fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Stroomgeneratoren

Ooit was er een tijd waarin de stroom- en energievoorziening nog niet het hedendaagse niveau had. Het kwam toentertijd dan ook best wel eens voor dat Lees meer...

Ooit was er een tijd waarin de stroom- en energievoorziening nog niet het hedendaagse niveau had. Het kwam toentertijd dan ook best wel eens voor dat de stroom uitviel. Dat was vervelend, maar eigenlijk ook niet meer dan dat. Vandaag de dag ligt dit wel even anders. Wij zijn niet meer gewend aan stroomuitval en bovendien zijn we meer dan ooit afhankelijk van elektriciteit. Een stroomgenerator biedt gelukkig uitkomst als er toch een keer een flinke stroomstoring is.

Filters

Wat is een stroomgenerator?

Een stroomgenerator is één van de beste manieren om stroom op te wekken. Een stroomgenerator wordt ook wel een aggregaat genoemd. Voor veel dingen kan dit belangrijk zijn om gebruik van te maken. Voor op de bouw kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn om stroom op te wekken. Echter is het ook belangrijk om gebruik te maken van een stroomgenerator voor een groot festival.

De stroomgenerator is een manier om energie op te wekken. De stroomgenerator bestaat uit twee onderdelen, namelijk een motor en een generator. De motor is het deel wat de generator aandrijft en de generator maakt stroom van de aandrijving. De motor is eigenlijk in bijna alle gevallen een verbrandingsmotor. Dit houdt in dat de motor de brandstof omzet in energie. Deze energie wordt in de generator omgezet naar wisselstroom. Hierdoor is het ook een veelzijdige manier om stroom te leveren.

Waar op letten bij een stroomgenerator kopen?

Als je een stroomgenerator wilt kopen, is het wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Je kunt namelijk niet zomaar een generator gaan kopen voor alles. Het is vooral belangrijk om te kijken waar je de generator voor gaat gebruiken. Als je deze gaat gebruiken voor een bouwkeet, heb je natuurlijk minder vermogen nodig dan als je stroom nodig hebt voor een heel festival.

Het is belangrijk om te kijken naar het vermogen dat je nodig hebt. Het vermogen kun je vinden in de vorm van wattage. Wij hebben stroomgenerators van 1000 W tot 7000 W te vinden. Het is handig om te kijken wat het beste past bij de wensen die je hebt. Als je de stroomgenerator voor veel dingen tegelijkertijd gaat gebruiken, heb je een wat hoger wattage nodig. Voor een bouwplaats is 1000 W echter vaak al voldoende.

Wanneer komt een stroomgenerator van pas?

Een stroomgenerator kan eigenlijk overal wel van pas komen. Overal waar je te maken hebt met stroom, kan een stroomgenerator van pas komen. Zo kan dit bijvoorbeeld op de bouw van pas komen. Op de bouw kun je niet zomaar een stopcontact gebruiken. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van een aggregaat om stroom op te gaan wekken. Ook voor festivals waar veel stroom nodig is worden deze veel gebruikt.

Als je op zee stroom nodig hebt, heb je dit natuurlijk ook niet direct. Een stroomgenerator kan ook hier goed van pas komen. Omdat er op zee geen stroomnetwerk te vinden is, moet hier een generator voor gebruikt worden. Vooral als er werkzaamheden op zee plaats moeten vinden, is dit de beste oplossing om voor te gaan kiezen. Hierdoor is het mogelijk om ter plekke al het stroom te genereren dat je nodig hebt. Hiervoor zijn aggregaten die speciaal op zee gebruikt kunnen worden ontwikkeld.

Soorten stroomgeneratoren

Er zijn verschillende soorten stroomgeneratoren te vinden. Het grote verschil tussen alle generatoren is de brandstof die ze gebruiken. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van diesel. Dit komt omdat diesel de makkelijkste en meeste betrouwbare brandstof is om hier te gebruiken. Verder zijn er ook andere brandstoffen te gebruiken, zoals benzine en gas. Meestal wordt er als alternatief benzine gebruikt.

Doordat er veel gebruik gemaakt wordt van diesel voor de generatoren, wordt er veel gekeken naar alternatieven voor de brandstof. Er zijn speciale generatoren in de ontwikkeling die op bio-diesel kunnen werken. Wij bieden alleen de generatoren die op normale diesel en benzine werken. Hierdoor kunnen wij de meest betrouwbare generatoren bieden waar je gebruik van kunt maken. Voor elk gebruik van een generator is het natuurlijk om de generator goed te kunnen vertrouwen op zijn werk.

Mobiel apparaat

Het is erg prettig als een stroomgenerator een compacte machine is. Dit zorgt er namelijk voor dat u feitelijk een mobiele stroomvoorziening heeft en dit is wel zo praktisch. Zeker als u op vakantie bent met de camper of caravan. In bepaalde Europese landen zijn storingen in het elektriciteitsnetwerk nog aan de orde van de dag. Het is dan prettig als je kan terugvallen op een stroomgenerator.

Ook voor de zakelijke klant kan een stroomgenerator een uitkomst zijn. Dit kan het geval zijn als u op markten of braderieën staat en een plaats toegewezen heeft gekregen waar u zelf voor stroom dient te zorgen. Met een tankcapaciteit van maar liefst vier liter heeft u met behulp van de stroomgenerator uit ons assortiment de stroomvoorziening voor een behoorlijke tijd op orde.

Scheppach stroomgenerator

Betrouwbaarheid is uiteraard één van de belangrijkste factoren als het gaat om de elektriciteitsvoorziening. De Scheppach stroomgenerator mag gerust gerekend worden tot één van de betrouwbaarste generatoren die er zijn. Dit is dan ook de reden dat wij ervoor hebben gekozen om de generator van deze fabrikant in ons assortiment op te nemen. Alle productspecificaties, waaronder ook de technische details, kunt u vinden door te klikken op de productfoto. Deze machine is eenvoudig in gebruik en door het compacte formaat vrijwel overal te plaatsen.

Bestel uw eigen mobiele elektriciteitsunit vandaag nog in onze webwinkel. Heeft u over dit artikel, of over één van onze andere artikelen, nog vragen? Neem dan contact op met één van de verkoopspecialisten van Kippers Rijssen.