fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Rugspuit Rugspuit

Filters

Een rugspuit Birchmeier kan goed van pas komen als je op zoek bent naar een prettige manier om een groot oppervlakte nat te maken. Het sproeien van een groot oppervlakte kan soms nog best een klus zijn om te doen. Om het makkelijk aan te pakken, is het handig om hier wat hulp bij te krijgen. Een rugspuit Birchmeier kan dan ideaal zijn om gebruik van te maken.

In sommige gevallen heb je ook te maken met stukken die bewaterd moeten worden die lastig te bereiken zijn. In dat geval kun je er niet zomaar bij komen. Een rugspuit is dan ideaal om gebruik van te maken. Op die manier kun je namelijk op iedere plek komen met water waar het nodig is. Hierdoor zorg je er ook voor dat je het meeste uit je grond kan halen voor je planten.

Wat is een rugspuit Birchmeier?

Als eerste is het handig om te weten wat een rugspuit Birchmeier precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Een rugspuit is een spuit waarvan je het reservoir op je rug kan monteren als een soort rugzak. De spuit kan door middel van druk een vloeistof uit de monding persen, waardoor het mogelijk is om deze makkelijk overal te verspreiden.

Vooral voor plekken waar je lastig met de hand bij kan, is het ideaal om een rugspuit te hebben. Door de verschillende mondingen die er te vinden zijn, is het mogelijk om het spuiten nog makkelijker te maken. Doordat je de spuit op je rug hebt, heb je je handen wat meer vrij, waardoor je makkelijker kunt werken in de tuin. Vooral als je te maken hebt met grote oppervlaktes die gesproeid moeten worden of hoog gelegen planten, is een rugspuit Birchmeier ideaal om te hebben.

Waar op letten bij een rugspuit Birchmeier?

Op het moment dat je een rugspuit Birchmeier wilt kopen, is het wel handig om op een aantal punten te letten. Het grootste verschil tussen de rugspuiten is de monding die je erop kunt zetten. De officiële benaming hiervan is spuitdop. Er zijn verschillende spuitdoppen te vinden die voor verschillende situaties handig zijn om te gebruiken. Hierbij is het handig om te kijken naar de dopafgifte en de spuitbreedte. Op die manier is het mogelijk om precies te vinden wat je nodig hebt voor je situatie. Dit is natuurlijk ideaal als je op de beste manier wilt spuiten.

Daarnaast is het handig om te letten op de inhoud van de tank die je op je rug hebt. Des te groter deze tank is, des te groter het oppervlak dat je kunt spuiten. Een grotere tank is wel zwaarder en ook wat duurder. Daarom is het vooral kijken wat je nodig hebt om alles te kunnen spuiten.

De juiste spuitdoppen kiezen

Bij een rugspuit Birchmeier is het belangrijk om de juiste spuitdoppen te kiezen voor je situatie. Er zijn drie soorten spuitdoppen die je kunt gebruiken. Zo heb je spleetdoppen, werveldoppen en ketsdoppen. Spleetdoppen worden het meeste gebruikt. Des bieden een ellipsvormige straal en kunnen een lage spuitdruk aan. De spleetdoppen hebben een kleine druppel en een uniforme verdeling, waardoor het ideaal is voor het besproeien van gewassen.

Werveldoppen hebben een kegelvormige straal en worden gebruikt onder hoge spuitdruk. Hierbij heb je werveldoppen met een holle kegel die kleine druppels produceert en werveldoppen met een volle kegel die grote druppels produceren. Als laatste heb je nog een ketsdop. Deze produceert een ellipsvormige straal en geeft zowel grote als kleine druppels af. Hierdoor zijn ze ideaal voor vloeistoffen die in groot volume gespoten moeten worden op de grond.