijdig gas te noemen. Het is dan ook niet voor niets dat Kippers Rijssen een ruim assortiment aan zuurstofcilinders te bieden heeft. Bekijk hieronder het volledige aanbod.

Filters

Lassen en andere toepassingen van zuurstof fles

Kippers Rijssen heeft alles op het gebied van gereedschap, machines en werkplaatsinrichting. De gespecialiseerde vakman kan bij ons dan ook zijn hart ophalen. En wanneer we het over een gespecialiseerde vakman hebben, dan hebben we het zeker over lassers. Lassen is een ambacht, een vak dat om kennis en kunde vraagt, maar zeker ook om de juiste materialen. Een specifieke vorm van lassen is het autogeen lassen. Deze manier van lassen wordt vaak ingezet voor het lassen van dikwandig staal. Voor dit specifieke laswerk is een extreem hete vlam noodzakelijk. Deze hete vlam wordt verkregen door acetyleengas te mengen met, inderdaad... zuurstof. Ook dit acetyleengas bestelt u snel en gemakkelijk in onze webwinkel.

Verder wordt zuurstof ook gebruikt bij/in onder andere:

  • (diepzee)duiken
  • de medische wereld
  • de productie van glas
  • de productie van steen
  • de ruimtevaart

Kenmerken van zuurstof zijn dat het geurloos, reukloos en smaakloos is.

Cilinder zuurstof fles

Zuurstof wordt onder druk bewaard in een zogenaamde ‘cilinder zuurstoffles’. Veel leveranciers van gassen brengen voor  een cilinder zuurstoffles statiegeld in rekening. Ook kan het zijn dat u huur of borg moet betalen voor deze cilinders. Huur, borg, statiegeld…..het brengt altijd extra werk en extra administratie met zich mee. Kippers Rijssen levert verschillende soorten gas, waaronder dus ook zuurstof, via het Supergas ruilsysteem uit. Het voordeel hiervan is dat u niet geconfronteerd wordt met zaken als borg, statiegeld of huur. Toch kunt u heel eenvoudig uw lege cilinder omruilen voor een volle cilinder zuurstoffles. Dit doet u door de lege cilinder op één van de 200 locaties die vallen onder het Supergas ruilsysteem kosteloos om te ruilen voor een volle fles. Vanzelfsprekend betaalt u wel voor de nieuwe inhoud van de cilinder.

Naast zuurstofflessen beschikken we bij Kippers over gassen als:

  • Helium
  • Stikstof
  • Acetyleen
  • Argon
  • Menggas

Zuurstof fles kopen

Natuurlijk is Kippers Rijssen ook één van de 200 locaties waar u terecht kunt voor verschillende soorten gas. Zuurstof bestelt u snel en eenvoudig in onze webwinkel. U heeft hierbij de keuze uit cilinders van verschillende inhoud. De kleinst cilinder uit ons assortiment heeft een inhoud van 5 liter en de grootste cilinder is goed voor maar liefst 50 liter inhoud.

Meer informatie? Schakel dan even met onze klantenservice!