fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Tico Tico

1 resultaten
Sorteer op
Filters

De zoektocht naar het juiste lasapparaat kan lastig zijn. Er is een ontzettend breed aanbod aan verschillende apparaten, van verschillende merken, met verschillende prijsklassen en verschillende toepassingsmogelijkheden. Om het juiste lasapparaat te kunnen aanschaffen is het dus van belang dat u enige kennis heeft van lastechnieken en de bijbehorende lasapparaten. Koop dus niet zomaar een lasapparaat omdat deze het goedkoopst is. In deze tekst leest u over de verschillende soorten lasapparaten en de technieken.

Tico lasapparaten soorten

Zoals u heeft gelezen, variëren lasapparaten afhankelijk van doeleinden waarvoor deze bedoeld zijn. De soorten lasapparaten die bij Kippers te koop zijn, zijn:

  • Met beklede elektrode
  • TIG lasapparaten
  • MIG lasapparaten

De eerste soort is het meest populair onder de hobbyisten. Het lassen met een beklede elektrode is de populairste manier van lassen voor amateurs die het lassen onder de knie willen krijgen. Vanaf het eind van de elektrode springt een boog van elektriciteit naar het metaal. Door deze boog wordt het metaal verwarmd en kan het goed gelast worden. Ondanks dat dit een populaire manier van lassen is onder beginners, is dit niet de makkelijkste manier van lassen. Deze manier is geschikt voor het lassen van RVS, staal en gietijzer. U kunt met deze techniek materialen lassen met een dikte vanaf 1,95 mm.

Tico lasapparaten TIG lassen

TIG staat voor Tungsten Inert Gas. Deze manier van lassen maakt, net als het lassen met een beklede elektrode, gebruik van een elektrische boog. Toch is deze techniek niet helemaal hetzelfde. Bij deze manier van lassen maakt u namelijk gebruik van een elektrode die niet smelt. Bij TIG lassen is er een constante stroomvoorziening die voor een geconcentreerde boog zorgt. Om deze boog onder controle houden is meer vaardigheid nodig dan bij veel andere technieken. TIG lassen duurt langer dan andere technieken, maar de lasnaden die hiermee gemaakt worden, zijn erg sterk en kwalitatief. TIG lassen kan worden toegepast voor het lassen van staal, gietijzer, koper, exotische metalen en meer. Vaak wordt er met deze techniek dunne materialen gelast, maar het is mogelijk om met verschillende diktes te werken.

Tico lasapparaten MIG

MIG lassen is een populaire lastechniek. Bij deze manier van lassen wordt er gebruik gemaakt van een elektrische stroming tussen een smeltende elektrode en het materiaal. Een draad wordt continu aangevoerd vanuit de spoel en smelt vervolgens samen met het te lassen materiaal. Deze manier van lassen is goed uit te voeren ook wanneer u weinig ervaring heeft. Het is toepasbaar op verschillende materialen en diktes vanaf 1 mm. Met deze techniek kunt u snel en schoon werk verrichten en heeft u meer controle met dunne metalen.

Tico lasapparaten Kippers

Één van de professionele merken in het assortiment van Kippers is Tico. De lasapparaten van Tico zijn betrouwbaar, duurzaam en hebben vele toepassingsmogelijkheden. De apparaten hebben een bedieningspaneel met een duidelijk en simpel ontwerp, waardoor het eenvoudig is om de perfecte afweging te maken van lasstroom en spanning. Dit zorgt voor erg goede resultaten. Op de site vindt u de verschillende lasapparaten van Tico en vindt het apparaat dat aan uw eisen voldoet.

Bekijk ook: