fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Alfra Alfra

Filters

Alfra is een Duitse producent van onder andere producten gerelateerd aan ponsen, boren, heffen en snijden. Tevens is Alfra de nummer 1 in het ontwikkelen en produceren van innovatieve, high-tech gereedschap en machines voor de paneelbouw. Ze zijn marktleider in de industrieën van:

 • Schakelborden
 • Snijgereedschap
 • Metaalbewerkingsoplossingen

Alfra oprichting

Alfra werd in 1973 opgericht na een acquisitie van een klein gereedschapsbedrijf. Vervolgens werden er diverse producten ontwikkeld, geproduceerd en uitgebracht in Duitsland. In de jaren 80 werden de eerste metalen kernboormachines ontwikkeld. Tegelijkertijd werden er ook voor het eerst diverse soorten pons- en machinegereedschap verkocht naar het buitenland. Sindsdien is het bedrijf continu bezig met innoveren en groei. Ook kreeg het bedrijf verschillende ISO certificaten, waardoor het bedrijf als betrouwbaar kan worden gezien en het de kwaliteit levert dat het aan potentiële klanten beloofd. Het huidige toegekende certificaat is ISO 9001.

De meerderheid van Alfra’s producten, 60%, wordt geproduceerd in één van de 4 locaties in Duitsland. Ze exporteren wereldwijd vanuit het centrale kantoor in Hockenheim. Het is niet voor niets dat Alfra zo’n bekend merk is, de producten zijn namelijk van hoogstaande kwaliteit.

De volgende 4 elementen zijn volgens Alfra cruciaal voor het wereldwijde succes van het bedrijf:

 • Uitstekende werkomgeving dat leid tot geweldige teamprestaties
 • Innovatie als prioriteit stellen
 • Volledig productieproces in Duitsland
 • Passie en toewijding

Daarbij streven ze er bij Alfra na om de productie zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Ze hebben een verantwoordelijkheidsgevoel voor hun eigen producten. Dit is te blijken door het feit dat ze de afgelopen 4 jaar de Co2 productie hebben verminderd met maar liefst 400 ton.

Alfra assortiment

Het assortiment dat Alfra aanbiedt is erg breed. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende soorten metaalbewerkingen en de geproduceerde producten zijn vaak perfect afgestemd op elkaar om voor het ideale gebruiksgemak te zorgen.

Tevens is Alfra ook aanwezig tijdens vele beurzen in Duitsland. Bij Kippers hebben overigens ook vele producten van Alfa tentoongesteld.

Een van de producten van Alfra die erg in trek is bij klanten van Kippers is de hefmagneet. Alfa biedt hiervoor verschillende soorten aan die uitermate geschikt zijn voor het heffen. 

Een bijkomend voordeel van producten van Alfra zijn de video’s die ze van de producten plaatsen. Hierbij beschrijven ze in het Engels hoe bepaalde producten werken en wat de voordelen ervan zijn. Daarnaast laten ze ook meteen zien hoe een bepaald product werkt, waardoor zelfs de onervaren gebruikers straks precies weten hoe ze de producten moeten bedienen.

Bij elk van de Alfra producten staat er omschreven waar het om gaat, wat de afmetingen zijn en uiteraard de prijs inclusief én exclusief BTW. 

Alfra

Zoals al eerder vermeld zijn ze bij Alfra gespecialiseerd in het volgende:

 1. Ponsen
 2. Boren
 3. Heffen
 4. Snijden

Bijna alle soorten producten gerelateerd aan de bovenstaande categorieën zijn onderdeel van het algehele assortiment van Alfra. Naast allerlei soorten machines verkopen ze ook schroeven, zagen boren en nog veel meer soorten producten.

Ben je dus op zoek naar een merk dat wereldwijd bekend is, kwalitatief superieur en garantie biedt voor jaren gebruiksplezier?  Twijfel dan niet en schaf een product van het merk Alfra aan!