• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Transportmateriaal

Transportmateriaal

Transportmateriaal is even onmisbaar als het gereedschap in uw werkplaats. Transportmiddelen helpen u bij het verplaatsen van gereedschappen, machines, goederen en lasten. Zo voorkomt u onnodige blessures door het tillen van te zware spullen en zorgt u er ook voor dat u niet oneindig vaak op en neer hoeft te lopen. Bij transportmateriaal kunt u denken aan grote hulpmiddelen als kiepcontainers, machineheffers en oprijplaten. Maar ook kleine hulpmiddelen zijn niet onbelangrijk, zoals; transportwielen, kruiwagens, neuswielen, handwikkelfolie en meer. Dergelijk transportmateriaal als boven genoemd is voornamelijk bekend als intern transportmateriaal.

Transportmateriaal palletwagens

Één van de interne transportmaterialen die u in het assortiment van Kippers zult tegenkomen is de palletwagen. Dit transportmiddel wordt voornamelijk gebruikt in magazijnen, distributiecentra en in vrachtwagens. Een palletwagen kan gebruikt worden voor het vervoeren van goederen en lasten die op een pallet zijn geplaatst. De openingen van de pallets bieden ruimte voor de vorken van de palletwagen. Die worden hierin vastgezet waardoor de pallet omhoog kan worden getild. Het heffen en het bewegen van de palletwagen kan via het besturingsysteem aan de voorkant van de pompwagen geregeld worden. De vracht op een palletwagen kan tot 20 centimeter hoog gehefd worden. Wilt u hoger heffen of de vracht stapelen, doet u er verstandig aan een vorkheftruck of een mechanische palletstapelaar te gebruiken.

Transportmateriaal steekwagen

Een ander intern transportmiddel die bij Kippers verkrijgbaar is, is de steekwagen. Dit is een vervoersmiddel voor het verplaatsen van kleine goederen en lasten. Een steekwagen beschikt over een frame met onderaan een metalen steekplaat en twee wielen. Door de steekwagen verticaal tegen de vracht aan te rijden, schuift de steekplaat hieronder en kan deze opgetild en verplaatst worden door de steekwagen op zijn wielen te kantelen. Aan het frame en voor de wielen bevinden zich twee metalen platen die er voor zorgen dat de kans een stuk kleiner is dat de vracht van de steekwagen af valt. De voordelen van een steekwagen zijn dat deze goedkoop is, eenvoudig te gebruiken is, makkelijk te besturen is en makkelijk in opslag zijn.

Transportmateriaal oprijplaten

Andere hulpmiddelen die er voor zorgen dat uw intern transport soepel verloopt, zijn oprijplaten. Deze worden vaak verward met rijplaten. Ondanks dat deze twee veel op elkaar lijken en nagenoeg dezelfde functie vervullen, zijn dit twee productien die niet door elkaar gehaald dienen te worden. Rijplaten zijn ter voorkomin van het wegzakken van een voertuig wanneer het terrein minder begaanbaar is. Deze platen zijn vaak gemaakt van kunststof of staal en zijn 2 tot 4 meter lang en 1 meter breed. Oprijplaten zijn daarentegen lang en smal. Deze platen zijn gemaakt van metaal en helpen voertuigen om op een verhoging te rijden. Deze platen dienen dus niet om een ondergrond tijdelijk te verhaden maar om een hoger punt beter bereikbaar te maken.

Het ruime assortiment van Kippers bestaat uit: