fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

DRAPER DRAPER

19 resultaten
Sorteer op
Filters

DRAPER is een merk gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het merk produceert een breed scala aan handgereedschap, elektrisch gereedschap en automotive gereedschap. Binnen de gereedschapsindustrie heeft DRAPER Tools een reputatie opgebouwd als een betrouwbaar en hoogwaardig merk. Er wordt dan ook veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling door DRAPER, om ervoor te zorgen dat het gereedschap voldoet aan de behoeften van professionele gebruikers en doe-het-zelvers.

Assortiment DRAPER

Het assortiment van DRAPER omvat onder andere schroevendraaiers, accu’s, hamers, zagen, boormachines, compressoren en voertuigdiagnosetools. Het gereedschap van DRAPER Tools is gemaakt van hoge kwaliteit. Materialen zoals vanadium-staal en koolstofstaal zijn verwerkt in de tools. Dit resulteert in gereedschap dat sterk, duurzaam en bestand is tegen slijtage en corrosie. Daarnaast zijn de tools ook voorzien van een ergonomisch ontwerp om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik aangenaam te maken zelfs bij langdurig gebruik. De handgrepen zijn daarom vaak voorzien van een antislip coating voor extra grip en comfort. Om de veiligheid te waarborgen wordt het gereedschap altijd getest en gekeurd volgens de vereiste normen.

Accu’s en laders DRAPER

DRAPER biedt diverse accu’s en laders aan van verschillende voltages en capaciteiten. Onder andere accu’s van 12V, 18V en 20V zijn terug te vinden in het assortiment. De accu’s zijn krachtig en duurzaam in gebruik en zijn geschikt voor gebruik met verschillende elektrische apparaten, bijvoorbeeld voor een combi-boormachine. De laders van DRAPER zijn ontworpen om snel en veilig op te laden en beschermen de accu tegen kortsluiting, overladen en oververhitting. Het assortiment acculaders bestaat onder andere uit snelladers en standaardladers.

Historie DRAPER

In 1919 startte George Draper samen met zijn zoon Bert een klein bedrijf in de productie van staalproducten. Al snel begon het bedrijf zich te ontwikkelen en te richten op de productie van handgereedschap, zoals tangen en schroevendraaiers. In de jaren 50 breidde DRAPER Tools uit naar de productie van automatische spanbanden en staaldraadproducten. Het bedrijf bleef in de jaren die volgden alsmaar ontwikkelen en opende in de jaren 60 de eerste fabriek in Spanje. Tien jaar later nam DRAPER tools verschillende andere gereedschapsbedrijven over en begon de productie van elektrisch gereedschap. De uitbreiding van het assortiment zorgde tegelijkertijd voor een groei in het klantenbestand.

In de jaren 80 voegde het bedrijf tuin- en doet-het-zelfgereedschap toe aan de productlijn en in de jaren 90 introduceerde DRAPER een nieuwe catalogus en begon het bedrijf zich meer te richten op de exportmarkt. Tien jaar later heeft DRAPER Tools de distributieactiviteiten overgenomen van King Dick Tools en nog eens tien jaar later in 2010 introduceerde het bedrijf een nieuwe merk, gericht op de professionele gebruiker: Draper Expert.

Tegenwoordig heeft DRAPER Tools meer dan 11.000 producten in het assortiment en is het bedrijf actief in meer dan 100 landen over de hele wereld. DRAPER blijft zich inzetten voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid, waarbij er gestreefd wordt naar het aanbieden van hoogwaardige gereedschappen aan de klant.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen DRAPER

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van DRAPER Tools. Het bedrijf streeft ernaar om de impact op het milieu te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Een van de manieren waarop DRAPER maatschappelijk verantwoord onderneemt is door te investeren in duurzame productieprocessen en -materialen. Het bedrijf maakt gebruik van energiebesparende maatregelen, waaronder de installatie van zonnepanelen en ledverlichting in de fabrieken. Daarnaast heeft DRAPER zich gecommitteerd aan het verminderen van afval en het recyclen van materialen.

Binnen het bedrijf is er een duidelijke ethische code waar volgens gewerkt wordt. Er wordt bovendien alleen samengewerkt met leveranciers die zich ook aan deze code houden. Zo wordt er niet samengewerkt met leveranciers die kinderarbeid of gedwongen arbeid gebruiken. Een ander maatschappelijk verantwoord aspect van DRAPER is het actief betrokken zijn bij de gemeenschappen waarin er geopereerd wordt. Het bedrijf ondersteunt lokale goede doelen en liefdadigheidsinstellingen, zoals het ondersteunen van lokale scholen en sportverenigingen.