• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Plasmasnijders

Plasmasnijders

Plasmasnijders worden gebruikt voor het snijden van verschillende metalen. Deze techniek is ontstaan vanuit het TIG lassen, wat een verbindingstechniek is. Rond 1950 werd ontdekt dat wanneer de lasboog nauwer wordt, de gassnelheid en hittebestendigheid omhoog gaan. Dit heeft als gevolg dat de voltage en temperatuur ook toenemen. De hoge temperatuur smelt het metaal en de hoge gassnelheden blazen het gesmolten materiaal weg. Dit is hoe de snijvoeg ontstaat. In de loop der tijd is het plasmasnijden verbeterd en nauwkeuriger geworden en wordt het gebruikt om materialen te snijden die niet geschikt zijn om door middel van andere technieken gesneden te worden. Voorbeelden hiervan zijn aluminium en RVS.

Plasmasnijders onderdelen

De belangrijkste plasmasnijder onderdelen zijn de stroombron, het mondstuk, de stroomtoevoer draad, de persleiding en de massakabel. Door de persleiding spuit met hoge snelheid een inert gas of perslucht naar het mondstuk. Tegelijkertijd wordt er een vlamboog opgewekt tussen de elektrode en het materiaal in. Deze vlamboog wordt omgeven door het inert gas of de perslucht. Hierdoor wordt een deel van dit gas in plasma omgezet. Plasma ontstaat dus wanneer de elektriciteit en het gas met elkaar in aanraking komen. Plasma is de term voor geïoniseerd gas. De temperatuur van plasma kan wel oplopen tot bijna 30.000 graden. De vlamboog in een plasmasnijder wordt ontstoken door de ontsteking en wordt bij de uitmonding en het mondstuk omgevormd naar een straal. Dit mondstuk is doorgaans gemaakt van koper en is goed geïsoleerd en gekoeld. Sommige plasmasnijders maken, net als bij TIG-lassen, gebruik van een lift-arc-ontsteking. Dit houdt in dat de elektrode op het materiaal wordt gezet. Vervolgens wordt er zwakke stroom opgewekt zodat ze elektrode niet beschadigt. De hoge gasdruk zorgt ervoor dat de elektrode omhoog wordt gedrukt waardoor de vlamboog ontsteekt. Op dat moment moet de stroomsterkte verhoogd worden totdat de juiste snijsterkte is bereikt.

Kippers beschikt over veel lasapparatuur zoals:

Plasmasnijders Kippers

Kippers heeft alles wat u nodig heeft in uw werkplaats. Zo ook plasmasnijders. Één van de populairste plasmasnijders van Kippers is de plasmasnijder CUT 40. Dit apparaat beschikt over een speciale ontsteking die het ontsteken van de vlamboog erg eenvoudig maakt. Ook kan deze plasmasnijder zonder problemen door geroest, gecoat of gestructureerd materiaal snijden. Dit compacte apparaat is in staat om metalen te snijden met een dikte tot 12 mm en bevat een ingebouwde klok en regelaar. Bij de aanschaf van de cut 40 krijgt u een kabelset, een aardeklem en een professionele plasma toorts geleverd. De plasmasnijder CUT 70 verschilt niet veel van de cut 40. Een belangrijk verschil is dat de CUT 70 tot 20 mm dikte kan snijden. Daarnaast heeft dit apparaat een digitaal schermpje en een traploze regelbaarheid. Deze zorgt ervoor dat u eenvoudig en nauwkeurig kunt instellen zodat u op professioneel niveaus kunt plasmasnijden. De prijzen van de plasmasnijders uit het assortiment variëren van 325 euro tot 950 euro. Voor vragen en tips kunt u de medewerker telefonisch bereiken of kunt u langskomen in de showroom van Kippers.