fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

TIG lastoorts

Filters

TIG lastoorts

Een TIG lastoorts is niet te missen als je TIG wilt lassen. Dit is een specifieke vorm van lassen die veel gebruikt wordt als je op zoek bent naar een manier om te lassen. Om deze manier van lassen uit te mogen voeren, is het verplicht om een cursus gevolgd te hebben. Er zijn verschillende vormen van lassen, waarbij TIG lassen de mooiste verbindingen maakt. Daarom wordt hier vaak voor gekozen voor de afwerking in de metaalbewerking.

De TIG lastoorts is in verschillende vormen en maten te vinden. Daarom is het handig om te weten welke optie je het beste kunt kiezen. Door de constante stroomsterkte, is het mogelijk om mooie verbindingen te maken, maar dit betekent wel dat er veel mogelijkheden zijn. Daarom kan het vinden van de passende lastoorts nog best een klusje zijn. Gelukkig hoeft dit niet al te lastig te zijn.

Wat is een TIG lastoorts?

Het is als eerste handig om te weten wat een TIG lastoorts precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Een lastoorts is een vorm van gereedschap die gebruikt wordt om twee stukken metaal aan elkaar te verbinden. Het verschil van andere vormen van lassen is dat TIG lassen zorgt voor een hoge kwaliteit las als dit op de juiste manier wordt gedaan. Het duurt echter wel langer om TIG lassen toe te passen.

TIG lassen is een vorm van plasmalassen, wat ideaal is voor mooie verbindingen. Daarbij wordt er een edelgas gebruikt voor het stabiliseren van de las. Hierbij wordt meestal voor het goedkoopste edelgas gekozen. Soms wordt helium gebruikt, maar argon is meestal handiger argon reageert namelijk niet zo snel op chemicaliën in de omgeving. Dit is natuurlijk ideaal als je een goede las wilt kunnen maken.

Waar op letten bij een TIG lastoorts?

Bij een TIG lastoorts zijn er een aantal punten die belangrijk zijn om op te letten. Het is als eerste belangrijk om te letten op de koeling van de toorts. Er zijn twee vormen van koeling te vinden voor een lastoorts. Als eerste heb je waterkoeling. Voor professioneel gebruik wordt dit meestal gekozen. Dit komt omdat je hier langer mee kunt lassen en hogere ampères. Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief met minder capaciteit, is de luchtgekoelde optie altijd nog een idee.

Daarnaast is het handig om te letten op de connector. Over het algemeen worden de standaard connectoren gebruikt, maar dit is soms merkspecifiek. Vooral voor een TIG lastoorts komt het wel eens voor dat er een andere connector gebruikt wordt. Kijk daarom goed wat er past bij je machine, zodat je wel goed kunt lassen. Het is soms ook handig om er direct een lasapparaat bij te halen.

Voordelen van een TIG lastoorts

Een TIG lastoorts brengt veel voordelen met zich mee om gebruik van te maken. Deze lastoorts zorgt ervoor dat het mogelijk is om erg nauwkeurig te werken. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om een mooie en kwalitatief hoogstaande las te maken. Hierdoor is het erg geschikt voor het afwerken van metaalbewerking.

Daarnaast is het een schoon lasproces. Er komen weinig vonken vrij, wat ervoor zorgt dat het lassen op meer plekken gedaan kan worden. De meeste soorten metaal zijn ook te bewerken met een TIG lastoorts, wat het een effectieve en veelzijdige manier maakt om metalen aan elkaar te verbinden. Voor de meeste mensen is dit een goed idee om gebruik van te maken. Op die manier weet je zeker dat je op een prettige manier kunt gaan lassen. Vooral voor professioneel gebruik is een TIG lastoorts ideaal om te gebruiken.