fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Hikoki Hikoki

1 resultaten
Sorteer op
Filters

Hikoki Power Tools is de voormalige naam van het merk Hikoki, dat eigendom is van de Japanse multinational Hitachi Koki Co., Ltd. Het merk produceert een breed scala aan elektrische gereedschappen en accessoires voor professioneel gebruik en doe-het-zelf-toepassingen. Het bedrijf is opgericht in 1948 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd als producten van hoogwaardig, betrouwbare en duurzame gereedschappen.

Hikoki's assortiment omvat boor- en schroefmachines, haakse slijpers, cirkelzagen, decoupeerzagen, reciprozaagmachines, breekhamers, en nog veel meer. Veel van de producten zijn ontworpen voor gebruik in veeleisende omgevingen, zoals bouwplaatsen en werkplaatsen.

Historie Hikoki

In 1948 werd het moederbedrijf van Hikoki opgericht, te weten Hitachi Koki Co., LT. Het bedrijf begon met de productie van elektrische gereedschappen, waaronder boormachines en zaagmachines. Niet veel later, in de jaren 60, breidde Hitachi de productlijnen uit met een breed scala aan andere apparatuur, waaronder luchtcompressoren, pompen en lasmachines.

In 1982 introduceerde Hitachi Koki zijn eerste draadloze gereedschap, de FDS boorschroefmachine. Dit was een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van draadloze gereedschappen en heeft ervoor gezorgd dat het merk een toonaangevende positie kreeg in deze markt. In de daaropvolgende jaren bracht Hitachi een breed scala aan draadloze gereedschappen uit, waaronder cirkelzagen, decoupeerzagen, haakse slijpers en breekhamers.

In de jaren 90 breidde Hitachi Koki zijn activiteiten uit naar andere delen van de wereld, waaronder Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf opende productiefaciliteiten in verschillende landen en breidde het distributienetwerk uit om de producten wereldwijd te kunnen verkopen. In 1997 werd dan ook de Amerikaanse dochteronderneming van het bedrijf opgericht: Hitachi Koki USA.

In 2017 kondigde het moederbedrijf van Hitachi Koki aan dat het van plan was om het merk af te stoten als onderdeel van een bredere herstructurering van de Hitachi Group. Het daaropvolgende jaar werd de naam van het bedrijf officieel veranderd van Hitachi Power Tools naar Hikoki.

Boormachines Hikoki

Hikoki staat bekend om zijn brede assortiment van kwalitatief hoogwaardige boormachines voor zowel professionele als doe-het-zelf toepassingen. Het bedrijf produceert verschillende soorten boormachines, waaronder accuboormachines, klopboormachines, boorhamers en combihamers.

De klopboormachines van Hikoki hebben een slagkracht die geschikt is voor zwaardere toepassingen, zoals het boren in metselwerk en beton. De boormachines hebben een verstelbare snelheid en zijn uitgerust met een dubbele toerentalregeling voor nauwkeurige en snelle aanpassingen. Ook zijn de boormachines voorzien van een ergonomisch ontwerp dat comfortabel is om te gebruiken en minder vermoeiend is voor de gebruiker, zelfs bij langdurig gebruik. Het rubber waarmee het handvat is bekleed zorgt voor extra grip en comfort. De boormachines zijn bovendien uitgerust met functies zoals een veiligheidsschakelaar, om zo een onbedoelde start te voorkomen.

Haakse slijper Hikoki

De haakse slijpers van Hikoki zijn geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder snijden, slijpen, polijsten en schuren. De krachtige motor van de slijpers zijn ontworpen voor maximale prestaties en een lange levensduur De motoren zijn efficiënter in energiegebruik en hebben een lagere emissie van uitlaatgassen. Evenals de boormachines van Hikoki, beschikken ook de haakse slijpers over een ergonomisch ontwerp. Hierdoor is het gereedschap comfortabel om te gebruiken en is het minder vermoeiend bij langdurig gebruik. Tevens is de slijper voorzien van een rubberen handvat. Om de veiligheid van de haakse slijpers te waarborgen, zijn de slijpers voorzien van een veiligheidsschakelaar en een dodemansknop. Met de dodemansknop is het mogelijk om de machine direct te stoppen wanneer de gebruiker de knop loslaat.