fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

brand-logo E-COLL

Filters

E-COLL is een Duits merk dat zich richt op het leveren van hoogwaardige industriële lijmen, smeermiddelen en onderhoudsproducten. Het bedrijf werd opgericht in 1971 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en innovatieve leverancier van producten van hoge kwaliteit. E-COLL levert aan een breed scala aan industrieën, waaronder de automotive, luchtvaart, bouw, elektronica en productie-industrieën. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten, waaronder lijmen, smeermiddelen, reinigingsmiddelen, anticorrosiemiddelen en onderhoudssprays.

Historie E-COLL

Het bedrijf E-COLL werd opgericht in 1976 en begon als een klein familiebedrijf dat zich richtte op de productie van speciale smeermiddelen. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van industriële onderhoudsproducten en biedt het een breed scala aan producten, waaronder smeermiddelen, lijmen, reinigers, beschermingsmiddelen, coatings en speciale oplossingen voor verschillende industrieën.

E-COLL is gevestigd in het Duitse stadje Ammerbuch en heeft productiefaciliteiten en verkoopkantoren in verschillende landen over de hele werken. E-COLL heeft zicht gevestigd als een betrouwbare en innovatieve partner voor klanten in verschillende industrieën. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 600 verschillende systeemcomponenten. De chemisch-fysische basisprincipes van deze componenten hebben geleid tot duurzame verbetering van werkmethoden in de technische handel en vele industriële sectoren.

E-COLL blijft zich ontwikkelen en heeft het assortiment ondertussen uitgebreid met speciale productlijnen, waaronder de ‘Efficient’, ‘Green Line’ en ‘Food industry’ lijnen. Deze productlijnen hebben speciale aandacht voor hoog rendement, milieu en voedselgeschiktheid. Meer dan 100.000 professionele gebruikers vertrouwen dagelijks op E-COLL voor hun werk in verschillende sectoren, waaronder de metaal- en houtverwerking, verwarming, automobielindustrie, sanitair, onderhoud, schilderwerk, klimaattechniek, bouw- en civiele techniek, gebouwbeheer en de elektrische industrie.

Zinkspray E-COLL

De zinksprays die E-COLL aanbiedt zijn bedoeld voor gebruik als corrosiebescherming op metalen oppervlakken. De sprays bevatten fijn vermalen zinkdeeltjes die zich hechten aan het oppervlak en een beschermende laag vormen tegen corrosie en roestvorming. De zinkspray is geschikt voor gebruik op metalen onderdelen, zoals auto’s, vrachtwagens, aanhangwagens, hekwerken, machines en gereedschappen. De sprays kunnen tevens worden gebruikt op lasnaden en andere kwetsbare gebieden die gevoelig zijn voor corrosie. De spray is eenvoudig aan te brengen en droogt snel op, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote oppervlakken. De spray is overigens hittebestendig tot 400 graden Celsius, waardoor het geschikt is voor gebruik op onderdelen die blootstaan aan hoge temperaturen.

De zink-aliminumspray is een alternatief voor de standaard zinkspray. Deze spray is bedoeld voor gebruik op metalen oppervlakken die onderhevig zijn aan zware belastingen en agressieve omgevingen. De zink-aluminiumspray bevat dan ook een mengsel van fijn vermalen zink- en aluminimum deeltjes. Deze combinatie van zink en aluminium biedt een sterkere bescherming dan alleen zink, waardoor het geschikt is voor gebruik op onderdelen die blootstaan aan zware belastingen en corrosieve omgevingen. In tegenstelling tot de zinkspray, is de zink-aluminiumspray hittebestendig tot 500 graden Celsius.

Aluminium spray E-COLL

Voor bescherming tegen corrosie en oxidatie op aluminium oppervlakken biedt E-COLL een aluminium spray aan. Deze spray bevat fijn vermalen aluminium deeltjes die zich hechten aan het oppervlak. De spray is geschikt voor gebruik op aluminium onderdelen zoals aluminium frames, profielen, motoronderdelen, koeling en ventilatiesystemen. De aluminiumspray is hittebestendig tot 300 graden Celsius en daardoor geschikt voor gebruik op onderdelen die blootstaan aan hoge temperaturen. Naast de bescherming tegen corrosie en oxidatie kan de aliminumspray ook worden gebruikt als decoratieve coating op aluminium onderdelen. Het kan gebruikt worden om het uiterlijk van oppervlakken te verbeteren en te beschermen tegen vervuiling en weersinvloeden.

Lekzoekerspray E-COLL

De lekzoekerspray van E-COLL is een speciaal ontworpen spray die wordt gebruikt om lekkages in buiten en leidingen te detecteren. Het is een snelwerkend en effectief hulpmiddel dat wordt gebruikt om lekkages te lokaliseren en te identificeren in verschillende soorten systemen, zoals koel- en airconditioningssystemen, brandstof- en olietanks en persluchtsystemen. De spray werkt door een zeepachtige oplossing op het oppervlak van de leiding of buis te spuiten. Als er een lek aanwezig is, wordt er gas of vloeistof door de opening geperst en zal er een luchtbel verschijnen. Hierdoor kan de locatie van het lek eenvoudig worden geïdentificeerd. De lekzoekerspray is geschikt voor gebruik op verschillende soorten materialen, waaronder metalen, kunststoffen en rubberen buizen en slangen. Het is niet corrosief of schadelijk voor de materialen en laat geen resten achter.

Siliconenspray E-COLL

De siliconenspray is een veelzijdig smeermiddel dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het smeren van bewegende delen, bescherming tegen vocht en het voorkomen van corrosie op metalen oppervlakken. Het is gemaakt op basis van hoogwaardige siliconenolie en heeft uitstekende smerende eigenschappen. Een siliconenspray wordt vaak gebruik in de auto-industrie voor het smeren van deurrubbers, raamgeleiders, sloten en scharnieren. Tevens wordt de spray gebruikt op motorfietsen, fietsen en andere machines met bewegende delen. Een groot voordeel van de siliconenspray van E-COLL is dat er geen olieresten achterblijven en de spray geen vuil of stof aantrekt. De spray is bestand tegen hoge temperaturen en kan ook worden gebruikt als smeermiddel voor onderdelen die blootgesteld zijn aan hoge temperaturen, zoals ovens en barbecues. De siliconenspray is gemakkelijk aan te brengen en dringt snel door. Bovendien is de spray veilig in gebruik en bevat geen schadelijke stoffen zoals chloor, fluor of oplosmiddelen.

Snijoliespray E-COLL

De snijoliespray is een speciaal ontworpen spray die wordt gebruikt voor het koelen en smeren van snijgereedschap tijdens het snijden van metalen en andere harde materialen. Het wordt voornamelijk gebruikt in de metaalbewerkingsindustrie voor het verspanen van metaal. De snijoliespray vermindert de wrijving tussen het snijgereedschap en het metaaloppervlak waardoor de levensduur van het gereedschap wordt verlengd en de precisie van de snede wordt verbeterd. De spray zorgt ook voor een snellere en efficiëntere bewerking van het metaal, wat resulteert in een hogere productiviteit en minder stilstand van de machines. De snijoliespray van E-COLL is geschikt voor verschillende soorten metalen, waaronder staal, aluminium, koper en messing. Het is geformuleerd om een uitstekende koeling en smering te bieden zonder de vorming van schadelijke dampen of residuen die de gezondheid van de gebruiker of de kwaliteit van het werkstuk kunnen beïnvloeden.