fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

CEMO CEMO

Filters

CEMO is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige opslagsystemen voor vloeistoffen, zoals brandstoffen, oliën, chemicaliën en water. Het bedrijf is opgericht in 1960 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van opslagsystemen voor de landbouw, industrie en overheid. CEMO biedt een breed scala aan opslagsystemen, waaronder tanks, containers, vaten en kasten. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals kunststof, staal en roestvrij staal om ervoor te zorgen dat hun producten duurzaam en veilig zijn.

CEMO milieubewust

De bescherming van mens en milieu is een prioriteit voor CEMO. Daarom zijn de producten ontworpen om te voldoen aan de strengste milieunormen en zijn ze gemaakt van gerecyclede materialen. Al jaren werkt CEMO aan een grondstof besparende productie en heeft het bedrijf inmiddels al een besparing van 350 ton CO2 per jaar bereikt. Alle producten zijn milieuvriendelijk dankzij de levensduur van tientallen jaren en de mogelijkheid tot het repareren van de producten. Klanten krijgen een materiaalgarantie tot 35 jaar van CEMO, waarbij het materiaal op elk moment gerecycled kan worden. Een ander belangrijk aspect van milieuvriendelijkheid bij CEMO zijn de producten zelf. De tanks en containers die CEMO aanbiedt zijn ontworpen om lekkages te voorkomen, waardoor voorkomen wordt dat vloeistoffen zoals olie zich verspreiden naar de omgeving.

Historie CEMO

In 1960 begon het succesverhaal van CEMO. Erhard Mödinger kwam in Weinstadt, een wijngebied in Baden Württemberg, op het idee om de houten vaten, waarin door de boeren vloeistoffen werden opgeslagen om ze te vervoeren, te vervangen door lichtere en beter bestendige vaten. Deze vaten werden gemaakt van glasvezelversterkende kunststof. Het bedrijf, dat begon onder de naam Chemo, was al snel succesvol en bekend in Weinstadt en omgeving. In 1970 werd ook de tweede fabriek van Chemo geopend in Schnelldorf. In deze fabriek werden stookolietanks gemaakt. In de jaren die volgden bleef het bedrijf alsmaar ontwikkelen en nieuwe producten op de markt brengen. Uiteindelijk werd de naam Chemo veranderd in CEMO in het jaar 2008. Hierna volgden weer jaren van ontwikkelingen. In 2020 heeft het bedrijf haar 60-jarige bestaan gevierd.

Opvangbakken CEMO

De lek- en opvangbakken van CEMO zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals polyethyleen, staal en roestvrij staal. Deze materialen zijn duurzaam en bestand tegen verschillende chemicaliën en temperaturen. Bovendien zijn de bakken zo ontworpen dat ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn. Daarnaast voldoen de opvangbakken aan de wettelijke voorschriften en normen voor milieubescherming. Zo zijn de opvangbakken ontworpen om te voldoen aan de Europese norm EN 12573 en de Duitse norm TRwS 791. Dit betekent dat de bakken geschikt zijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen en dat ze voldoen aan de strenge eisen voor milieubescherming.

CEMO biedt een breed scala aan lek- en opvangbakken, van kleine bakken voor het opvangen van lekkages tot grote opvangbakken voor de opslag van grote hoeveelheden vloeistoffen. Er zijn ook speciale opvangbakken beschikbaar voor specifieke toepassingen, zoals opvangbakken voor olie- en brandstofopslag, chemicaliënopslag en wateropslag.