fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Digitale schuifmaten

Filters

Digitale schuifmaat

De digitale schuifmaat is niet te missen als je precies een afstand wilt meten. Het maakt niet uit wat voor voorwerpen je op wilt meten, de digitale schuifmaat is eigenlijk altijd de beste keuze die je hebt. Veel meetinstrumenten kunnen een optie zijn, maar deze bieden nooit de nauwkeurigheid die de digitale schuifmaat wel te bieden heeft. Hierdoor is het mogelijk om alles precies op te meten.

Vooral als je veel precisie nodig hebt bij je werk, is het ideaal om gebruik te maken van de digitale schuifmaat. Door hier gebruik van te maken, weet je zeker dat je verschillende objecten op de beste manier op kunt meten. Door de extra toevoegingen van de schuifmaat is het mogelijk om op alle manieren te meten die nodig zijn. Dit kan altijd op de meest nauwkeurige manier gedaan worden.

Wat is een digitale schuifmaat?

Het is als eerste handig om te weten wat een digitale schuifmaat precies is. Dit kan soms best lastig zijn om te weten. Een schuifmaat is eigenlijk gewoon een meetinstrument dat je kan verschuiven om zo precies mogelijk te meten. De schuifmaat is natuurlijk ook analoog te vinden, maar op die manier is het lastiger om de precieze afmetingen af te lezen. Zowel de binnenmaten, buitenmaten als dieptematen zijn te meten met een digitale schuifmaat.

Een andere naam voor de digitale schuifmaat is ook wel schuifpasser. Het is een soort liniaal waarop twee meetbekken gemonteerd zijn. Normaal gesproken is er op de liniaal af te lezen wat de afmeting is, maar met de digitale versie is het mogelijk om op een schermpje precies af te lezen wat de afstand is. Bij sommige uitvoeringen is het ook mogelijk om de meetbekken vast te zetten met een klemschroefje. Voor veel precisie is de schuifmaat niet te missen.

Waar op letten bij een digitale schuifmaat?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een digitale schuifmaat. Het is als eerste belangrijk om te kijken naar de nauwkeurigheid. Des te nauwkeuriger een schuifmaat is, des te makkelijker je hier precies mee kunt meten. In de meeste gevallen werkt de digitale schuifmaat met 1/10 mm of 1/20 mm. Voor sommige professionele doeleinden wordt een maat van 1/100 mm gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om met hoge precisie te werk te gaan.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het meetbereik van de schuifmaat. Het meetbereik van de schuifmaat is belangrijk als je hele grote voorwerpen wilt meten. Des te groter het voorwerp is, des te groter het meetbereik moet zijn. Dit is wel een belangrijk punt om rekening mee te houden. Daarbij kan het ook handig zijn om meerdere eenheden af te kunnen lezen. Dit zijn in de meeste gevallen millimeters en inches.

Hoe gebruik je een digitale schuifmaat?

Bij een digitale schuifmaat is het ook erg belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken. Dit kan soms nog best lastig zijn om te doen als je niet weet hoe je dit het beste kunt doen. Hierbij is het vooral belangrijk om het nulpunt goed in te stellen. Het nulpunt van de schuifmaat bepaalt namelijk hoe je meet.

Als je de grootte aan de buitenkant wilt meten, is het belangrijk om het nulpunt in te stellen op het punt waarop de digitale schuifmaat helemaal dicht is. Voor de grootte aan de binnenkant is het handig om de schuifmaat zo ver mogelijk open te doen. Op die manier is het mogelijk om zo precies mogelijk te werk te gaan. Dit is ideaal als je een duidelijke afmeting wilt hebben.