fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Eurol Eurol

21 resultaten
Sorteer op
Filters

Eurol is een Nederlands merk gespecialiseerd in smeermiddelen, vloeistoffen en onderhoudsproducten voor verschillende voertuien en industriële toepassingen. Het bedrijf is opgericht in 1977 en heeft een hoofdkantoor gevestigd in Nijverdal. Het brede assortiment van Eurol bestaat onder andere uit motorolie, remvloeistoffen, koelvloeistoffen, additieven en reinigingsproducten voor zowel auto’s als motorfietsen. Daarnaast produceert het bedrijf ook smeermiddelen en vloeistoffen voor industriële toepassingen, zoals hydraulische systemen, compressoren en tandwielkasten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen Eurol

Eurol heeft een sterke focus op duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Het bedrijf werkt voortdurend aan het verbeteren van de milieuprestaties van de producten en processen, en heeft diverse certificeringen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Zo is Eurol sinds 1995 ISO 9001 gecertificeerd. In 2018 is daar het ISO 14001 milieucertificaat bijgekomen. Een jaar later ontving het bedrijf het ISO 21469 certificaat, wat een internationaal erkende norm is voor hygiëne-eisen van olie- en smeermiddelen met incidenteel voedselcontact.

Het ‘Eurol House of Excellence’-kwaliteitsprogramma draagt bij aan de continu ontwikkeling van de mensen en processen van Eurol. Bij alle medewerkers staat dan ook het ‘Quality is in our nature’ centraal: de medewerkers zetten zich met passie in om de voertuigen en machines onder alle omstandigheden de perfecte smering te geven.

Naast dat Eurol zich inzet voor milieu en eigen medewerkers, wordt er ook gedacht aan de medemens. Elk jaar zet het bedrijf zich opnieuw in voor een aantal sociaal maatschappelijke doelen, bijvoorbeeld de Hartstichting. Samen met de inzet van sponsorteams bezorgt Eurol elk jaar weer zieke kinderen een onvergetelijke dag op racecircuits en bij rally’s. Bovendien wordt de bedrijfskleding altijd ingekocht volgens het FairWear Foundation, een keurmerk tegen kinderarbeid.

R&D Eurol

Vanuit het eigen Research & Development centrum houden de engineers van Eurol zich continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van de producten en technologieën. Bijvoorbeeld de Triple-Tech Additives technologie in de kettingsprays is hier ontwikkeld. Deze technologie is een unieke formulatie van de additieven en de SYNGIS Technology in de Specialty Lubricants lijn. In het laboratorium, voorzien van de meest geavanceerde test- en meetapparatuur, worden controles zorgvuldig uitgevoerd als onderdeel van het kwaliteitsprogramma. Van grondstof tot eindproduct, elke stap dient gecontroleerd te worden met hoogwaardige meetinstrumenten. Om de smeermiddelen de juiste eigenschappen te geven voor optimale en veilige prestaties worden de ontwikkelingen in de markt op de voet gevolgd.

Voor diverse smeermiddelen heeft Eurol de ‘Official Approval letters’, de absolute garantie voor de kwaliteit van de smeermiddelen. Met dit certificaat dragen de producten goedkeuringen van diverse motorvoertuigfabrikanten. Naast dat de producten alleen in het laboratorium worden getest en gecontroleerd, gebeurt dit ook in de praktijk. Hierbij wordt de duur- en piekbelasting gemeten. Maar de beste manier om de producten in de praktijk te testen is in de professionele auto- en motorsport, volgens Eurol. In deze sport worden de hoogste eisen gesteld aan smeermiddelen en zijn de omstandigheden niet te voorspellen. De smeermiddelen moeten dus wel voldoende reserves hebben om die belastingen op te kunnen vangen. Voor de analyse wordt er in samenwerking met de Eurol Dakar teams monsters afgenomen. De resultaten worden gebruikt voor productontwikkeling.