fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

brand-logo Olimpia Splendid

Filters

Olimpia Splendid is een Italiaans bedrijf dat zich sinds 1956 bezighoudt met de productie van airconditioners, verwarmings- en ventilatiesystemen en andere huishoudelijke apparaten. Het bedrijf begon als een kleine werkplaats in Noord-Italië en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend merk dat in meer dan 45 landen actief is.

Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve en energiezuinige producten. Olimpia Splendid was bijvoorbeeld het eerste bedrijf dat invertertechnologie in zijn airconditioners gebruikte. Het bedrijf heeft ook een aantal prijzen gewonnen voor zijn productontwerp, waaronder de Red Dot Design Award.

Het assortiment van Olimpia Splendid omvat onder meer mobiele airconditioners, wandairconditioners, luchtkoelers, ventilatoren, luchtontvochtigers, elektrische kachels en warmtepompen. De producten zijn ontworpen om het comfort in huis of op kantoor te verbeteren en tegelijkertijd energiezuinig te zijn.

Olimpia Splendid heeft een sterke focus op duurzaamheid en het milieu. Het bedrijf streeft ernaar om producten te ontwikkelen die minder energie verbruiken en minder milieubelastend zijn dan conventionele systemen. Het bedrijf heeft ook een aantal certificeringen ontvangen voor zijn milieubeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Mobiele airco’s Olimpia Splendid

Olimpia Splendid biedt een breed scala aan mobiele airconditioners die zijn ontworpen om het comfort in huis of op kantoor te verbeteren. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste kenmerken en specificaties van de mobiele airconditioners van Olimpia Splendid:

  1. Energiezuinigheid: Olimpia Splendid heeft een aantal mobiele airconditioners ontworpen die energiezuiniger zijn dan conventionele airconditioners. Deze modellen maken gebruik van innovatieve technologieën zoals invertercompressoren en R290-koelmiddelen om het energieverbruik te verminderen en de milieubelasting te verminderen.
  2. Verplaatsbaarheid: Mobiele airconditioners zijn ontworpen om gemakkelijk te verplaatsen tussen verschillende kamers of ruimtes. Olimpia Splendid biedt verschillende modellen met ingebouwde wielen en handvatten, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn.
  3. Gebruiksgemak: De mobiele airconditioners van Olimpia Splendid zijn gemakkelijk te gebruiken en hebben intuïtieve bedieningspanelen en afstandsbedieningen. Sommige modellen zijn uitgerust met een programmeerbare timer en slaapstand, waarmee u de gewenste temperatuur en de tijd kunt instellen waarop de airconditioner wordt in- of uitgeschakeld.
  4. Capaciteit: Olimpia Splendid biedt mobiele airconditioners met verschillende koelcapaciteiten, variërend van 2,6 kW tot 4,1 kW. Hierdoor kunt u een model kiezen dat past bij de grootte van de kamer waarin u het apparaat wilt gebruiken.
  5. Luchtfiltering: De mobiele airconditioners van Olimpia Splendid zijn uitgerust met luchtfilters die stof, allergenen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht filteren. Sommige modellen hebben ook ionisatiefuncties, waarmee de lucht kan worden gereinigd en verfrist.

Over het algemeen biedt Olimpia Splendid een breed scala aan mobiele airconditioners met verschillende kenmerken en specificaties, die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Historie Olimpia Splendid

Olimpia Splendid werd in 1956 opgericht door Guido en Cesare Scalia in Bologna, Italië. De broers hadden een passie voor technologie en innovatie, en begonnen hun bedrijf met de productie van verwarmings- en ventilatieapparatuur. Al snel begon het bedrijf met het ontwikkelen van airconditioners en andere koelingsoplossingen.

In de jaren 70 was Olimpia Splendid al een bekend merk in Italië en begon het zijn producten te exporteren naar andere Europese landen. Het bedrijf investeerde ook in onderzoek en ontwikkeling om zijn producten te verbeteren en te blijven innoveren.

In 1983 introduceerde Olimpia Splendid de eerste draagbare airconditioner in Europa, waarmee het bedrijf een pionier werd op het gebied van mobiele koelingsoplossingen. De draagbare airconditioner was een groot succes en maakte het mogelijk om koeling te bieden in ruimtes waar het installeren van een vaste airconditioner niet mogelijk was.

Sindsdien heeft Olimpia Splendid zijn productassortiment uitgebreid met vaste airconditioners, luchtontvochtigers en ventilatieapparatuur. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals de DC-invertertechnologie, die energiebesparend en milieuvriendelijk is.

Tegenwoordig is Olimpia Splendid een van de grootste fabrikanten van airconditioners en ventilatoren in Europa, met vestigingen in verschillende landen over de hele wereld. Het bedrijf blijft zich richten op innovatie en kwaliteit, en investeert in onderzoek en ontwikkeling om de beste oplossingen te bieden aan zijn klanten.