fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Bessey Bessey

28 resultaten
Sorteer op
Filters

Bessey is een Duits merk dat gespecialiseerd is in hoogwaardige precisiestaal- en gereedschappen. Het bedrijf werd opgericht in 1889 en heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd in de industrie. Het merk staat bekend om zijn innovatieve en betrouwbare producten die voldoen aan de hoge eisen van professionals en doe-het-zelvers. Het merk Bessey biedt een breed scala aan klemgereedschappen, waaronder lijmklemmen, eenhandsklemmen, bankschroeven en snelspangereedschap. Het merk heeft ook een uitgebreide selectie van snijgereedschappen, waaronder blikscharen, bandijzerscharen en universele messen.

Bessey is toegewijd aan het leveren van kwaliteitsproducten die zijn ontworpen om lang mee te gaan en die gemakkelijk te gebruiken zijn. Het bedrijf investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten te creëren en bestaande producten te verbeteren. Het merk heeft ook een uitstekende klantenservice en biedt ondersteuning aan klanten over de hele wereld.

Richtlijnen Bessey

De bedrijfsfilosofie van Bessey bestaat uit diverse richtlijnen. De richtlijnen zorgen voor een interne oriëntatie voor handelen en voor medewerkers en management. Extern weerspiegelen de richtlijnen de waarden en normen waar Bessey voor staat. De richtlijnen zijn:

  • Als producent van span- en snijtechnologie heeft Bessey als motivatie om waarde te creëren voor aandeelhouders, zakenpartners en medewerkers. Pijlers die hierbij horen zijn flexibiliteit en betrouwbaarheid.
  • Bessey gelooft in ‘samen zijn we beter’. Hierbij staat samenwerking centraal, maar ook betrokkenheid en waardering spelen hierbij een belangrijke rol. Een open en eerlijke omgang, zowel intern als extern, draagt bij aan de saamhorigheid.
  • Ideeën en kwaliteit is een derde richtlijn van Bessey. Aan de hand van deze aspecten bereikt het merk haar concurrentievoordeel. Het ontwikkelen van producten met maximaal gebruiksgemak en functionaliteit gaan gepaard met ergonomie, design en veiligheid.
  • De kerncompetentie van Bessey ligt in de productie, waarbij operationele uitmuntendheid een kracht is van het bedrijf. De duidelijk gestructureerde organisatie maakt de productie sterk en flexibel. Tevens leidt het tot een verantwoord gebruik van ressources en het milieu.
  • De laatste richtlijn gaat over het wereldwijd aanwezig zijn. De marktaanwezigheid van Bessey wordt ook wel omschreven als premium.

Historie Bessey

Bessey is een Duits bedrijf dat is opgericht in 1889 door Max Bessey in Stuttgart. In het begin was het bedrijf gericht op de productie van smeedwerk, waaronder staafijzers, bouten en moeren. Later, in de jaren 1930, begon het bedrijf met de productie van klemgereedschap, zoals bankschroeven en lijmtangen.

In de jaren 1950 introduceerde Bessey de eerste éénhandsklem ter wereld, genaamd de "Kliklamp", wat revolutionair was voor de tijd. Sindsdien heeft Bessey voortdurend nieuwe producten en innovaties geïntroduceerd, waaronder de "Lever Clamp", die een nieuwe manier van klemmen mogelijk maakt met een lichte druk op de hendel.

In de jaren 1970 breidde Bessey haar productlijn uit met snijgereedschap, waaronder scharen, messen, schaven en beitels. In de jaren 1980 introduceerde het bedrijf een nieuwe bankschroeflijn en begon het met de productie van gereedschapswagens en -kisten.

In de jaren 2000 investeerde Bessey in nieuwe technologieën en productieprocessen om nog hoogwaardiger producten te kunnen leveren. Het bedrijf blijft zich richten op innovatie en klanttevredenheid en heeft vandaag de dag een wereldwijde reputatie opgebouwd als een toonaangevend merk op het gebied van klem- en snijgereedschap.

Bessey verkoopt producten in de volgende categorieën:

Klemmen Bessey

Bessey klemmen worden veel gebruikt in professionele werkplaatsen, waar ze vooral worden ingezet als montagehulpmiddel bij het assembleren van meubels en tussenstukken. Bessey klemmen zijn ook ideaal voor klussers die hun eigen meubels maken omdat ze gemakkelijk te hanteren zijn en eenvoudig aan de juiste druk kunnen worden aangepast. Bessey klemmen worden ook veel gebruikt door kunstenaars, zoals schilders, wevers en beeldhouwers, om stevige verbanden tussen materialen te creëren.

Tangen Bessey

Bessey biedt een breed assortiment van tangen, waaronder meerdere stijlen en afmetingen die ideaal zijn voor het vastzetten of samenstellen van materialen zoals hout, metaal en plastic. De tangen variëren van extra licht tot ergonomisch ontworpen om de klemmen zo gemakkelijk te kunnen bedienen. Bessey biedt onder andere ook lijmtangen aan. Deze tangen worden gebruikt om stukken materiaal aan elkaar vast te lijmen. Voorbeelden hiervan zijn het reparen van schoenzolen, het vervaardigen van riemen of het bewerken van leer.