fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Vikan Vikan

32 resultaten
Sorteer op
Filters

Vikan is een toonaangevend Deens merk dat gespecialiseerd is in hoogwaardige reinigingsgereedschappen voor professioneel gebruik. Het merk staat bekend om zijn innovatieve en duurzame producten die voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelenindustrie, de gezondheidszorg, de horeca en andere sectoren waar hygiëne van cruciaal belang is.

Wat Vikan onderscheidt, is hun focus op kwaliteit, functionaliteit en hygiëne. Ze begrijpen dat het reinigen van professionele omgevingen een serieuze aangelegenheid is en dat hoogwaardige gereedschappen van essentieel belang zijn om aan de strenge hygiënenormen te voldoen. Daarom besteedt Vikan veel aandacht aan het ontwerpen en produceren van reinigingsgereedschappen die effectief, ergonomisch en hygiënisch zijn.

Het assortiment van Vikan omvat een breed scala aan reinigingsgereedschappen, waaronder borstels, bezems, schrapers, sponzen, schrobbers en nog veel meer. Deze gereedschappen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat helpt bij het implementeren van kleurcoderingssystemen om kruisbesmetting te voorkomen en hygiënestandaarden te handhaven.

Bovendien hecht Vikan veel waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ze streven naar het verminderen van hun ecologische voetafdruk door gerecyclede materialen te gebruiken en hun productieprocessen zo efficiënt mogelijk te maken. Daarnaast zijn de Vikan-producten vaak bestand tegen hoge temperaturen en kunnen ze gereinigd en gesteriliseerd worden, waardoor ze lang meegaan en hergebruikt kunnen worden.

Assortiment VIKAN

Het assortiment van Vikan omvat een breed scala aan reinigingsgereedschappen die ontworpen zijn voor professioneel gebruik in verschillende sectoren. Hier zijn enkele categorieën van producten die Vikan aanbiedt:

  • Borstels: Vikan staat bekend om zijn uitgebreide assortiment borstels. Ze bieden handborstels, vloerborstels, schrob- en schuurborstels, afwasborstels en meer. Deze borstels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en hardheden om aan verschillende reinigingsbehoeften te voldoen.
  • Bezems: Vikan produceert bezems voor zowel binnen- als buitengebruik. Hun bezems zijn ontworpen met ergonomische handgrepen en duurzame haren om effectief vuil en stof te verwijderen. Ze hebben ook bezems met zachte borstelharen voor het vegen van fijn vuil op gevoelige oppervlakken.
  • Schrapers: Vikan biedt een assortiment schrapers voor het verwijderen van hardnekkig vuil, etensresten en andere verontreinigingen. Deze schrapers zijn voorzien van stevige messen en zijn geschikt voor gebruik op verschillende oppervlakken, zoals werkbladen, tafels, vloeren en keukenapparatuur.
  • Sponzen en doeken: Vikan produceert absorberende sponzen en duurzame microvezeldoeken voor diverse schoonmaaktaken. Ze bieden ook speciale reinigingsdoeken voor specifieke toepassingen, zoals glasreiniging, desinfectie en het polijsten van oppervlakken.
  • Handgrepen en stelen: Om het gebruik van hun gereedschappen te optimaliseren, biedt Vikan een breed scala aan handgrepen en stelen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en materialen, zoals kunststof en aluminium, om aan de behoeften van verschillende gebruikers en reinigingstaken te voldoen.

Daarnaast biedt Vikan ook accessoires en aanvullende producten, zoals emmers, trekkers, opbergoplossingen en hygiënesystemen. Ze hebben ook kleurcoderingssystemen om cross-contaminatie te voorkomen en te zorgen voor een optimale hygiëne in professionele omgevingen.

Historie VIKAN

De geschiedenis van Vikan gaat terug tot 1898, toen A.P. Pedersen het bedrijf oprichtte in de stad Skive, Denemarken. In het begin richtte het bedrijf zich op de productie van borstels en bezems. Het bedrijf groeide gestaag en breidde zijn assortiment uit naar andere reinigingsgereedschappen.

In de loop der jaren heeft Vikan zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van hygiënische reinigingsgereedschappen voor professioneel gebruik. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige reinigingsoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, de gezondheidszorg, de horeca en andere sectoren waar hygiëne van cruciaal belang is.

Een belangrijk keerpunt voor Vikan vond plaats in de jaren 50, toen het bedrijf begon met het gebruik van kunststofmaterialen voor de productie van hun borstels. Dit was destijds een innovatieve benadering, omdat kunststof borstels hygiënischer, duurzamer en gemakkelijker schoon te maken waren dan traditionele borstels gemaakt van natuurlijke materialen.

In de daaropvolgende decennia bleef Vikan zich richten op innovatie en het ontwikkelen van reinigingsgereedschappen die voldeden aan de steeds strenger wordende hygiëne- en veiligheidsnormen. Ze introduceerden nieuwe producten, zoals kleurcoderingssystemen om kruisbesmetting te voorkomen en ergonomische handgrepen voor comfortabel gebruik.

In 2005 werd Vikan onderdeel van de Nilfisk Group, een toonaangevende leverancier van professionele reinigingsapparatuur. Door de krachten te bundelen met Nilfisk kon Vikan profiteren van hun wereldwijde distributienetwerk en hun productaanbod uitbreiden naar nieuwe markten over de hele wereld.

Vandaag de dag blijft Vikan een vertrouwd merk in de professionele reinigingsindustrie. Het bedrijf blijft zich inzetten voor innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Ze werken nauw samen met klanten en industrie-experts om te voldoen aan de specifieke behoeften en vereisten van verschillende sectoren.

Met een lange geschiedenis en een focus op hoogwaardige, hygiënische reinigingsgereedschappen heeft Vikan een solide reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner voor professionals die streven naar optimale hygiëne en schoonmaakprestaties.