fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Birchmeier Birchmeier

Filters

Birchmeier is een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van duurzame, innovatieve en professionele spuitmachines. Birchmeier werd meer dan 100 jaar geleden opgericht door J.B. Birchmeier en sindsdien heeft het bedrijf een grote voorsprong genomen in de spraytechnologie. Birchmeier produceert spuitmachines voor verschillende markten, waaronder landbouw, groenvoorziening, materiaalverwerking en bouw. Birchmeier biedt klanten een breed scala aan innovatieve producten die hen helpen hun doelstellingen te bereiken.

De Birchmeier-spuitmachines zijn ontworpen om op vele manieren effectief te werken. Het assortiment omvat lage drukspuiters, high-pressure spuiters, elektrisch aangedreven spuitmachines en speciale high-end modellen. Birchmeier heeft zijn producten ontwikkeld met flexibiliteit in gedachten. Het merk biedt daarom verschillende accessoires en opties om de machines aan te passen aan elke toepassing.

Historie Birchmeier

In 1876 wordt het bedrijf Trost & Cie opgericht als een metaal- en lampenfabriek. In 1989 wordt de eerste druivelaar sproeier ontwikkeld door J.B. Birchmeier, wie acht jaar later het bedrijf Trost & Cie overneemt. In de jaren die volgen blijft Birchmeier innoveren om nieuwe producten op de markt brengen. In 1995 krijgt Birchmeier het ISO 9001 certificaat, een wereldwijd erkende norm met eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Twee jaar later verhuisd het bedrijf van Künten naar Stetten, waar vandaag de dag nog steeds de eigen fabriek van Birchmeier staat. Ondertussen blijft Birchmeier innoveren in de jaren die volgen. Continu worden er nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment. Zo zijn in 2022 alle draadloze apparaten voorzien van een CAS-systeem.

Birchmeier heeft door de jaren heen diverse certificaten bemachtigd. Zo is het automechanika award zowel in 2006, 2008 en 2010 uitgereikt aan het bedrijf. Daarnaast bezit Birchmeier ook het certificaat van het Energie Agentschap voor Bedrijven en won tevens de Öga prijs voor innovatie.  Andere certificaten in het bezit van Birchmeier zijn Innovaties Demopark, Taspo Award, Innovation Award öga, Best Professional Equipment award en de GaLaBau Innovatiemedaille.

Handsproeiers Birchmeier

De handsproeiers van Birchmeier zijn ontworpen om nauwkeurig en efficiënt te sproeien, en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder het besproeien van planten, bloemen en bomen, evenals het aanbrengen van onkruidverdelgers en meststoffen.

Birchmeier biedt verschillende modellen handsproeiers. Elk model heeft unieke kenmerken en voordelen, zoals verschillende capaciteiten, verstelbare sproeikoppen en ergonomische handgrepen. Birchmeier handsproeiers zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden en zijn een betrouwbare keuze voor professionele tuiniers, hoveniers en landbouwers.

Rugsproeiers Birchmeier

Birchmeier rugsproeiers zijn ontworpen om langdurig en efficiënt te presteren en zijn geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder het besproeien van grote oppervlakken, boomgaarden en tuinen, evenals voor het aanbrengen van onkruidverdelgers en meststoffen.

Birchmeier biedt verschillende modellen rugsproeiers. Elk model heeft unieke kenmerken en voordelen, zoals verstelbare sproeikoppen, comfortabele schouderriemen, en ergonomische handgrepen voor gemakkelijk gebruik. Birchmeier rugsproeiers zijn betrouwbare en duurzame keuzes voor professionele tuiniers, hoveniers en landbouwers, die op zoek zijn naar kwalitatieve, efficiënte en langdurige sproeiapparatuur.

Bedrijfsfilosofie Bichmeier

De filosofie van Birchmeier is gericht op innovatie, nabijgelegen markten, een hoge kwaliteitsstandaard en het geloof in Zwitserland als bedrijf locatie. Alle producten worden ontwikkeld en geproduceerd in eigen fabriek in Stetten, Zwitserland. Vanuit hier wordt er al decennia lang nauw samengewerkt met leveranciers. Deze lange termijnrelatie staat een hoge flexibiliteit, kwaliteitsverbeteringen in de producten en een continue opvolging van het procédé toe. De producten van Birchmeier zijn ontworpen om lang mee te gaan volgens het ‘Made in Zwitserland’ kwaliteitslabel.

Handsproeier of Rugspuit kopen

Handsproeiers zijn kleine, draagbare sproeiers die aangestuurd worden met behulp van drukknopen of hendels. Ze zijn ideaal voor wanneer je maar een klein stukje tuin of balkon hebt dat je wil bewateren. Handsproeiers zijn ook een goede keuze als je op zoek bent naar precisie en controle over hoeveel water je planten krijgen.

Rugspuiten daarentegen zijn grotere apparaten die op je rug worden gedragen met behulp van bandoliers en schouderbanden. Een rugspuit is perfect voor situaties waarin er een groot te besproeien oppervlak is, bijvoorbeeld in grote tuinen of parken, maar ze kunnen ook een handig alternatief zijn voor handsproeiers wanneer er veel precisie en geavanceerde technologieën zoals drukregeling of turbopropelling nodig is.