fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

OptiDrill OptiDrill

Filters

OPTIdrill is een productlijn van moedermerk Optimum. Optimum is een Duits merk dat gespecialiseerd is in de productie van machines en gereedschappen voor de metaalbewerkingsindustrie. Het bedrijf is opgericht in 1982 en heeft sindsdien een sterke positie opgebouwd in de markt voor professionele metaalbewerkingsmachines. Optimum staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn producten en de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het assortiment van Optimum omvat een breed scala aan machines en gereedschappen, waaronder boormachines, draaibanken, freesmachines, zaagmachines, slijpmachines en meer. Het bedrijf heeft ook verschillende accessoires en onderdelen beschikbaar voor deze machines, evenals veiligheidsuitrusting en opslagoplossingen voor gereedschap.

Optimum streeft naar duurzaamheid in haar productieprocessen en streeft naar energiebesparing en efficiënt gebruik van grondstoffen. Het bedrijf heeft verschillende certificeringen op het gebied van milieubeheer en kwaliteitsmanagement.

Optimum is actief in meer dan 50 landen over de hele wereld en heeft een uitgebreid distributienetwerk om klanten te bedienen. Het bedrijf is zeer toegewijd aan klanttevredenheid en biedt uitstekende service en ondersteuning aan haar klanten.

Assortiment OPTIdrill

Optimum biedt een breed scala aan boormachines voor professioneel gebruik in de metaalbewerkingsindustrie. Het assortiment boormachines valt onder het merk OPTIdrill en bestaat onder andere uit kolomboormachines, radiaalboormachines, magneetboormachines en tafelboormachines.

Kolomboormachines zijn ontworpen voor het boren van gaten in metaal en andere harde materialen. Ze zijn voorzien van een vaste boorkop en worden gemonteerd op een kolom die verticaal kan bewegen. Optimum's kolomboormachines zijn beschikbaar in verschillende groottes en capaciteiten, van kleine tafelboormachines tot grote industriële boormachines. De kolomboormachines zijn gebouwd om langdurige en betrouwbare prestaties te leveren, met hoogwaardige materialen en componenten.

De tafelboormachine is ontworpen om nauwkeurig te boren in verschillende materialen, waaronder staal, hout, aluminium en kunststof. De tafelboormachines van Optimum zijn uitgerust met functies zoals variabele snelheidsregeling, diepteaanslagen, precisie spantangen, kantelbare boortafels en laser- of LED-verlichting. Ze bieden ook verschillende boorcapaciteiten, variërend van kleinere modellen voor hobbyisten en doe-het-zelvers tot grotere industriële machines voor zwaardere toepassingen.

Historie OPTIdrill

Optimum Maschinen Germany GmbH is een Duits bedrijf dat zich sinds 1982 bezighoudt met de ontwikkeling en productie van machines en gereedschappen voor de metaalbewerking en houtbewerking. Het bedrijf is gevestigd in het Duitse Bad Oeynhausen en heeft wereldwijd meer dan 100 medewerkers in dienst.

In 2004 heeft Optimum het merk OPTIdrill geïntroduceerd, specifiek gericht op boormachines en accessoires. OPTIdrill biedt een breed scala aan boormachines, variërend van tafelboormachines tot kolomboormachines en radiale boormachines, evenals accessoires zoals boorkoppen, freeskoppen en boren.

Optimum staat bekend om haar innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteit van haar machines en gereedschappen. Het bedrijf heeft een eigen R&D-afdeling waarin voortdurend wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. Daarnaast investeert Optimum veel in de productieprocessen en kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat haar producten aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen.

Optimum heeft wereldwijd een goede reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier van hoogwaardige machines en gereedschappen voor de metaalbewerking en houtbewerking.

Verantwoord ondernemen OPTIdrill

Optimum heeft verschillende productielocaties in Duitsland, waar ze hun machines ontwerpen en produceren. Het bedrijf heeft een sterke focus op kwaliteit en precisie, en gebruikt daarvoor geavanceerde productiemethoden en -apparatuur. Naast de eigen productiefaciliteiten werkt Optimum ook samen met andere gerenommeerde fabrikanten over de hele wereld om ervoor te zorgen dat hun producten aan de hoogste normen voldoen en op de meest efficiënte manier kunnen worden geproduceerd. Dit stelt hen in staat om hun machines te leveren tegen een concurrerende prijs zonder in te leveren op kwaliteit.

Optimum investeert voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en productiemethoden om hun machines steeds verder te verbeteren en te optimaliseren. Zo blijft het bedrijf een toonaangevende speler op de markt voor metaalbewerkingsmachines.

Het bedrijf laat ook weten zich bewust te zijn van de impact die de productie van machines en gereedschappen kan hebben op het milieu. Daarom streeft Optimum naar duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bij de productie van machines en gereedschappen worden natuurlijke grondstoffen gebruikt, zoals metalen en mineralen, die op verschillende manieren worden gewonnen.