fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Slagmoersleutel Slagmoersleutel

Filters

Hazet slagmoersleutel

Een Hazet slagmoersleutel kan goed van pas komen als je op zoek bent naar een sterke en makkelijke manier om bouten en moeren los en vast te draaien. Het is een handige vorm van gereedschap dat op verschillende momenten goed van pas kan komen om gebruik van te maken. Vooral voor een automonteur komt de slagmoersleutel goed van pas, maar ook voor andere beroepen wordt deze regelmatig gebruikt.

Het prettige aan de Hazet slagmoersleutel is dat deze op verschillende manieren te vinden is. Als je op een makkelijke manier bouten en moeren los en vast wilt draaien, is dit één van de makkelijkste manieren om dit te doen. Vooral voor krachtige klusjes kan een slagmoersleutel erg goed van pas komen om gebruik van te maken.

Wat is een Hazet slagmoersleutel?

Het is als eerste prettig om te weten wat een Hazet slagmoersleutel precies is. Het kan soms lastig zijn om dit te weten. Eigenlijk is het precies wat de naam zegt. Het is namelijk een mechanische moersleutel van het merk Hazet. Een slagmoersleutel is op twee manieren te vinden. Zo is het mogelijk om deze elektrisch en pneumatisch te vinden. Hier zit nog best een groot verschil tussen. Beide kunnen een goede optie zijn om gebruik van te maken als je op zoek bent naar een slagmoersleutel.

In een garage of werkplaats wordt er regelmatig gebruik gemaakt van pneumatiek, aangezien dit een makkelijke en goedkope manier is van aandrijven. Voor een Hazet slagmoersleutel wordt er dan ook regelmatig gekozen voor de pneumatische optie. Ook is het mogelijk om een slagmoersleutel te vinden die gewoon werkt op stroom uit het stopcontact. Deze kunnen net zo effectief zijn als een pneumatische slagmoersleutel. Voor het hele zware werk wordt er wel het liefst gebruik gemaakt van de pneumatische optie.

Waar op letten bij een slagmoersleutel?

Als je een slagmoersleutel wilt kopen, is het handig om op een aantal dingen te letten. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden, is de hoeveelheid koppel die een slagmoersleutel te bieden heeft. Het vermogen van een slagmoersleutel wordt namelijk aangegeven in de vorm van koppel. Koppel wordt gemeten in Nm (Newton-meter). De hoeveelheid koppel die je nodig hebt, is vooral afhankelijk van waar je de slagmoersleutel voor wilt gebruiken.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken of je een elektrische of een pneumatische slagmoersleutel wilt kiezen. In de meeste gevallen is een pneumatische Hazet slagmoersleutel de beste optie voor professioneel gebruik, maar voor de doe-het-zelvers kan het een betere optie zijn om te kiezen voor een elektrische slagmoersleutel. Dit komt omdat pneumatiek niet altijd voor iedere klusser beschikbaar is. Een pneumatische slagmoersleutel is vaak een stuk krachtiger dan een elektrische.

Voordelen Hazet slagmoersleutel

Er zitten een aantal verschillende voordelen aan een Hazet slagmoersleutel. Meestal worden deze gebruikt voor het los of vast draaien van bouten en moeren om het een stuk sneller te laten gaan. Het kost veel tijd en moeite om met de hand bouten en moeren los en vast te draaien. Daarom kan het verstandig zijn om voor het grote werk gebruik te maken van een Hazet slagmoersleutel.

Het is ook een stuk minder intensief om met een slagmoersleutel een bout of moer los te krijgen. Vooral voor professionals is dit belangrijk om rekening mee te houden. Op die manier kunnen de werkzaamheden een stuk efficiënter uitgevoerd worden. Dit is natuurlijk een groot voordeel, want dan kan er meer werk uitgevoerd worden. Door rekening te houden met de arbeidsintensiteit, is het mogelijk om je werknemers meer op een dag te laten doen zonder ze hiermee compleet uit te gaan putten.